Jaap Penninga

Mijn naam is Jaap Penninga. Ik ben op 19 juni 1959 geboren in Assen. Samen met mijn vrouw Ina woon ik in Paterswolde. 

  Sinds 2002 werk ik in het onderwijs. Voor die tijd was ik werkzaam bij PTT Post en Postkantoren bv. 

Het jeugdclubwerk in Eelde en lid van de ouderraad op de Menso Altingschool in Paterswolde hebben mijn interesse gewekt voor het onderwijs. Vanaf 2000 heb ik mij laten omscholen. Na mijn studie kon ik aan de slag op de Wegwijzer in Westerbork. Hier heb ik een prachtige en leerzame tijd gehad. Mijn lievelingsvakken zijn geschiedenis en rekenen. Na mijn opleiding tot reken coördinator heb ik een half jaar gewerkt op het VMBO in Beilen. 

Na de Wegwijzer heb ik 7 maanden gewerkt op de AZC school in Assen. Een prachtige ervaring om te mogen werken met gevluchte kinderen uit Syrië, Irak en Eritrea. Mijn baan hield op te bestaan toen de toestroom van kinderen begon af te nemen. Ik ben toen gaan werken op de Borg in Assen. Op deze mooie school heb ik 6 jaar gewerkt. Toen de vacature op de Borg in Haren voorbijkwam heb ik direct geschreven. Ik kijk er naar uit om hier als groepsleerkracht te komen werken. 

 

Wij hebben 2 kinderen en 2 kleinkinderen; op de woensdag pas ik regelmatig op Boris en Sophie. Samen met Ina ga ik regelmatig op reis. Mijn ontspanning vind ik in de muziek. Regelmatig een concert bezoeken blijft fantastisch. Ik lees veel boeken en ben een verzamelaar van stripalbums. Vorig jaar bezocht ik voor de 50ste keer de TT van Assen. Samen met mijn zoon David een wedstrijd van Ajax bezoeken vind ik top.