Marije Willemse

Mijn naam is Marije Willemse. Ik ben in 1979 geboren in Groningen en heb hier mijn hele jeugd doorgebracht. Na de Havo heb ik de lerarenopleiding in Leeuwarden gevolgd. Eerst een jaar Spaans en vervolgens heb ik mijn bevoegdheid gehaald als docent Frans. 

Ik heb 17 jaar les mogen geven op een middelbare school in Warffum. Hier heb ik met veel plezier gewerkt. De laatste paar jaar merkte ik echter bij mezelf dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Daarom heb ik destijds besloten om te stoppen op de middelbare school en het roer om te gooien. Heel spannend maar achteraf gezien een hele goede keuze. 

Omdat het onderwijs mijn passie is, heb ik in 2019 besloten om de verkorte PABO te gaan doen aan de Hanzehogeschool in Groningen. Mijn LiO-stage heb ik gelopen op CBS de Borg. De fijne sfeer die hier heerst heeft ervoor gezorgd dat ik mij gelijk welkom voelde. Na deze stage ben ik gevraagd om te blijven, iets wat ik heel graag wilde. Ik vind het een voorrecht om een bijdrage te mogen leveren aan de ontwikkeling van een kind. Elke dag is anders en de kinderen zijn ontzettend enthousiast en leergierig. Prachtig om te zien. 

Samen met mijn man en twee dochters woon ik in Haren. In mijn vrije tijd lees ik graag. Verder  hou ik van dansen en tuinieren.