De groepen 8 zijn vandaag aangekomen op Ameland voor 4 dagen zon, zee en gezelligheid!Vandaag had groep 8b Juffendag. De kinderen hadden allemaal cadeautjes meegenomen (waarvoor bedankt!) en verstopten deze in het lokaal. Wij zochten de cadeautjes en sommige cadeautjes waren wel erg lastig te vinden!
Daarna was het tijd voor Minute To Win It spelletjes. In 4 teams werden opdrachten zo snel mogelijk en zo goed mogelijk uitgevoerd. Zo waren er opdrachten met koekjes naar je mond brengen terwijl je op de grond ligt, theezakjes op een pet zien te krijgen, kaarten van de tafel schieten met elastiekjes, m&m’s sorteren op kleur, schoen werpen op tafel, snoepjes laten balanceren, dobbelstenen op een ijslollystokje zetten die in je mond zit en nog veel meer. Wat een lol hadden de kinderen en we vonden het ook heel knap hoe zij alles voor elkaar kregen!
Als lunch hebben we de kinderen meegenomen naar de snackbar voor een patatje en terug op school was er nog een beetje tijd over voor een film. Het was een geslaagde dag!De Wonderbaarlijke Week is ook in groep 8b begonnen. De kinderen ontdekken proefondervindelijk allerlei eigenschappen van eieren en vuur.
Erg leuk om al die enthousiaste gezichten te zien!Vorige week hebben de groepen 8 allemaal Engelse recepten vertaald. Deze week hebben ze deze typisch Engelse recepten gebakken. En wat rook het heerlijk in de school…Vandaag hadden de groepen 6, 7 en 8 een kerstknutselcircuit. Hierbij enkele foto’s van het solderen.Ook in groep 8b hebben we Sinterklaas gevierd en het was een hele leuke dag! Met prachtige surprises en mooie gedichten ☺️Afgelopen maandag heeft onze groep de week geopend. Het thema was; dromen en hopen.
En dit thema kwam terug in een gedicht, toneelstuk, gebed, lied en dans.
Helaas liet de techniek ons in de steek en deden de boxen het niet. Maar de kinderen lieten zich (heel knap!!) niet uit het veld slaan en hebben de week op een mooie manier geopend.Groep 8b heeft twee weken lang heel hard gewerkt aan het maken van een lampion. De kinderen maakten een lampion van kippengaas, waar ze stroken van vuilniszakken door gingen weven. De lampion werd met papier, veren, diamantjes en touw versierd. Zo ontstonden de engste monsters en mooiste eenhoornen en vogels.
Ook een andere lampion kon gemaakt worden bij groep 8a: een prachtig uiltje! Versierd met kralen en mooi geverfd.
We wensen de kinderen veel plezier met het lampion lopen!Deze week hebben de groepen 8 Excelles gekregen van juf Ingrid. Leerzaam!!Bikkels voetballen in de kou.
Mooi samengespeeld; sportief, met humor, doorzettingsvermogen en veel plezier.
Fantastisch gedaan allemaal!Dinsdagmiddag gingen de leerlingen van groep 8b op pad in de Hortus. De lente was te zien, te horen, te proeven en te ruiken!Vandaag zijn we gestart met de actie Day for Change in de groepen 7 en 8. Op het podium vond de officiële opening plaats voor de kinderen. De kinderen hebben uitleg gehad over de opzet van dit project dat draait om geld inzamelen voor het goede doel. Elke groep heeft twee penningmeesters, zij beheren het geld.
Day for Change zamelt geld in om instellingen d.m.v. microfinanciering in ontwikkelingslanden te ondersteunen. Dankzij deze donaties kunnen microfinanciering projecten in goede banen worden geleid. De opbrengsten uit de activiteiten op de scholen en overige donaties worden verdeeld over organisaties die microfinanciering mogelijk maken, verbeteren of stimuleren.

De kinderen van De Borg zetten zelf kleine ondernemingen op. Ze maken iets en verkopen dat aan de deuren, gaan auto’s wassen enz. enz.
De opbrengst doneren wij als school volledig aan de organisatie Day for Change.
De komende drie weken zullen de kinderen onder schooltijd en wellicht in hun vrije tijd bezig zijn met het bedrijfje dat ze oprichten op school. Dit project wordt afgesloten op vrijdag 20 april met een afsluitende Day for Change markt georganiseerd door de groepen 8.
Op www.dayforchange.nl kunt u meer informatie vinden.
De kinderen zijn zeer enthousiast en we hopen op uw medewerking.Heeft groep 8b straf??? Nee hoor… de musicalboekjes zijn uitgedeeld. Het was nog nooit zo stil op vrijdagmiddag!Op vrijdag 15 februari was het valentijnsgala van beide groepen 8. De kinderen hadden het valentijnsdiner met toetjes uitstekend verzorgd. We hebben samen heerlijk gegeten en na afloop werd er gedanst!Vrijdag is het techniektoernooi afgesloten met de finale. De zeskoppige jury bestond uit vaders David, Jan, Kees, Anne Bart, Marco en Remco. Ze stelden vragen, bekeken de posters en beoordeelden het gemaakte ontwerp. De schoolwinnaars gaan door naar de volgende ronde op 29 maart.
Vaders, kinderen en leerkrachten… bedankt voor dit boeiende toernooi!!Zaterdag heeft Lotte Elzes uit 8b onze school vertegenwoordigd in de volgende ronde van de voorleeswedstrijd. Prachtig voorgelezen uit Mathilda van Roald Dahl. Ze is tweede geworden van Groningen en Haren. Goed gedaan Lotte!Vrijdagmiddag kwamen ouders hun beroep pitchen aan de kinderen van de groepen 8. Leerzaam en gezellig. Bedankt voor jullie enthousiasme en interessante verhalen!Er wordt overlegd, geëxperimenteerd, geknoeid, gelachen en nog meer overlegd….. maar of de duikboot al kan dansen….Vanmorgen is 2018 goed begonnen op De Borg! Operatie badeend werd op het podium uitgevoerd en daarna kregen alle groepen hun ontwerpopdracht. Op 9 februari worden alle eindopdrachten door de technische jury beoordeeld en gaan de winnaars door naar de volgende ronde.Wat was het gezellig in de klas en wat had iedereen z’n best gedaan op de surprises en gedichten!In het weekend van 14 en 15 oktober vindt het weekend van de wetenschap weer plaats in Groningen.
Gratis en inspirerend voor jong en oud. Een must voor elk nieuwsgierig kind! Check http://www.zpannendzernike.nl/We zijn er! Alle kinderen van de groepen 8 en de vaders en juffen genieten van de zee, gezelligheid en zon op Ameland!Groep 8 bereidt zich al voor op het kamp naar Ameland. De scho(o)lekster vliegt door de klas; er zijn duinkonijnen gesignaleerd en schelpen en zand spoelen de klas binnen. Volgende week is het zover!! We kunnen niet wachten…Gisteren was het heel heet in de klas. Daarom gingen de kinderen van groep 8b hun werk buiten maken. Heerlijk in de schaduw in een briesje. Dat was best goed uit te houden!Woensdag 17 mei hebben de jongens uit groep 7 en 8 van het selectieteam meegedaan met het voetbaltoernooi in Harkstede.
In de poule hebben de jongens alle wedstrijden gewonnen (2-0, 2-0, 3-0). Super knap!
In de kruisfinale verloren ze helaas met 0-1. De laatste wedstrijd werd verloren met 5-0, waardoor de jongens een keurige vierde plek hebben behaald. Het was een prachtige dag, met mooi weer en enthousiaste kinderen! Goed gedaan!Vrijdag heeft groep 8b een Koningsontbijt gehad in de klas. Gezellig om zo samen de dag te beginnen en te proosten op een fijne dag met Koningsspelen en Day for Change.
Na het ontbijt werd en flink gedanst met Juf Melissa en na de laatste voorbereidingen voor Day for Change is er een geweldige markt gestart op het plein met een succesvolle afloop! De kinderen hebben veel geld opgehaald voor het goede doel en hebben hier veel plezier aan beleefd!!