Wat hadden we een gezellige dag in groep 7b! Eerst werden juf Christa en juf Marieke flink verwend met een prachtige, zelfgemaakte theekrans. Heel lief! Er werden nog wat stukjes gedaan door de kinderen en in de pauze hebben we wat lekkers gegeten. Na gym gingen we op de fiets naar Appelbergen. Daar hebben we gezellig geluncht en spelletjes gedaan. Een zeer geslaagde dag met deze leuke groep kinderen!Op woensdagochtend stond een bus voor de school en voelde het net alsof we op schoolreis gingen. Onze bestemming was de Magneet op het Zernike-terrein, het technisch uitje in groep 7. Drie Pabo-studenten wachtten ons op en ze hebben de kinderen flink aan het werk gezet. Door middel van allerlei verschillende opdrachten moesten de kinderen zoveel mogelijk energie opwekken. Dat is goed gelukt! Ze hadden zelf gelukkig ook ontzettend veel energie om goed samen te werken en de opdrachten uit te voeren. Wat waren ze enthousiast, fanatiek en gemotiveerd om alles te doen! Het was een geweldige ochtend.Goed gesproken? Dat was het thema van de weekopening die groep 7b op maandagochtend 11 maart heeft gedaan. Voorbij kwamen een welkom + slotwoord in allerlei verschillende talen, een gedicht, een lied met prachtige solozang, een gebed en vier toneelstukjes met stellingen over een spreekverbod. Iedereen had een rol en wat deden de kinderen het goed! Heel fijn dat er zoveel belangstellende ouders kwamen kijken.Vandaag kwam er een leesspecialist van de bibliotheek er workshop Encryptie met onze groep doen.
We hebben verschillende vormen van geheimschrift ontcijferd en gingen het zelf maken. Ook hebben we gezien in welke leesboeken geheimschrift wordt toegepast. Kortom; een hele geheimzinnige middag!Op deze laatste dagen voor de kerstvakantie vonden de lieveheersbeestjes en de kinderen uit groep 7 het een goed moment om samen te lezen en samen spelletjes te spelen. Wat was het gezellig!!Vrijdag is groep 7b naar het gemeentehuis geweest om het spel Democracity te spelen.

We begonnen met het opstarten van een partij, met naam en slogan en welke zaken je belangrijk vindt. Vervolgens moesten er gebouwen in Democracity geplaatst worden, die jouw partij belangrijk vindt.
De verschillende partijen hebben gestemd, ze hebben gedebatteerd en zijn er samen vaak uitgekomen en soms ook niet. Er ontstond een prachtige stad, waar de kinderen heel trots op mogen zijn. En wat hebben we deze ochtend veel geleerd!!!6 uur ‘s ochtends, wat kun je dan beter doen, dan een stukje op de website zetten over ons kamp!

Wat hebben we het leuk met elkaar. Samen fietsen naar de camping was al een belevenis, de tent inrichten, de omgeving verkennen. Zwemmen in het meertje van de camping.

‘s Middags komt meester Kees Levend Stratego spelen, wat was het spannend tot de laatste seconde, iedereen was bloedfanatiek!

Na het avondeten valt langzaam de schemer en kunnen we beginnen aan ons kampvuur, iets waar heel veel kinderen naar uit hebben gekeken. Marshmallows boven het vuur houden en gezellig kletsen met elkaar, muziekje erbij.

En dan komt het moment dat iedereen naar bed gaat. Slapen doen we liever niet, maar goed, het moet.
En nu is iedereen alweer fris en fruitig voor wat deze dag gaat brengen!Wij hadden de eer om de eerste weekopening van dit schooljaar te verzorgen.
We hebben de start van het schooljaar besproken en welke doelen de kinderen hadden. Ook hebben we gefilmd hoe de leerlingen en leerkrachten invulling geven aan de Gouden Weken.Afgelopen donderdag hebben we een speciale tekenles gehad. Een striptekenaar heeft ons striptekenles gegeven. Erg leuk, met prachtige resultaten!Moe van voetbal- of clubkamp, moe van de Avondvierdaagse….
Daarom zijn wij de ochtend gestart in de zon met een goed boek. Een heerlijk moment om de dag rustig te beginnen, te genieten van een goed verhaal, de natuur en van elkaars gezelschap!
De kinderen hadden gelijk weer energie voor de rest van de dag!Vandaag hebben we het startschot gegeven van onze Knikkeractie.
Toen we vorig jaar met PBS startten kregen de kinderen bandjes als beloning. De komende weken krijgen de kinderen bij positief gedrag knikkers!

Iedere leerling heeft een mooie knikkerzak gekregen en mag de knikkers hierin bewaren.Wat was het een leuke week! Maandag begonnen we met een bezoek van 2 medewerkers van de Rabobank die de Cash Quiz met ons gingen doen. De klas werd in groepjes verdeeld en moesten verschillende vragen beantwoorden over geld, van contactloze betalen, tot wat het verschil is tussen een lopende- en een spaarrekening. Heel leerzaam!
Woensdag zijn we naar de voorstellen Meester van de Zwarte Molen geweest. En vrijdag sloten we de dag af met een bezoek aan De Dilgt. Hier hebben we samen met de bewoners pannenkoeken gegeten. Wat was het prachtig om te zien dat iets wat in het begin heel spannend was, eindigde in mooie contacten tussen kinderen en ouderen. Er ontstonden prachtige gesprekken, een hele waardevolle middag!Vandaag is groep 7b naar het nieuwe opstellterrein bij De Vork geweest. Ze hebben hier samen met Jan Mulder, de directeur van ProRail Noord-Nederland en Fleur Graëper, gedeputeerde van de Provinciale Staten de eerste bomen geplant voor het park die bij het opstelterrein gemaakt gaat worden.
Het was een hele happening. Naast het planten van de bomen hebben de kinderen ook te horen gekregen welke archeologische vondsten er zijn gedaan tijdens de opgravingen. Èn de kinderen werden volgestopt met popcorn, lekker drinken en taart. Kortom…. een hele bijzondere dag!Vandaag hebben we de eerste Gedichtendag van De Borg!!
De hele school is samengekomen in de hal om deze te openen.

We hebben naar het gedicht ‘Ik ben lekker stout’ van Annie M.G. Schmidt geluisterd. Tessa Bakker, ‘onze’ kinderdichter van Haren heeft verteld waarom dichten zo mooi is om te doen en heeft een eigen geschreven gedicht voorgedragen. En tot slot hebben we op het podium een stapelgedicht gemaakt.
De hele dag staat in het teken van gedichten; we gaan zelf gedichten schrijven, maar ook luisteren naar gedichten.. En als klap op de vuurpijl zal onze school zelf een gedichtenbundel laten drukken, met allemaal prachtige gedichten door de leerlingen zelf gemaakt.Vanmiddag hebben we spontaan crea gedaan. Na alle toetsen was het tijd om even te ontspannen.
We hebben een les gehad over Esscher en vervolgens hebben we onze eigen hand getekend. We mochten het zo moeilijk maken als we wilden, een platte hand, wat gebogen, een vuist of met een pen, alles mocht! De resultaten zijn prachtig geworden!We zijn los! De uitdaging is bekend. Ontwerp een duikboot die 3 minuten onder water kan blijven en dan weer bovenkomt.
Vandaag staat in het teken van proefjes. Hoe komt het dat iets drijft en zinkt. Wat heeft lucht te maken met drijven en zinken? En hoe werkt een echte duikboot eigenlijk?

Volgende week gaan we verder met onderzoeken.Vandaag kwam de schrijver Maurits van Huijstee bij ons op bezoek in de klas. De kinderen kregen alle kansen om er achter te komen hoe een schrijver werkt. Hoeveel tijd kost het om een boek te schrijven? Hoe kom je tot de naam van je hoofdpersoon. Maurits heeft de boekenserie van Diego Zonnesteek geschreven en heeft hier natuurlijk uit voorgelezen!Vandaag, op de laatste dag van de Kinderboekenweek hebben de kinderen uit de groepen 7 en 8 gestreden om de titel: Voorleeskampioen van De Borg. Jan, Kristin, Daniel en Lotte deden hieraan mee en een deskundige jury heeft de kinderen beoordeeld en voorzien van mooi commentaar. Lotte heeft gewonnen en mag zich Voorleeskampioen van De Borg noemen! Van harte gefeliciteerd!Wij zijn in de groep aan het naaien! De kinderen mogen een zelf ontworpen monster maken van vilt. Een erg leuk klusje!!Iedereen van groep 3 t/m 8 is aan het lezen. De hele school is stil…..Met een hele groep zijn wij aanwezig op de drafbaan om van ons te laten horen!
Samen staken voor goed onderwijs!Afgelopen vrijdag zijn de beide groepen 7 naar Appèlbergen geweest. Hier hebben we het smokkelspel gedaan. Je had een groep smokkelaars die geld moesten verstoppen in broekzakken, laarzen etc. en douaniers die het geld moesten onderscheppen. Spannend, maar vooral heel leuk!!!Wij hadden de eer om de eerste weekopening van dit schooljaar te mogen verzorgen!
We hebben het vriendenbankje geïntroduceerd en we hebben startgesprekken gehouden met o.a. meester Kees. En natuurlijk hebben we onze zangkunsten laten horen!Op maandag 22 mei was het heerlijk weer! Reden voor meester Ronald om de gymles naar buiten te verplaatsen. We hebben een heerlijk potje peanutball gespeeld. Hieronder ziet u enkele foto’s!Op vrijdag 19 mei heeft groep 7b meegedaan aan het praktisch verkeersexamen. Een spannende tocht, van ongeveer 5 kilometer dwars door Haren.
Tijdens het fietsen lieten de kinderen onder andere zien voorrang te kunnen verlenen, borden te kunnen herkennen en de juiste plek op de weg te kennen.
Alle kinderen zijn geslaagd!
Naast een diploma ontvingen de kinderen een mooie 3-in-1 pen en een stressbal om alle stress voor het examen weer kwijt te raken.Tijdens de koningsspelen is groep 7b de dag begonnen met een heerlijk ontbijt in de klas. Na dit ontbijt hebben we meegedanst op het themanummer van de koningsspelen.
Samen met groep 7a zijn we daarna naar het bos Appélbergen gegaan waar we een spannend spel levens stratego hebben gespeeld. Na nog even spelen en een ijsje hebben we de terugreis ingezet.
Op school hebben we rondgekeken op de day for change markt van groep 8.
Al met al een leuke, sportieve en gezellige dag!Alle kinderen van groep 7 (b) zijn geslaagd voor hun theorie-examen verkeer! Halverwege mei volgt het praktisch verkeersexamen en kan iedereen hopelijk zijn diploma in ontvangst nemen!
Goed gedaan allemaal!Op maandagmiddag kregen we hoog bezoek in groep 7B. Juf Judith kwam op kraambezoek met dochtertje Sam. Iedereen heeft de kleine meid even van dichtbij mogen bewonderen.
De moeder van Demi was er om namens alle ouders een prachtige luiertaart en een geboortebord aan te bieden.
Namens juf Judith daarvoor hartelijk dank!Op maandagmorgen 6 februari heeft groep 7b de weekopening verzorgd. Onder andere werd er gezongen, een gedicht voorgelezen en in vier sketches het thema ‘Buitengewoon bezig’ geïntroduceerd.
Dit alles onder toeziend oog van de hele school, en veel ouders!Tijdens de wonderbaarlijke week zijn er veel proefjes uitgevoerd in groep 7b. Proefjes die vooral door de kinderen zijn bedacht thuis, en op school uitgevoerd!
Niet alle proefjes lukten, maar alle ideeën waren goed!