Na de kerstvakantie is groep 4c begonnen met wereldoriƫntatielessen. We leren van alles over de wereld. Wereldoriƫntatie is een verzamelnaam voor de vakken geschiedenis, techniek en natuur. Met de lessen leren de kinderen over de wereld om hen heen. Tot nu toe hebben de kinderen geleerd over de dinosauriƫrs, het oude Egypte, water in Nederlanden over seizoenen aan de hand van boomstammen.
Daarnaast was er van 28 januari tot en met 1 februari de Wonderbaarlijke week. De hele week zijn er verschillende proefjes gedaan in de klas met een ei. De kinderen hebben ook zelf proefjes gedaan en veel ontdekt tijdens het proefjescircuit. Al met al boeiende en leerzame lessen.

Groep 4C is blij met de herfst! De kinderen verzamelen erg actief voor de herfsttafel. Deze is goed gevuld met eikels, kastanjes en bladeren. Daarnaast vinden we het leuk om te knutselen over het thema ‘herfst’. De vele kleuren en de vallende bladeren vinden het mooiste aan de herfst. We hebben een mooie herfstboom geverfd met wattenstaafjes, onze onderarm hebben we gebruikt voor het tekenen van de boom zelf. Ook hebben we herfstbladeren uit een zwartgeverfd blad gekrast. Hiervoor moesten de kinderen eerst een blad vullen met allerlei kleuren, waarna ze het zwart verfden. Tot slot zochten de kinderen een blad om deze er in krassen. Naast het knutselen over de herfst vinden we het spelen met de bladeren het leukst. Wat kunnen we een plezier hebben aan de herfst!