In groep 6B hebben we het gehad over de voorjaarsschoonmaak. Vroeger deden mensen dit elk voorjaar: elk hoekje van je huis moest helemaal fris en schoongepoetst worden. Hierna hebben we ons eigen poetspaleis gemaakt: een paleis van één schuursponsje. We moesten daarvoor een schets maken en een plan, want één sponsje is best klein. Ook mochten we maar 4 spelden gebruiken om ons poetspaleis in elkaar te zetten. Dit was best een puzzel en het vereiste een goede planning (net als een echte voorjaarsschoonmaak), maar het is toch gelukt!In groep 6b hebben we het deze week gehad over oppervlakte. Zo hebben we geleerd dat je oppervlakte kunt berekenen door de lengte keer de breedte van een vlak te doen. We kregen de opdracht om op het plein 4 vierkante meter uit te tekenen met krijt. We ontdekten dat dit er niet perse hetzelfde uit hoeft te zien: sommige kinderen hadden een vierkant vlak, anderen een rechthoek maar toch beide keren 4 vierkante meter! Daarna mochten we de oppervlakte van de sportkooi berekenen. We kwamen er achter dat de sportkooi 30 meter in de lengte is en 15 in de breedte, dus reken maar uit..Samen met groep 6a hebben we vanmiddag Lekker Lui geLezen op een zelf gekozen plekje. Het was muisstil in de hal.Vanmiddag hebben we de bezoekers van ons eiland FunSun welkom geheten. We konden survivallen, de dierentuin bezoeken, souvenirs kopen, museum bezoeken en lekker eten en drinken! Wat fijn dat zoveel ouders het eiland hebben bezocht!Arjan Boekhold (de vader van Joep uit groep 3b) heeft een gastles gegeven over Tony Chocolonely (het bedrijf waar hij werkt). Omdat wij in groep 6 tijdens de projectweken hebben gewerkt over bruin, hebben we Arjan uitgenodigd om nog wat te vertellen over zijn werk. We hebben veel geleerd (en geproefd :-)). Bedankt voor de leuke middag!Juf Celien heeft vorige afscheid genomen. Van haar opleiding heeft ze boomwhackers meegenomen om haar laatste les in groep 6 te geven. Juf Celien bedankt!De projectweken zijn begonnen en we zijn “lekker” gestart.

Juf Celien heeft een hele middag lesgegeven over poep! We hebben geleerd over de poep van verschillende dieren, de wc van vroeger, proefjes gedaan over de spijsvertering en we hebben de middag afgesloten met poep maken 🙂Vandaag hebben we een bezoekje gebracht bij de biologische boer in Onnen. We hebben veel geleerd over de koeien, biologische boer en weidevogels. De kinderen hebben in de tractor gezeten en de kalfjes gevoerd. Wist u hoeveel emmers een koe volpoept per dag? Vraag het een leerling uit groep 6b!Overal muziek is het thema van deze week!Er waren vanochtend 4 studenten die een rekenochtend hebben georganiseerd. De kinderen moesten d.m.v. opdrachten op zoek naar de schat! Aan het eind van de ochtend heeft elk groepje de schat gevonden! Wat een leuke leerzame ochtend!Vandaag hebben we gezien hoe je staat als je op de snowboard staat of op de ski’s! We hebben geschetst en vervolgens dit op het plankje overgetrokken en uitgezaagd. Volgende week worden ze geverfd en opgehangen.Wat hebben we een leuke dag gehad! De kinderen hebben hele mooie surprises gemaakt, leuke gedichten geschreven en mooie cadeautjes gekocht. ‘s Middags hebben we nog pepernoten gemaakt. Een geslaagde dag!Deze week gaat het over helden! Stoere helden en helden op sokken!

Op de foto staan de kinderen die dit jaar in de leerlingenraad zitten. De leerlingen vertegenwoordigen de klas. Kinderen hebben vaak hele leuke ideeën! Samen kunnen we de school nog leuker maken!Deze week hadden we gekke haren dag! En wat zagen we er gek uit.. ondanks de gekke haren van iedereen is er heel serieus gewerkt!Groep 6b is gestart met het nieuwe schooljaar! Wat een fijne, gezellige eerste dag!Wat was het een leuke laatste week. De kinderen van groep 6b hebben heel hard gewerkt aan het Vakantie-Eiland en dit werd gisteren afgesloten met de ouders. Die werden verrast met hamburgers, souvernirs, een safari-tocht en nog veel meer. De opbrengst was maar liefst 119,55!!! Hier zijn de gemaakte kosten al van afgehaald. Dit geld gaat naar Kika en Jantje Beton, wat door de klas zelf is ingebracht.
Vandaag konden de kinderen heerlijk genieten van spelletjes op het veld. We hebben genoten!!!Dinsdag zijn we in de klas gestart met Vakantie-eiland van Jong Ondernemen. De klas wordt uitgedaagd om een succesvol vakantie-eiland te ontwerpen. Ze worden opgedeeld in 5 teams die samen bedenken hoe het eiland eruitziet en wat er te doen is. Daarbij staat steeds voorop dat het een commercieel succes moeten worden. Er wordt dus een ondernemende en onderzoekende houding van de kinderen verwacht. Ze moeten bepaalde keuzes maken en verantwoording nemen voor hun eigen handelen. Dit klinkt allemaal erg serieus, maar wat een lol hebben de kinderen hiermee. Het eiland heeft een volkslied, z’n eigen geld en er is zelfs een legende over het eiland.
Alles wordt afgesloten met een eilanddag waarop ouders mogen komen om hapjes te eten, souvenirs te kopen, een cultureel uitstapje te doen, te genieten van de natuur, noem maar op. Het geld gaat naar een goed doel, door de kinderen zelf bedacht; Jantje Beton en Kika!Afgelopen donderdag hadden we juffendag. We hebben het spel, de jongens tegen de meisjes gedaan, heerlijk met elkaar geluncht, maar het hoogtepunt van de dag was onze talentenjacht. Iedereen had iets voorbereid om aan de klas te laten zien. Van dansen, tot zingen, een aflevering van Pokémon, tot de demonstratie van een zelfgemaakte katapult. Het was geweldig om te zien hoeveel talent onze groep heeft!Warm in de klas….
Wat kun je dan beter doen, dan een plekje zoeken en in de schaduw heerlijk te gaan tekenen! Lettend op de details; waterlelies, hoe lopen de takken van de bomen, is de vijver blauw, of heeft meerdere kleuren?
De resultaten zijn geweldig! Wat heeft iedereen goed z’n best gedaan!Vandaag hadden wij de weekopening. We hebben gedanst, toneel gespeeld, een nieuwsuitzending gedaan en heel goed gezongen! We vonden het jammer dat het was afgelopen!Komt dat zien!
We hebben een nieuwe schoolbibliotheek en wat ziet deze er prachtig uit! Vandaag is deze ingericht en de kinderen mogen er morgen weer gebruik van maken. Veel kinderen hadden vandaag al zin om morgen in de nieuwe bieb een boek te zoeken. En dan heeeeerlijk lezen!Vandaag hadden we geen gewone gymles, maar kregen we tennisles bij TSH. De kinderen waren erg enthousiast!Het is al even geleden, maar de foto’s zijn te leuk om niet te laten zien. Twee weken geleden zijn wij naar Summerlabb op Noorderslag geweest.
Met een duurzaam paviljoen trekt SummerLabb, een initiatief van Jan Douwe Kroeske, het land door als een rondreizende Stad van de Toekomst. Samen met haar partners, variërend van start-ups tot multinationals en onderwijsinstellingen (van mbo tot universitair medisch centrum), wordt een sneakpreview gegeven van een toekomst vol verrassingen en vernieuwingen.
Dat hebben de kinderen geweten…. Wat hebben ze deze ochtend veel ontdekt!In het kader van de Nationale Voorleesdagen heeft groep 6b bij de Beren voorgelezen. Iedereen had een favoriet prentenboek van huis meegenomen en werd gekoppeld aan kleuter van de Beren. Samen zochten ze een fijn plekje op de in de school en hebben ze heerlijk gelezen.Wat hebben we de afgelopen weken leuke dingen gedaan. We hebben 4 weken lang met Dash en Dot gewerkt, robotjes die we gingen programmeren. We hebben ‘gesprekken’ met Dash gevoerd, we hebben hem laten dansen en hem rijles gegeven. We hadden hier nog veel langer mee door kunnen gaan, wat was dit leuk!
Ook hebben we vorige week de weekopening gehad, we hebben de hele school onze liederen laten horen een laten zien waardoor wij moeilijke momenten vol kunnen houden.
Afgelopen vrijdag hebben we bij Natuniek proefjes gedaan met o.a. chips, brood, azijn en melk. We gingen ontdekken waar koolhydraten, eiwitten en vetten in zitten.
En als klap op de vuurpijl brachten we vandaag een bezoek aan de bibliotheek. We moesten op zoek naar woorden die een verhaal compleet moesten maken. Deze woorden konden we vinden in de catalogus, boeken of door puzzels op te lossen. Uiteindelijk was het verhaal compleet en gingen we het samen lezen.

Kortom; naast alle ‘gewone vakken’ doen we heel veel leuke dingen!Vandaag hebben we het unihockeytoernooi gehad. Met een dosis energie, goed moed en heel veel enthousiasme gingen we naar Scharlakenhof. En wat was het leuk; er werden wedstrijden gewonnen, verloren, gelijk gespeeld, we hebben aangemoedigd en werden gecoacht. Kortom het was heel leuke ochtend.
En toen hadden we ook nog een beker gewonnen!Afgelopen vrijdag mochten we survivallen in het Scharlakenbos. De kinderen vonden het geweldig en dat laten de foto’s zeker zien!Ook in onze groep zijn we druk met de Gouden Weken, we doen veel energizers en samenwerkingsopdrachten.
Vandaag hebben we het Kinderkwaliteitenspel gedaan, voor iedereen hebben we een passende eigenschap gezocht. Ik heb kracht, of humor. Ik ben behulpzaam, of avontuurlijk, maar ook ik kan goed samenwerken, of vrienden maken.
Het was heel leuk om een kaartje te krijgen, maar misschien nog wel leuk om een kaartje te geven!