Dinsdag 25 juni vierden samen juffendag. We werden verwend met mooie cadeaus, we hebben op het grote plein gespeeld, waterspelletjes gedaan, cake versierd, filmpjes van Molletje gekeken….. Het was een heel gezellige feestdag!Woensdag 19 juni mochten we waterdiertjes zoeken in het vennetje bij de Mikkelhorst. We hebben veel verschillende diertjes gevonden, waaronder salamanders en waterslakken. Het was heerlijk weer, dus de verkoeling van het water was meer dan welkom. Daarna mochten we spelen en lunchen in de speeltuin; een heel leuke ochtend!Na een prachtige modeshow zijn we in de klas aan de slag gegaan met “verhoudingen”. We hebben knuffels op volgorde van klein naar groot gelegd, passende bedden gemaakt voor de knuffels, gepast op welke voetafdruk wij passen, het boek “de lievelingstrui” gelezen (over een trui die te klein wordt…) en nog veel meer. Nynke had de grootste knuffel mee!En dan opeens is het winter……! We hebben heerlijk in de sneeuw gespeeld en hopen dat het nog een hele poos “echt winter” blijft.De lieveheersbeestjes zijn onder de grond gekropen om in de dassenburcht te komen. Das heeft een wolk boven zijn hoofd. Das en de kinderen gaan samen kijken met hun ogen dicht, waardoor Das zijn wolk van een andere kant gaat zien.

Na een gezellige periode was het dan eindelijk zover….. Sinterklaas kwam op bezoek. We hebben een heel leuke ochtend gehad; bij Sinterklaas op bezoek geweest, liedjes voor hem gezongen, laten zien hoe goed we kunnen koprollen en natuurlijk een cadeautje gekregen!
Voor ons was het dubbel feest, want ook Brechtje was jarig!Wij werken de laatste weken van het jaar over het thema “feest”; Sint Maarten, Sinterklaas en Kerst. Natuurlijk hoort lekker snoepen bij de feesten, dus heeft Sinterklaas aan Sylvia, de moeder van Bette, gevraagd om te vertellen over haar beroep; tandarts!
We hebben geleerd hoe gaatjes kunnen ontstaan, wat we er tegen kunnen doen en hoe we goed moeten poetsen. Ook hebben we een tandenborstel en tandpasta gekregen. En nu maar goed poetsen…..Vandaag werd de week geopend door de lieveheersbeestjes en wat hebben ze het fantastisch gedaan! Het thema was dromen over vrede met daarbij de bijbelverhalen van Jesaja. Lief zijn voor elkaar, zorgen voor de natuur en spullen delen zijn enkele dromen van de kinderen.Net na de herfstvakantie hebben we een mooie herfstwandeling gemaakt op landgoed “De Braak”. Heerlijk weer, prachtige kleuren, klauteren & klimmen (dat hek was best lastig….) en natuurlijk het midden van het doolhof vinden.
Kortom, een heerlijke ochtend!Tijdens één van de open ochtenden waren er zoveel ouders, dat we eerst gezellig gezelschapspelletjes hebben gespeeld. De kinderen vonden het heel leuk!De weken voor de herfstvakantie stond de Kinderboekenweek centraal. Het thema vriendschap was al vanaf de zomervakantie ons thema, dus de laatste weken hebben we veel over boeken (over vriendjes) gewerkt. We maakten een boekhandel in de klas, waar volop gestempeld, geschreven en gelezen kon worden. Ook mochten we allemaal ons lievelingsboek meenemen; hierin werd enthousiast gelezen. Op woensdag 10 oktober mochten we samen naar de bibliotheek. Daar werd een boek voorgelezen en deden we verschillende spelletjes.Donderdag 19 juli hebben we samen het schooljaar afgesloten met een zonnig en gezellig feest!Tijdens de schoolbrede projectweken hebben we gewerkt over het thema “rood”. We hebben de kleuren in het Engels geleerd en gebouwd / geverfd / geknutseld met alleen rode spullen en verf. Dat geeft een heel ander effect dan wanneer je alle kleuren mag gebruiken!
We hadden veel rood eten bedacht bij de brainstorm, dus hebben we rood eten gemaakt; tomatensoep en red velvet cake…… Mmmmmmm!Vrijdag 25 mei zijn we met z’n allen op schoolreis geweest! We gingen met de bus naar Zuidlaren en hebben daar een heel fijne dag gehad. Het was heerlijk weer en we hebben de hele dag heerlijk gespeeld. Het feest was compleet met frietjes en een ijsje!Vandaag hebben de lieveheersbeestjes de weekopening verzorgd. Het ging over je hoofd en je ogen. Ze hadden prachtige tekeningen gemaakt, een gedicht opgezegd en geweldig gezongen.Vrijdag 10 november mochten we zingen en onze mooie lampionnen laten zien in verpleegtehuis “De Zonnehof”. De bewoners vonden het heel gezellig dat we langs kwamen. We hebben mooie complimenten gekregen over de lampionnen!Donderdag 30 november kwam de tandarts bij ons op bezoek. Dit paste goed in het kader van ons thema “het restaurant”. Wat is gezond voor je gebit en wat niet? Welk snoep kun je beter eten, een lolly of een spekje? Ook hebben we geleerd hoe we onze tanden en kiezen goed schoonmaken.
We vonden het heel leuk bij de tandarts!Vrijdag 3 november hebben we een herfstwandeling gemaakt op landgoed “De Braak”. We herkenden veel van de dingen, waarover op school hadden geleerd. Er waren veel “herfstspullen” om te verzamelen, grote plassen om in te stappen en mooie kleuren en paddenstoelen om te bewonderen. Gelukkig was er ook een droge grond om ons fruit lekker op te eten!Maandag 27 november mochten wij de weekopening verzorgen. We hadden flink geoefend en dat was te merken….het ging heel goed! Fijn dat er zoveel ouders waren om te kijken.In het kader van de Kinderboekenweek kwamen de kinderen van groep 8 ons voorlezen. Iedereen mocht een fijn plekje zoeken in de school en dan…… lekker lezen!Het schooljaar is in volle gang! Ons eerste thema “vriendjes” is alweer afgerond. We hebben veel samen gespeeld en samen mooie werkstukken gemaakt. We hebben de hoeken opnieuw ontdekt en de regels weer geleerd. Dat ging heel goed, we hebben al veel armbandjes verdiend….! Het was een fijne en gezellig begin van het jaar.Vrijdag 14 juli zijn we met alle kleutergroepen op schoolreis geweest. We gingen naar Nienoord. Eerst gezellig in de bus en daarna heerlijk spelen! Op de paarden bij de paardenbaan, in de tractor, op het springkussen….. er was zoveel te doen! Samen patatjes eten en in de trein was ook erg leuk. Het was een zeer geslaagde schoolreis.Maandag 10 juli hebben we samen een gezellige juffendag gevierd. Na een spelletjescircuit hebben we lekker gegeten en even buiten gespeeld. Daarna zijn we samen met de groep “de Dolfijnen” naar de skatebaan bij de Mikkelhorst gelopen om daar te lunchen en te spelen. We hebben ook nog even bij de zorgboerderij gespeeld. Aan het einde van de middag hebben we genoten van een poppenkastvoorstelling “Wie heeft er op mijn kop gepoept?” Het was een heel gezellige dag!Woensdag 21 juni zijn we met z’n allen naar de vijver bij de Mikkelhorst geweest. Daar lagen op het “strandje” schepnetjes en vergrootglazen op ons te wachten. We mochten waterdiertjes zoeken!
Enthousiast gingen we aan de gang. We hebben veel diertjes gevangen en bekeken in de teiltjes. Iedereen was druk bezig, prachtig om te zien!
Aan het eind van de ochtend hebben we samen bij de Mikkelhorst gespeeld.Woensdag 14 juni mochten we een bezoek brengen aan de bibliotheek. We luisterden eerst heel aandachtig naar het verhaal van “Trol en het Pietertje”. Daarna deden we in groepjes verschillende spelletjes, die allemaal met letters en boeken te maken hadden. De kinderen deden erg enthousiast mee! Het was een leuk bezoek.In het kader van ons thema “Op de boerderij” zijn we woensdag 19 april op bezoek geweest bij boerderij Westkamp in Onnen. Veel dingen die we geleerd hebben tijdens het thema, zagen we terug op de boerderij. De melkmachine, de koeltank, koeien en kalfjes, de stal, hooi en stro en nog veel meer….. Het was een erg leuk bezoek en een mooie afsluiting van het thema!Woensdag 22 maart was de Grote Rekendag, die dit jaar in het teken stond van passen en meten. Wat rolt het verst op de zelfgemaakte glijbaan? Wie rolt de bal het dichtst bij de pion (en hoe meet je dat…?)? Wie legt de meeste boeken op de tafel? Wie bouwt de hoogste toren met 10 kaplaplankjes? Wie kan de klas goed nabouwen met blokjes?
Natuurlijk hebben we ook genoten van het heerlijke lenteweer!En toen was het er opeens…. de eerste lentedag! Dat moet gevierd worden met een picknick en spelen zonder jas….. heerlijk!Maandag 6 maart was het onze beurt om de weekopening te verzorgen. Het thema was “niemand kunnen missen”. Hierover kenden we een mooi boek; “Monkie”. In het boek staan alleen platen, dus hebben we zelf de tekst bedacht. Ook hebben we nog een paar liedjes gezongen over iets of iemand niet kunnen missen.