Groep 8a heeft de laatste maandag van hun basisschooltijd in stijl afgesloten! Genoten van de heerlijke high tea, gelachen bij de estafette, een lekker broodje kroket als lunch en tot slot een leuke film!Komende vrijdag 12 april bent u van harte welkom op de jaarlijkse Day for Change markt. Deze markt wordt door de beide groepen 8 georganiseerd als afsluitende activiteit van het drie weken durend project Day for Change. De groepen 7 en 8 hebben drie weken gewerkt aan dit project waarin wereldburgerschap, ondernemerschap én omgaan met geld aan de orde komen. Tijdens het project starten de leerlingen met een microkrediet van Day for Change een eigen bedrijf. De winst die zij vervolgens maken, wordt ingezet om ‘inclusive finance’ projecten in ontwikkelingslanden te steunen. Zo snijdt het mes aan twee kanten.
De markt begint om 13.30 uur en duurt tot 15 uur. De kinderen uit de lagere klassen mogen vanaf 14 uur (met hun ouders) de markt over. Er is van alles te doen, te koop, te winnen en te eten voor jong en oud!
Er kan alleen contant betaald worden.
We zien u graag aanstaande vrijdag!

Groeten van de kinderen van de groepen 8Komende vrijdag 12 april bent u van harte welkom op de jaarlijkse Day for Change markt. Deze markt wordt door de beide groepen 8 georganiseerd als afsluitende activiteit van het drie weken durend project Day for Change. De groepen 7 en 8 hebben drie weken gewerkt aan dit project waarin wereldburgerschap, ondernemerschap én omgaan met geld aan de orde komen. Tijdens het project starten de leerlingen met een microkrediet van Day for Change een eigen bedrijf. De winst die zij vervolgens maken, wordt ingezet om ‘inclusive finance’ projecten in ontwikkelingslanden te steunen. Zo snijdt het mes aan twee kanten.
De markt begint om 13.30 uur en duurt tot 15 uur. De kinderen uit de lagere klassen mogen vanaf 14 uur (met hun ouders) de markt over. Er is van alles te doen, te koop, te winnen en te eten voor jong en oud!
Er kan alleen contant betaald worden.
We zien u graag aanstaande vrijdag!

Groeten van de kinderen van de groepen 8De beide groepen 8 hebben vanavond genoten van het valentijnsdiner. Heerlijk eten, goed gezelschap en dansen. Wat een mooie afsluiting van een periode vol toetsen, schoolkeuzes en schooladviezen.Vanmiddag is de Wonderbaarlijke Week geopend in de hal.
Volgende week staat onze school in het teken van proefjes, verwondering, verbazing en heel veel eieren!De weekopening van groep 8a had als thema ‘mooi maken’
Er werd gedanst, een gedicht uitgespeeld, gezongen en afgesloten met een gebed.
Een mooi begin van de week!Beide groepen 8 hebben 4 dagen zon, zee en gezelligheid op Ameland achter de rug! Het was geweldig en we hebben ervan genoten. Vaders, kinderen en juffen bedankt voor deze onvergetelijke week.Vandaag kregen alle klassen een springtouw. Er werd meteen lekker gesprongen!
Maar er werd ook lekker gevoetbald, geknikkerd en nog veel meer…Vandaag kwam juf Daphne haar zoon Sven showen! Iedereen vond hem prachtig en we waren onder de indruk van zo’n klein baby’tje.
Sven kreeg een mooi schaaltje en bordje met al onze namen erop.De uitslag van de Kangoeroewedstrijd was binnen en vandaag was het tijd voor de prijsuitreiking! Alle kinderen hadden goed hun best gedaan en daarom was er sowieso voor iedereen een klein prijsje. Daarnaast kregen de best scorende kinderen nog een extra prijs. Hidde Lettenga uit groep 6b had met 94 punten de hoogste score! Erg knap van hem!Vandaag was het zover, de ‘Day for Change’ markt!
De kinderen hebben heel hard gewerkt, bedrijfjes opgericht en ze hebben heel veel geld verdiend.

De opbrengst was bijna € 2000,-!! Fantastisch gedaan!Vandaag hebben wij afscheid genomen van juf Daphne en hebben wij ook onze verjaardagen met de klas gevierd.
Juf Daphne gaat met verlof, ze mag nu genieten van de rust en alles klaarmaken voor haar baby.
We hebben er een leuke dag van gemaakt. We begonnen met de Paasviering, vervolgens zijn we naar Groningen gefietst en hebben we een rondvaart gemaakt. Daarna hebben we de dag afgesloten met een patatje en nog een paar spelletjes op school. Wat was het een geslaagde dag!Vandaag zijn we weer begonnen met tutorlezen. De kinderen van groep 3 lezen de kinderen van groep 8 voor. De leerlingen van groep 8 zijn dan tutor en helpen waar nodig!Vandaag was de gedichtendag. Groep 8 heeft een sonnet gemaakt en als inspiratiebron de gruwelgedichten van Roald Dahl gebruikt.

Er zijn gedichten gemaakt over groter worden en een feest geven en over naar de middelbare school gaan. Dit paste bij het thema ‘samen groeien’. Bij de gedichten gebeurden de gruwelijkste dingen. Bijvoorbeeld een hond die de verjaardagstaart op eet!

De gedichten zijn getypt, geprint op A3 papier en vervolgens zijn er tekeningen met ecoline over de gedichten geschilderd.

Dit leverde een prachtig eindresultaat op! De gedichten hangen in de hal bij groep 8a. Kom ze gerust bewonderen!

Even een paar foto’s van deze gezellige dag!Dit jaar hebben wij ook weer een Kerstcircuit gedaan met de groepen 6, 7 en 8. In de klas van juf Elisa werd gesoldeerd. Het was een hele klus, maar met de hulp van de moeder van Jan, de vader van Imke en de opa van Alex, heeft iedereen een ster kunnen maken!Vandaag had groep 8a een basketbaltoernooi. Helaas geen beker, maar wel heel goed gespeeld!

Vandaag hebben we natuurlijk ook in onze groep Sinterklaas gevierd! Er waren prachtige surprises en gedichten gemaakt, er was een gezellige sfeer en de kinderen hebben zelfs nog gevoetbald op Sinterklaasliedjes tijdens gym. Al met al dus een hele leuke dag!Vorige week heeft groep 8a een muziekles gekregen, waarbij ze boomwhackers gebruikten.
Allerlei bekende liedjes zijn met de boomwhackers gespeeld, met behulp van het digibord. Groep 8 kon dit erg goed!

Tijdens de mini PBS-week over veiligheid hebben we de energizer ‘chinees kleven’ gedaan. Dit is een oefening waarbij veiligheid en vertrouwen centraal staan. Het is de bedoeling om met de handen tegen elkaar de ander uit balans te brengen. De voeten blijven hierbij staan.Vandaag had groep 8a de weekopening. Het ging over kinderrechten, want vandaag 20 november is het ‘de dag van de rechten van het kind’. Tijdens de weekopening werden alle rechten van kinderen behandeld. Op de site: www.kinderrechten.nl kunt u hier meer over lezen.De groepen 8 hebben de afgelopen week een fantastisch kamp gehad. Alle kinderen en leerkrachten hebben elkaar goed leren kennen. We hebben gelachen, heimwee gehad, plezier gehad, hard gefietst, Levend Stratego gespeeld in het bos, veel gezwommen (ook in de zee!), lekker gegeten, warm bij het kampvuur gezeten, opgeruimd en ook erg genoten van het goede weer!
Hieronder een kleine impressie van de week.Vanochtend heeft groep 8a de codes van het project Red Coda Coda ontcijferd. In het speellokaal werd er met maar liefst acht Dashes geprogrammeerd. Er moesten 5 missies worden gespeeld. De kinderen deden dit in groepjes van 3. Het was prachtig om te zien hoe de kinderen al spelend zoveel hebben geleerd!In groep 8a hebben we vandaag de hele dag een vakantiepark ontworpen op schaal. Eerst begonnen we met de eisen van de gemeente. De vakantiehuisjes mochten tussen de 50 en 100 m2 oppervlakte hebben. Daarnaast moesten de huisjes op schaal ingericht worden. Na de ochtendpauze gingen de kinderen aan de slag met het park: op grote flap-over-papieren werden de paadjes, de vijvers, het zwembad en de receptie ingetekend. Ook werden er klimbossen ontworpen en een hangplek voor de jeugd. Aan het eind van de dag hebben we onze parken gepresenteerd. De parken hangen de komende week in de hal.Juf Elisa heeft vandaag afscheid genomen van haar groep 8a. Na 1,5 jaar les te hebben gegeven aan haar klas gaat ze nu met zwangerschapsverlof. Na een lekkere high-tea werd ze verwend met mooie cadeau’s. Van de klas kreeg juf Elisa een fietsje. Ook werd er prachtig gezongen en werd er toneel gespeeld door een grote groep meiden. Om kwart voor twee verplaatste juf Elisa zich naar de hal waar ze haar receptie voortzette met een heel aantal ouders van de groep die haar kwamen bedanken voor het jaar. Lieve juf Elisa; we wensen je een heel fijn verlof!Groep 8a heeft vandaag openluchtscholen ontworpen. Dit n.a.v. een les over de architect Jan Duiker die in de eerste helft van de vorige eeuw openluchtscholen ontwierp zodat de kinderen meer frisse lucht zouden krijgen. Dit ten gevolge van de tuberculose-epidemie die er heerste. De kinderen zouden nu met ‘licht en lucht’ gezond konden opgroeien.

Onze kinderen hebben erg goed samengewerkt en hebben prachtige maquettes gemaakt. Ze zijn nog te bewonderen naast het lokaal van groep 8a!De groepen 8 hebben vrijdagavond van een heerlijk Valentijnsdiner genoten. In prachtige gagakleding kwamen de kinderen om 18.00 op school. Iedereen bracht wat lekkers mee. Het buffet bestond uit 3 gangen. Na het nagerecht hebben we met elkaar opgeruimd en was het tijd voor de disco! Er is flink gedanst op Just Dance. Het was een zeer geslaagde avond. De kinderen en de leerkrachten hebben genoten!De groepen 8 hebben vrijdagavond van een heerlijk Valentijnsdiner genoten. In prachtige gagakleding kwamen de kinderen om 18.00 op school. Iedereen bracht wat lekkers mee. Het buffet bestond uit 3 gangen. Na het nagerecht hebben we met elkaar opgeruimd en was het tijd voor de disco! Er is flink gedanst op Just Dance. Het was een zeer geslaagde avond. De kinderen en de leerkrachten hebben genoten!Donderdag hebben de kinderen van groep 8a Judoles gekregen bij judoschool Renshu. Gehuld in witte judopakken gingen de kinderen aan de slag. Het was een erg leuke les waarbij er verschillende worpen zijn aangeleerd.