Joanneke Cats

Mijn naam is Joanneke Cats. Sinds 2011 werk ik met veel plezier op De Borg. Eerst als leerkracht en taalcoördinator en sinds 2018 als intern begeleider van de bovenbouw. Als intern begeleider houd ik me o.a. bezig met het coachen van collega's, ik denk mee over onderwijskundig beleid, kijk in verschillende groepen en voer gesprekken met leerkrachten, ouders en externen over leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. 

Samen met mijn man en twee kinderen woon ik in een dorp in Drenthe. Met veel plezier rijd ik altijd door de bossen richting Haren. 
In mijn vrije tijd lees en sport ik graag. Ik doe aan hardlopen en padel. 

Ik ben opgegroeid in een onderwijsfamilie en heb altijd gezegd dat ik niet in het onderwijs wilde. Na het VWO ben ik logopedie gaan studeren. Toen ik als logopedist werkte kon ik er niet omheen dat ik het werken met kinderen het allerleukst vond. Vervolgens heb ik de de Pabo gedaan en kwam ik tóch in het onderwijs terecht. Een hele goede keuze! 

Het onderwijs is heel dynamisch. Hier geniet ik van. We leren niet alleen de kinderen op onze school heel veel, zelf blijf ik ook leren. De Borg is een hele fijne school om te werken en te leren. De sfeer is goed. Het is een school met leuke meesters en juffen die hard werken en heel gemotiveerd zijn! Iedereen doet zijn of haar uiterste best voor de kinderen op school. We hebben fijne kinderen op school die op een leuke manier met elkaar omgaan.