Gestart met Tai Chi, daarna op zoek naar bumblebees & dragonflies in de bloementuin en tot slot door de Chinese Tuin gewandeld. Wat hebben we veel geleerd over het oude China en wat is de Hortus een prachtige plek!Groep 5b heeft genoten van de Koningsspelen!
De kinderen hebben samen gedanst, ontbeten, gezongen, gesport en spelletjes gedaan.Koningsspelen op De Borg:

De Pasapasdans gezamenlijk dansen op het plein;
Genieten van een koninklijk ontbijt in de klas;
Hippe dansen leren in de grote hal;
Sporten en spelen rondom de school.

Ondanks de kou was het een prachtige dag!Beestjes bekijken, tekenen en met chenilledraad maken.Genoten van het prachtige weer tijdens de spellingles. We leerden verkleinwoorden schrijven. Natuurlijk waren de ‘gekke’ woorden het leukst.Thijs had wel een hele speciale traktatie, we zagen er prachtig uit! Daarnaast nog leuke werkvormen gedaan in de klas.Vorige week hadden wij de wonderbaarlijke week. Elke dag hebben de kinderen een proefje gezien of zelf gedaan. We hadden ook een ei challenge! Het ei moest vanaf de vide naar beneden zonder kapot te gaan. De kinderen zijn hier met veel enthousiasme in groepjes mee bezig geweest. Uiteindelijk is het een paar groepjes gelukt met ballonnen en rietjes! Geweldig!Samen hebben we genoten van een heerlijk kerstontbijt met alle kinderen van groep 5b.
Na het ontbijt hebben de kinderen zelf een mini-viering verzorgd: Met zang, dans, een kerstverhaal en mooie gitaarmuziek.
Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen!Geïnspireerd door de stijl van Piet Mondriaan en Theo van Doesburg, hebben de kinderen van groep 5b verschillende composities gemaakt op vier vlakken. Vervolgens hebben ze met deze vlakken een kubus in elkaar geknutseld. En nu zijn de kinderen klaar voor het sint-maartenfeest!Zo snel mogelijk met je groep naar de overkant komen zonder de grond aan te raken. Gebeurt dat toch? Dan mag je met je hele team overnieuw beginnen… en daar word je wel eens chagrijnig van. Behalve groep 5b dan, die blijft lachen!Graag willen we nog even laten zien hoe gezellig de laatste weken in groep 5B zijn. We zijn naar het Universiteitsmuseum geweest, we gingen op schoolreis naar Slagharen en vorige week vierden we juffendag in Appelbergen! En vandaag had de klas een heerlijk relaxmoment voor de juf georganiseerd: Ze mocht liggen in een strandstoel, kreeg cappuccino en chocola, haar nagels werden gelakt en haar schouders gemasseerd. Ze mocht een tijdschrift lezen en fijne liedjes uitzoeken! Heerlijk!
Bedankt, lieve klas!!Op woensdag 16 mei hebben we weer genoten van een prachtige muziekavond. Wat is het toch fijn dat er elke keer zoveel kinderen meedoen en komen luisteren! Bedankt allemaal!Gisteren hebben de groepen 5 het slotconcert van het leerorkest gehad. De kinderen zongen en speelden met hun instrument (viool, dwarsfluit, trompet en trombone) prachtige liedjes. Juf Marjan (de muziekjuf) zorgde ervoor dat het ook voor het publiek een actieve show was. Het publiek kreeg bij bijna elk lied een opdracht. Wat was het een spektakel!!Dinsdag hebben wij mee gedaan aan de Nationale Buitenlesdag 2018. Vanzelfsprekend staat deze dag in het teken van buiten de les volgen. In de ochtend begonnen we meteen met een taalles buiten. Verschillende woorden lagen verspreid over het voetbalveld en de kinderen moesten om de beurt de juiste woorden zoeken. Na drie minuten was het tijd om met het groepje te overleggen of ze wel de juiste woorden hadden opgeschreven.

In de middag hadden wij ook de rekenles buiten. We begonnen met een activiteit om de tafel van 7 te oefenen. De kinderen sprongen de tafel. Vervolgens werden de kinderen in 6 groepen verdeeld. De rekenestafette ging van start. Plus, min en keersommen werden al rennend berekend. Het groene groepje slaagde erin om de meeste sommen te berekenen binnen de tijd. De kinderen hebben ontzettend goed hun best gedaan!!Woensdag 7 februari was er een prachtige talentenshow ‘Kids on Fire’ op De Borg. Er waren acrobaten, dansers, zangers, breakdancers, toneelspelers, een violist en een voetballer. In de jury zaten twee kinderen uit groep 6 en juf Laura, en zij beslisten aan het eind van de avond dat twee hele knappe acrobaten hadden gewonnen. Zij gingen met de taart naar huis! Alle deelnemers bedankt voor jullie optredens! Het was een feest om jullie op het podium bezig te zien!Omdat Matz verhuisd is naar een huis vlakbij school, werden we uitgenodigd om op de terugweg van gym daar te lunchen. Er stond een tafel vol broodjes knakworst en donuts klaar! We pasten met z’n allen makkelijk in het huis. Boven mochten we op een muur tekenen met stiften, omdat daar nog tegels overheen komen. Hoewel… misschien nu niet meer?!
Bedankt voor de heerlijke en gezellige lunch!Met zelf gescheurde (!) sjablonen en pastelkrijt maakten de kinderen in groep 5B deze prachtige tekeningen over de herders in het veld en een stralende ster.Wat een feest, wat een prachtige knutsel werken en wat zijn we verwend met leuke, grappige en lekkere cadeaus. Vanmorgen hebben we alle suprises geopend en vanmiddag gaan we lekker deze feestdag afsluiten met een film. In beide groepen 5 draait een film en iedereen mocht zelf kiezen. Wat een top dag!Gisteren mocht groep 5b de weekopening verzorgen.  We zitten nog midden in het Sinterklaas feest maar hebben ook al stil gestaan bij eerste advent. Met elkaar hebben we gekozen voor het onderwerp “geven en krijgen”, aangezien dit bij zowel kerst als Sinterklaas past. We hebben de eerste kaars aangestoken en gezongen over dit eerste licht.  Daarna hebben we aan de hand van het boek Pom Ti Dom laten zien dat het eigenlijk heel erg leuk is om iets te geven, vaak wel net zo leuk dan iets krijgen. Na een mooi, knallend lied hebben we iedereen een leuke, spannende maar vooral gezellige week geweest. Als laatste willen we ons grote, enthousiaste publiek bedanken voor uw komst, heel fijn.Vandaag hebben we met heel veel ouder (wauw, wat een opkomst) het rots en water project afgesloten. We hebben laten zien dat we voor ons zelf kunnen opkomen en zowel rots als water kunnen zijn in verschillende situaties. We hopen dit de komende tijd nog te gaan gebruiken in de klas en op het plein. De kinderen hebben het super gedaan, kanjer!Vandaag heeft groep 5b weer les gehad van juf Marjan. We hebben gespeeld op boomwackers en veel geleerd over houten blaasinstrumenten. Leuk en leerzaam.Als beloning voor heel veel hard werken en heel veel gezelligheid en goed gedrag, had groep 5B een rareharendag. En niet alleen ons haar deed raar, kijk maar eens goed naar de foto. Wij zijn een beetje raar maar héél leuk samen!Afgelopen woensdag werd de eerste Muziekavond van het schooljaar georganiseerd. We hebben weer genoten van prachtige muziek!De kinderen van groep 5b hebben vanmiddag de kinderen van de lieveheersbeestjes voorgelezen. Ze mochten zelf een plekje kiezen in de school. Het was erg leuk!Wij hebben een paddenstoelenwandeling gemaakt! Met een bingokaart en ook eierdozen om andere herfstvondsten in mee te nemen. We hebben heel veel paddenstoelen gezien, en tamme kastanjes, eikels en een wilde kastanje.Wij doen als school mee aan de pilot ‘Schoon belonen’. We zamelen gescheiden afval in en houden het gebied rondom de school samen netjes. De leerlingenraad kwam met het initiatief hiervoor. Voor de zomer zijn foto’s en een filmpje gemaakt. Dit staat op de volgende website: https://haren.supportervanschoon.nl/#
Daarnaast kunt u binnenkort op een aantal plekken in Haren de bijbehorende poster bewonderen!Wat een geluk in deze groep! We hebben namelijk allemaal een gelukspop gemaakt. En al geloven we er niet allemaal in, ze waren heel leuk om te maken en staan heel gezellig in de klas!Nog enkele foto’s van het slotfeest…De laatste dag voor de vakantie het slotfeest! Een gezellige ochtend vol spellen op het veld. De laatste schooldag geweldig afgesloten!Op donderdag 19 juli hadden we de juffendag! De juffen (en de meester) hebben genoten. Heel erg bedankt voor al die lieve woorden, gedichtjes, cadeautjes. De foto’s zijn van het bosspel.