Vandaag gaat Sinterklaas helaas alweer terug naar Spanje (bij sommige gezinnen laat hij nog wat pakjes achter gelukkig). Maar dit afscheid hebben we natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan. Gisteren hebben we lekker pepernoten gebakken. Althans dit was de bedoeling. Alle ingrediënten stonden op tafel en de tafelgroepjes mochten om de beurt de ingrediënten ophalen. We moesten alles door elkaar kneden en balletjes rollen. Heuse kunstwerken kwamen voorbij (torentjes, katjes, smileys). Vervolgens mocht alles in de over. Met een paar kleine tegenslagen hebben wij uiteindelijk heerlijke pepernoten (koek) uit de oven gehaald. Ook hebben we tijdens een kleine les Spaans, leren tellen en moesten wij de kleuren benoemen. Dit hebben we geoefend met een Spaans memory spel.
Vandaag kwam Sinterklaas dan eindelijk langs op school. Met enige paniek, want de pieten zaten de hele nacht vast op het dak.
We begonnen de dag met een Sinterklaas speurtocht. De kinderen moesten 15 vragen zoeken die verspreid lagen over het schoolplein. Dansjes en liedjes kwamen voorbij, lekker actief.
Na de kleine pauze was er een stroomstoring en hebben we lekker gezelschapsspelletjes gespeeld. Vervolgens bij gym hebben we allemaal ons pietendiploma gehaald en hebben we als kers op de slagroomtaart een bezoek gebracht aan Sinterklaas én een cadeau gekregen.
Wat een fijne dagen!Vandaag zijn we met de klas aan de slag gegaan met het meten in meters en centimeters. Wanneer gebruik je nou eigenlijk meters om iets te meten en hoeveel centimeter is dit dan?

We begonnen met een korte uitleg, waarna de kinderen lekker zelf mochten meten. Eerst hebben ze elkaar opgemeten:
‘Juf, de eerste keer was ik 1 meter en 36 centimeter en de tweede keer 1 meter en 42 centimeter’, wat een verwondering!
Vervolgens hebben ze verschillende objecten gemeten: de duim, een paperclip, de deur en natuurlijk de lengte van het lokaal. Wat is het toch leuk om op deze manier te leren!De eerste weken van het schooljaar zijn alweer voorbij gevlogen en groep 4A heeft niet stil gezeten. We hebben al veel leuke lessen gehad, nieuwe dingen geleerd en natuurlijk hebben we elkaar beter leren kennen.

Om onszelf te herinneren hoe we bijvoorbeeld een ‘f’, ‘k’ of ‘q’ schrijven, hebben we onze tafels met scheerschuim ingesmeerd en hebben we de letters geoefend. Wat voelde het ook fijn aan de handen.

De eerste weken van het schooljaar sparen wij voor groepsbeloningen. De eerste beloning hadden we al snel verdiend: pyjamadag! En als klapper op de vuurpijl mochten we lekker lui lezen met onze knuffels. Zoek maar een lekker plekje en kies zelf een boek of stripboek uit.

Wat een fijn begin van het schooljaar!Samen met de groepen 3 zijn we naar Plopsaland geweest. Op de foto’s is te zien dat iedereen het geweldig heeft gehad.In het grafisch museum hebben we gezien hoe de boekdrukkunst is ontstaan. Er stonden hele oude machines die het ook nog deden.
Ook mochten we zelf aan de slag. We hebben met sjablonen en inkt mooie kunstwerken gemaakt.Een groot succes, de buitenlesdag. Het weer was prachtig, de kinderen hebben genoten. Buiten lezen, een tikspel spelen waarbij de tafel van 5 geoefend wordt, een alfabetspel waarbij opgeschreven wordt wat je buiten allemaal ziet en een biologieles over kleine diertjes.De weekopening ging over ‘delen’. De kinderen vertelden over wat zij wel eens delen en hebben chips, liederen en een stukje uit een boek gedeeld met de luisteraars. Ook hebben een paar kinderen het bijbelverhaal laten zien van Jezus die 5 broden en 2 vissen deelt met wel 5000 mensen.De groepen 4 zijn samen naar de bibliotheek gegaan. De schrijver David Vlietstra heeft daar over zijn werk verteld.Hoera!! Vier kinderen van groep 4A hebben van groep 4B gewonnen. Ze hebben binnen 5 minuten vijf waterdiertjes kunnen maken die met hun poten op het water drijven.Op 5 december hebben we in de klas een spelletjescircuit gedaan. Sinterklaasganzenbord, pictionary, pepernoten bakken en nog meer leuke activiteiten!De weekopening ging over ‘vooruitkijken’.En dan nog een laatste, afsluitende groepsfoto. Wat hebben we genoten, wat was het een fijne dag. Morgen gaan we met elkaar onze gemaakte film bekijken.Met ‘champagne’ echte champagne glazen en ‘oliebollen’ Proost groep 4a op een gelukkig nieuw schooljaar!Vandaag was Julius Nijland op bezoek bij ons in de klas. Hij was heel stil, dat was jammer voor ons. Wij waren heel druk, want het is erg bijzonder om zo’n speciale baby in je groep te hebben. Dat hebben wij niet iedere week. Sorry Julius als het te druk was. We genoten van je komst. Wat ben je mooi, lief en klein. We vinden het heel erg aardig van je dat je tijd had om even langs te komen. Hartelijk dank lieve Julius. Groep 4a.Vandaag zijn alle groepen 3 en 4 op schoolreis geweest. Wat hebben we genoten, ondanks het weer. Hier de foto’s van groep 4a.

Vanmiddag hebben we als groep 4a onze periode rots en water afgesloten met een kijk les voor ouders. We hebben laten zien dat we zowel rots als water kunnen zijn, stop kunnen zeggen, onze grenzen aan kunnen geven en zelfverzekerd kunnen lopen. Het was een leuke en fijne les. We hebben allemaal een diploma in ontvangst mogen nemen en daarbij als symbolisch cadeau een rots uit het water mogen halen.Hoera ! Vandaag heeft Noud getrakteerd op beschuit met blauwe muisjes. Bij Noud thuis is een broertje geboren, Ruben Julius. Noud heeft al met Julius gewandeld en hem zelf al gebadderd. We hebben lang zal hij leven gezongen en Dankjewel kleine Julius en grote Noud. Van harte gefeliciteerd!Tijdens de pauze van maandagmorgen 3 april, zagen juf Geeske en juf Rieneke, veel PBS gedrag tijdens de pauze. We laten de hele school de foto’s zien. Ga zo door pauzekinderen. Wij zijn erg blij met jullie. Hartelijke groet, juf Geeske en juf Rieneke.Na de toets en een herhalingsweek hebben we vandaag nog een keer op een leuke manier de verschillende onderwerpen geoefend. Het was een leuke les, de kinderen hebben genoten ! De foto’s spreken voor zich.Vandaag heeft ook groep 4a zich de hele dag bezig gehouden met getallen. Op veel manieren zijn we met rekenen bezig geweest. Volgens sommige leerlingen was het de beste dag ever op school !In het kader van de poëzieweek zijn wij met de kinderen bezig geweest met een gedicht. Wij hebben allereerst onze ogen dicht gedaan en ons mee laten nemen door het gedicht. Daarna hebben we onze eigen striptekening hierbij gemaakt. Tot slot hebben we in groepjes een deel van het stripverhaal in het groot gemaakt.

Als het kan – dan zou ik alles willen kleuren.
De bomen zwart – de wolken geel en rood.
Het gras oranje en de koeien roze
en paarse krentjes in het krentenbrood.
Mijn juf zegt dan altijd: nee, dat kan niet
want gele wolken – da’s een beetje gek.
Maar ach – ze wil het maar niet snappen:
Ik ben gewoon een echte kunstenaar.Wat hebben we genoten toen Sinterklaas bij ons op school was. Ook hebben we ons best gedaan tijdens pieten gym, veel in mooie pietenpakken. Wat was het een fijne Sinterklaas tijd met elkaar.Foto’s van pietengym.We hebben vandaag tijdens de dramales een mannequin challenge gemaakt. Geniet van het prachtige resultaat:

Groep 4a.

 

 De kinderen van groep 4a hebben vanmiddag een leuke leesles gehad. Op 10 plekken in onze klas lagen stukjes tekst/rijtjes met woorden enzovoort. De kinderen zijn in tweetallen langs deze plekken gegaan. Ze hebben elkaar 1 minuut lang voorgelezen en daarna werden de rollen omgewisseld. We hebben een enorm leuke les gehad, waarin alle kinderen minstens een half uur lang intensief geoefend hebben met lezen. Super dus!Vrijdagmorgen 4 november kwam Jule, het zusje van Tessa bij ons op bezoek. Ze kwam niet alleen want ze wist de weg nog niet. Ze is nog maar zes weken oud dus haar moeder bracht haar. Het was een prachtig bezoek. Tessa mocht de cadeautjes uit de grabbeldoos pakken. Daarna mocht zij ze uitpakken en aan haar moeder laten zien. Haar moeder mocht toen oh en ah zeggen…….Grapje hoor, het was prachtig wat jullie als ouders voor leuke kadootjes hadden meegegeven aan de kinderen. Geweldig dat andere ouders uit onze groep dat allemaal regelen. We waren heel blij met zo’n mooi moment. Fantastisch gedaan allemaal. Jule ging daarna weer naar huis. Ze heeft bij ons in de groep alleen maar geslapen. Dat kan nog wat worden als ze over een paar jaar op school komt. Hoe houden we haar dan wakker? Hartelijk bedankt voor alles. De ouders van Tessa en Juf Lysette en juf Rieneke.De kinderen uit groep 4a hebben de afgelopen weken prentenboeken gemaakt van de verhalen over opa en oma. Het zijn prachtige boeken geworden. Ze waren zo mooi dat we het niet voor onszelf wilden houden. We hebben in een paar kleutergroepen de prentenboeken laten zien en de verhalen daarbij voorgelezen. We vonden het heel erg leuk om te doen en we hadden (sssst) maar één keer geoefend. We mogen nog een keer terugkomen. Jippie!!!!Vandaag hebben we met groep 4a kunstwerken gemaakt met herfstschatten vanuit de natuur. Eerst mochten de kinderen groepjes vormen om vervolgens buiten op zoek te gaan naar bruikbare materialen. Daarna hebben de kinderen de materialen ieder op hun eigen manier verwerkt. De foto’s zeggen een hoop!Gisteren hebben we de laatste les van rots en water gehad. Er waren heel veel ouders om te zien wat we allemaal hebben geleerd. Alle kinderen hebben een diploma gekregen!Contact
Locatie Haren:
Wederikweg 19
9753 AA Haren
Tel: 050-5348190


directie@cbsdeborg.nl