Voor de Pieten is de drukste tijd van het jaar weer aangebroken! Kadootjes inpakken, pepernoten bakken, pakjes bezorgen en nog veel meer. Vandaag hebben we nagedacht over hoe Piet door de schoorsteen klimt. Kijk maar naar onze kunstwerken. Morgen is het eindresultaat te bewonderen in de klas!In groep 3b oefenen we samen met woordjes lezen.

De schrijfletters oefenen we niet alleen in ons schrift maar ook lekker op de tafel met scheerschuim.

De tekenles was buiten, deze keer. Onze prachtige bomen zijn te bewonderen in de klas!Wist u dat we in groep 3b:

– 8 letters hebben geleerd?
– bijna alle namen kennen?
– veel verjaardagsfeestjes vieren?
– hebben genoten van het mooie weer?
– heel goed kunnen gymmen?
– veel spelletjes doen?
– goed kunnen samenwerken?
– best veel schriften hebben?
– zelf al een toets hebben gemaakt?
– een fijne sfeer hebben?
– nieuwe vrienden maken?
– fouten mogen maken?
– af en toe leuke foto’s op de site zetten?Wat een gezellige feestdag was het vandaag! Dit deden we allemaal: moppen tappen, een spannende quiz spelen, gymmen, broodje knakworst eten en spelletjes doen. En wat zijn de juffen verwend, heel erg bedankt!Naar aanleiding van ons thema ‘water’ hebben we allerlei proefjes gedaan over drijven en zinken. Leuk en leerzaam!In de groepen 3 werken we deze periode over hutten bouwen. We hebben geleerd hoe we van iets slaps, zoals een krant, iets stevigs kunnen maken. We weten nu ook welke vorm veel in constructies gebruikt wordt. Kijk maar naar de foto’s, dan zie je het!De foto’s spreken voor zich!Wat een geweldige dag vandaag! We gingen met de kunstbus (met als chauffeur opa Jan) naar het Groninger Museum. We kregen een rondleiding rondom het thema ‘kleuren’ en mochten zelf mooie kleuren mengen.
Heel boeiend!Ons schoolproject over “KLEUR” is begonnen! In de groepen 3 werken we over de vrolijke kleur geel. Vanmiddag hebben we T-shirts geverfd met de techniek Tie en Dye. Zie foto’s voor de resultaten, binnenkort lopen we allemaal met ons shirtje door de school!In groep 3 werken en leren we over KUNST. We kijken naar kunst, vertellen wat we mooi vinden, lezen erover en maken natuurlijk zelf kunst!We hebben woorden met -eer, -oor en -eur geoefend. De foto’s spreken voor zich!Omdat in groep 3 alle klanken en letters zijn aangeleerd vonden we het tijd voor een feestje!
Er was een letterspeurtocht: in en rond school moest er naar letters worden gespeurd.
In de klas deden we nog een letterbingo met echte prijzen. Super!

Tijdens de gedichtendag heeft groep 3B in groepjes een roergedicht gemaakt. Eerst moesten we rennen om de ‘ingrediënten’ voor ons roergedicht op te halen. Eenmaal weer binnen moesten we deze ingrediënten sorteren: wie, wat en waar? Daarna was het tijd om te roeren. Hier rolden mooie en ook grappige gedichten uit. Kom het resultaat bewonderen in de klas en boven het podium!In groep 3b zijn prachtige tovertekeningen gemaakt. Dat gaat zo: eerst kleur je met wasco een vel papier helemaal vol. Daarna verf je er een dikke laag zwarte verf overheen. De volgende dag kun je er tekeningen in krassen. De mooie kleuren komen dan weer tevoorschijn!De kinderen van groep 3 staan voor een grote uitdaging:
hoe breng je water van de ene emmer naar de andere? Met alleen maar papier en een stukje schilderstape? Oftewel, hoe maak je een beker van papier die niet lekt?
Over dit probleem gaan we ons de komende weken buigen, dat er al goed is nagedacht is te zien op de foto’s.Vandaag hebben we geluisterd naar het kerstverhaal, waarin Jozef en Maria een kindje krijgen in de stal. Dat heeft ons geïnspireerd tot deze prachtige tekeningen!Vandaag zijn we naar Winschoten geweest, op bezoek bij een fabriek waar ze brandweerauto’s maken. We bekeken het magazijn, mochten in een auto en moesten een brandje blussen. Daarna kregen we uitleg over allerlei materialen en hebben geleerd wanneer je 112 moet bellen. Het was geweldig!Woordjes lezen kan ook anders: in tweetallen van rij naar rij rennen, ondertussen lezen en elkaar een high five geven. Zo kan het ook!Vandaag hebben we herfstbladeren gemaakt met een speciale techniek: je legt een mooi herfstblad onder je papier en gaat er met potlood of krijt overheen. Na wat uitproberen en oefenen krijg je een verrassend resultaat!In groep 3b wordt nog steeds gebibberd en gegriezeld door de gruwelijk enge kinderboekenweek. We lezen enge boeken, luisteren naar spannende gedichten, tekenen wat we eng vinden en nog veel meer.
Ook moet er af en toe worden opgeruimd zodat er weer ruimte is voor nieuwe dingen!De kinderboekenweek is begonnen, met een spannend thema: GRUWELIJK ENG! Gelukkig zijn onze monsters ook wel een beetje lief geworden…..Ook de gymlessen staan deze eerste schoolweken in het teken van samenwerken. Samen tillen, balanceren, elkaar vertrouwen en vooral veel plezier maken. Wat een leuke les!Wat een lekkere opdracht vandaag, we probeerden stevige constructies te bouwen met spekjes en satéstokjes. Welke vorm is het stevigst? Wie kan de hoogste toren bouwen? En na afloop de spekjes opeten…..

Ook eens proberen? Tips staan op https://www.nemosciencemuseum.nl/nl/ontdek/constructie/bouwen-met-je-eten/Vandaag kwamen er een aantal kinderen van de school uit Onnen bij ons op bezoek. We hebben in circuitvorm verschillende activiteiten met elkaar gedaan. Leuk!Meester Ronald was er vandaag helaas niet, gelukkig vond de moeder van Lars het leuk om gymles te geven. Bedankt Esther!Zomaar wat leuke foto’s uit groep 3b! We zijn druk bezig met ons project over ‘respect’. We oefenen met stop zeggen en weglopen om zo vervelend gedrag uit te doven.
We hebben geluisterd naar het verhaal over olifant Elmer, die anders is dan andere olifanten. We hebben allemaal vrienden voor Elmer gemaakt!Waar sta jij voor op? Deze vraag stond centraal tijdens onze weekopening. We deden we een quiz, we zongen liedjes en lieten zien waar wij wel voor op willen staan.
Goed gedaan groep 3b!Zo leuk is lezen in groep 3b. En deze piraten kunnen dat heel goed!Meester Marco geeft 10 ‘rots en water’ lessen in onze groep. We doen oefeningen waarmee we leren om stevig in onze schoenen te staan. Ook leren we onze grenzen aan te geven en duidelijk ‘stop’ te zeggen. Dit alles met respect voor elkaar!Contact
Locatie Haren:
Wederikweg 19
9753 AA Haren
Tel: 050-5348190


directie@cbsdeborg.nl