De weekopening van groep 8a had als thema ‘mooi maken’
Er werd gedanst, een gedicht uitgespeeld, gezongen en afgesloten met een gebed.
Een mooi begin van de week!Beide groepen 8 hebben 4 dagen zon, zee en gezelligheid op Ameland achter de rug! Het was geweldig en we hebben ervan genoten. Vaders, kinderen en juffen bedankt voor deze onvergetelijke week.Vandaag kregen alle klassen een springtouw. Er werd meteen lekker gesprongen!
Maar er werd ook lekker gevoetbald, geknikkerd en nog veel meer…Vandaag kwam juf Daphne haar zoon Sven showen! Iedereen vond hem prachtig en we waren onder de indruk van zo’n klein baby’tje.
Sven kreeg een mooi schaaltje en bordje met al onze namen erop.De uitslag van de Kangoeroewedstrijd was binnen en vandaag was het tijd voor de prijsuitreiking! Alle kinderen hadden goed hun best gedaan en daarom was er sowieso voor iedereen een klein prijsje. Daarnaast kregen de best scorende kinderen nog een extra prijs. Hidde Lettenga uit groep 6b had met 94 punten de hoogste score! Erg knap van hem!Vandaag was het zover, de ‘Day for Change’ markt!
De kinderen hebben heel hard gewerkt, bedrijfjes opgericht en ze hebben heel veel geld verdiend.

De opbrengst was bijna € 2000,-!! Fantastisch gedaan!Vandaag hebben wij afscheid genomen van juf Daphne en hebben wij ook onze verjaardagen met de klas gevierd.
Juf Daphne gaat met verlof, ze mag nu genieten van de rust en alles klaarmaken voor haar baby.
We hebben er een leuke dag van gemaakt. We begonnen met de Paasviering, vervolgens zijn we naar Groningen gefietst en hebben we een rondvaart gemaakt. Daarna hebben we de dag afgesloten met een patatje en nog een paar spelletjes op school. Wat was het een geslaagde dag!Vandaag zijn we weer begonnen met tutorlezen. De kinderen van groep 3 lezen de kinderen van groep 8 voor. De leerlingen van groep 8 zijn dan tutor en helpen waar nodig!Vandaag was de gedichtendag. Groep 8 heeft een sonnet gemaakt en als inspiratiebron de gruwelgedichten van Roald Dahl gebruikt.

Er zijn gedichten gemaakt over groter worden en een feest geven en over naar de middelbare school gaan. Dit paste bij het thema ‘samen groeien’. Bij de gedichten gebeurden de gruwelijkste dingen. Bijvoorbeeld een hond die de verjaardagstaart op eet!

De gedichten zijn getypt, geprint op A3 papier en vervolgens zijn er tekeningen met ecoline over de gedichten geschilderd.

Dit leverde een prachtig eindresultaat op! De gedichten hangen in de hal bij groep 8a. Kom ze gerust bewonderen!

Even een paar foto’s van deze gezellige dag!Dit jaar hebben wij ook weer een Kerstcircuit gedaan met de groepen 6, 7 en 8. In de klas van juf Elisa werd gesoldeerd. Het was een hele klus, maar met de hulp van de moeder van Jan, de vader van Imke en de opa van Alex, heeft iedereen een ster kunnen maken!Vandaag had groep 8a een basketbaltoernooi. Helaas geen beker, maar wel heel goed gespeeld!

Vandaag hebben we natuurlijk ook in onze groep Sinterklaas gevierd! Er waren prachtige surprises en gedichten gemaakt, er was een gezellige sfeer en de kinderen hebben zelfs nog gevoetbald op Sinterklaasliedjes tijdens gym. Al met al dus een hele leuke dag!Vorige week heeft groep 8a een muziekles gekregen, waarbij ze boomwhackers gebruikten.
Allerlei bekende liedjes zijn met de boomwhackers gespeeld, met behulp van het digibord. Groep 8 kon dit erg goed!

Tijdens de mini PBS-week over veiligheid hebben we de energizer ‘chinees kleven’ gedaan. Dit is een oefening waarbij veiligheid en vertrouwen centraal staan. Het is de bedoeling om met de handen tegen elkaar de ander uit balans te brengen. De voeten blijven hierbij staan.Vandaag had groep 8a de weekopening. Het ging over kinderrechten, want vandaag 20 november is het ‘de dag van de rechten van het kind’. Tijdens de weekopening werden alle rechten van kinderen behandeld. Op de site: www.kinderrechten.nl kunt u hier meer over lezen.De groepen 8 hebben de afgelopen week een fantastisch kamp gehad. Alle kinderen en leerkrachten hebben elkaar goed leren kennen. We hebben gelachen, heimwee gehad, plezier gehad, hard gefietst, Levend Stratego gespeeld in het bos, veel gezwommen (ook in de zee!), lekker gegeten, warm bij het kampvuur gezeten, opgeruimd en ook erg genoten van het goede weer!
Hieronder een kleine impressie van de week.Vanochtend heeft groep 8a de codes van het project Red Coda Coda ontcijferd. In het speellokaal werd er met maar liefst acht Dashes geprogrammeerd. Er moesten 5 missies worden gespeeld. De kinderen deden dit in groepjes van 3. Het was prachtig om te zien hoe de kinderen al spelend zoveel hebben geleerd!In groep 8a hebben we vandaag de hele dag een vakantiepark ontworpen op schaal. Eerst begonnen we met de eisen van de gemeente. De vakantiehuisjes mochten tussen de 50 en 100 m2 oppervlakte hebben. Daarnaast moesten de huisjes op schaal ingericht worden. Na de ochtendpauze gingen de kinderen aan de slag met het park: op grote flap-over-papieren werden de paadjes, de vijvers, het zwembad en de receptie ingetekend. Ook werden er klimbossen ontworpen en een hangplek voor de jeugd. Aan het eind van de dag hebben we onze parken gepresenteerd. De parken hangen de komende week in de hal.Juf Elisa heeft vandaag afscheid genomen van haar groep 8a. Na 1,5 jaar les te hebben gegeven aan haar klas gaat ze nu met zwangerschapsverlof. Na een lekkere high-tea werd ze verwend met mooie cadeau’s. Van de klas kreeg juf Elisa een fietsje. Ook werd er prachtig gezongen en werd er toneel gespeeld door een grote groep meiden. Om kwart voor twee verplaatste juf Elisa zich naar de hal waar ze haar receptie voortzette met een heel aantal ouders van de groep die haar kwamen bedanken voor het jaar. Lieve juf Elisa; we wensen je een heel fijn verlof!Groep 8a heeft vandaag openluchtscholen ontworpen. Dit n.a.v. een les over de architect Jan Duiker die in de eerste helft van de vorige eeuw openluchtscholen ontwierp zodat de kinderen meer frisse lucht zouden krijgen. Dit ten gevolge van de tuberculose-epidemie die er heerste. De kinderen zouden nu met ‘licht en lucht’ gezond konden opgroeien.

Onze kinderen hebben erg goed samengewerkt en hebben prachtige maquettes gemaakt. Ze zijn nog te bewonderen naast het lokaal van groep 8a!De groepen 8 hebben vrijdagavond van een heerlijk Valentijnsdiner genoten. In prachtige gagakleding kwamen de kinderen om 18.00 op school. Iedereen bracht wat lekkers mee. Het buffet bestond uit 3 gangen. Na het nagerecht hebben we met elkaar opgeruimd en was het tijd voor de disco! Er is flink gedanst op Just Dance. Het was een zeer geslaagde avond. De kinderen en de leerkrachten hebben genoten!De groepen 8 hebben vrijdagavond van een heerlijk Valentijnsdiner genoten. In prachtige gagakleding kwamen de kinderen om 18.00 op school. Iedereen bracht wat lekkers mee. Het buffet bestond uit 3 gangen. Na het nagerecht hebben we met elkaar opgeruimd en was het tijd voor de disco! Er is flink gedanst op Just Dance. Het was een zeer geslaagde avond. De kinderen en de leerkrachten hebben genoten!Donderdag hebben de kinderen van groep 8a Judoles gekregen bij judoschool Renshu. Gehuld in witte judopakken gingen de kinderen aan de slag. Het was een erg leuke les waarbij er verschillende worpen zijn aangeleerd.Vanmiddag werd er in circuitvorm geprogrammeerd. Nadat de kinderen van groep 8 de basislessen vorig jaar hebben gehad gingen ze nu verder met de zelfstandige leskaarten. Meten, bowlen, sneeuwschuiven… alles door eerst Dash en Dot te programmeren! Leren is zo wel heel leuk!Vandaag stond er een samen-en-alleen-les op het programma. In groepjes werden de kinderen beloond op samenwerking! Na elke grote som stond er voor 1 groepje een beloning te wachten… een sticker, een snoepje, een minicadeautje, het uitzoeken van een energizer voor de klas… Groep 8a was erg gemotiveerd en hebben de sommen door goed samen te werken opgelost!We begonnen vanochtend op een leuke manier! Door middel van de energizer Ruggesteun. In het kader van de Zilveren weken werken aan de groepsdynamiek. Bij deze energizer moesten de kinderen elkaars armen om elkaar klemmen en met de ruggen tegen elkaar gaan zitten op de grond en weer omhoog komen. Het zorgde voor veel hilariteit!De groepen 8 hebben afgelopen vrijdag kerstkransjes, kerstkoekjes, deegmannetjes en knijpertjes gebakken. In groepjes van 3 kregen de kinderen een recept en konden ze op een grote tafel ingrediënten en materialen pakken. Er werd gewogen, gediscussieerd, afgemeten, gemixt en geroerd… Uiteindelijk gingen er 20 bakplaten met koekjes de ovens in na schooltijd. De koekjes waren heerlijk!Groep 8a heeft vanochtend meegedaan met het basketbaltoernooi in de Scharlakenhof. Onder begeleiding van een aantal ouders werd er in teams van 4 gestreden om een bokaal. Er is heel erg goed en sportief gespeeld. Helaas zijn we net buiten de prijzen gevallen. Het was erg gezellig!Contact
Locatie Haren:
Wederikweg 19
9753 AA Haren
Tel: 050-5348190


directie@cbsdeborg.nl