We hebben vanmiddag onderzocht hoe we zelf bellenblaassop kunnen maken met water, afwasmiddel, suiker en glycerine.

Wat een verbazing, plezier, mooie bellen en vooral heeeeel veel schuim!!!!!

Niet iedereen vond het een fijn klusje: vanmiddag hebben we braakballen van uilen uitgeplozen. We vonden veel kleine botten en schedels van muizen, heel bijzonder!

Bij een project over het bos hoort natuurlijk een boswandeling. Vanmiddag brachten we een bezoek aan het Scharlakenbos. We hebben daar ons broodje gegeten, bosschatten gezocht, bosmandala’s gemaakt en natuurlijk heerlijk gespeeld!

De kinderen in groep 3b hebben heel veel letters geleerd en daarom hadden we een feestje in de klas.
Eerst gingen we met heel veel kleine koekjes woorden en zinnen maken en ondertussen mocht er gesnoept worden van de koekjes. Daarna gingen we letterbingo spelen. Iedereen kreeg een prijs maar Thijs was de eerst met een Bingo! Tot slot gingen we op letterspeurtocht door de school. Het was een gezellige middag!

‘Kijken met andere ogen’ is het thema van de komende weken. Soms denk je dat je iets ziet, maar blijkt het toch anders te zijn dan je dacht!

Wat een lekker dik pak sneeuw lag er vandaag. Genieten!

Voor de Pieten is de drukste tijd van het jaar weer aangebroken! Kadootjes inpakken, pepernoten bakken, pakjes bezorgen en nog veel meer. Vandaag hebben we nagedacht over hoe Piet door de schoorsteen klimt. Kijk maar naar onze kunstwerken. Morgen is het eindresultaat te bewonderen in de klas!

In groep 3b oefenen we samen met woordjes lezen.

De schrijfletters oefenen we niet alleen in ons schrift maar ook lekker op de tafel met scheerschuim.

De tekenles was buiten, deze keer. Onze prachtige bomen zijn te bewonderen in de klas!

Wist u dat we in groep 3b:

– 8 letters hebben geleerd?
– bijna alle namen kennen?
– veel verjaardagsfeestjes vieren?
– hebben genoten van het mooie weer?
– heel goed kunnen gymmen?
– veel spelletjes doen?
– goed kunnen samenwerken?
– best veel schriften hebben?
– zelf al een toets hebben gemaakt?
– een fijne sfeer hebben?
– nieuwe vrienden maken?
– fouten mogen maken?
– af en toe leuke foto’s op de site zetten?

Wat een gezellige feestdag was het vandaag! Dit deden we allemaal: moppen tappen, een spannende quiz spelen, gymmen, broodje knakworst eten en spelletjes doen. En wat zijn de juffen verwend, heel erg bedankt!

Naar aanleiding van ons thema ‘water’ hebben we allerlei proefjes gedaan over drijven en zinken. Leuk en leerzaam!

In de groepen 3 werken we deze periode over hutten bouwen. We hebben geleerd hoe we van iets slaps, zoals een krant, iets stevigs kunnen maken. We weten nu ook welke vorm veel in constructies gebruikt wordt. Kijk maar naar de foto’s, dan zie je het!

De foto’s spreken voor zich!

Wat een geweldige dag vandaag! We gingen met de kunstbus (met als chauffeur opa Jan) naar het Groninger Museum. We kregen een rondleiding rondom het thema ‘kleuren’ en mochten zelf mooie kleuren mengen.
Heel boeiend!

Ons schoolproject over “KLEUR” is begonnen! In de groepen 3 werken we over de vrolijke kleur geel. Vanmiddag hebben we T-shirts geverfd met de techniek Tie en Dye. Zie foto’s voor de resultaten, binnenkort lopen we allemaal met ons shirtje door de school!

In groep 3 werken en leren we over KUNST. We kijken naar kunst, vertellen wat we mooi vinden, lezen erover en maken natuurlijk zelf kunst!

We hebben woorden met -eer, -oor en -eur geoefend. De foto’s spreken voor zich!

Omdat in groep 3 alle klanken en letters zijn aangeleerd vonden we het tijd voor een feestje!
Er was een letterspeurtocht: in en rond school moest er naar letters worden gespeurd.
In de klas deden we nog een letterbingo met echte prijzen. Super!

Tijdens de gedichtendag heeft groep 3B in groepjes een roergedicht gemaakt. Eerst moesten we rennen om de ‘ingrediënten’ voor ons roergedicht op te halen. Eenmaal weer binnen moesten we deze ingrediënten sorteren: wie, wat en waar? Daarna was het tijd om te roeren. Hier rolden mooie en ook grappige gedichten uit. Kom het resultaat bewonderen in de klas en boven het podium!

In groep 3b zijn prachtige tovertekeningen gemaakt. Dat gaat zo: eerst kleur je met wasco een vel papier helemaal vol. Daarna verf je er een dikke laag zwarte verf overheen. De volgende dag kun je er tekeningen in krassen. De mooie kleuren komen dan weer tevoorschijn!

De kinderen van groep 3 staan voor een grote uitdaging:
hoe breng je water van de ene emmer naar de andere? Met alleen maar papier en een stukje schilderstape? Oftewel, hoe maak je een beker van papier die niet lekt?
Over dit probleem gaan we ons de komende weken buigen, dat er al goed is nagedacht is te zien op de foto’s.

Vandaag hebben we geluisterd naar het kerstverhaal, waarin Jozef en Maria een kindje krijgen in de stal. Dat heeft ons geïnspireerd tot deze prachtige tekeningen!

Vandaag zijn we naar Winschoten geweest, op bezoek bij een fabriek waar ze brandweerauto’s maken. We bekeken het magazijn, mochten in een auto en moesten een brandje blussen. Daarna kregen we uitleg over allerlei materialen en hebben geleerd wanneer je 112 moet bellen. Het was geweldig!

Woordjes lezen kan ook anders: in tweetallen van rij naar rij rennen, ondertussen lezen en elkaar een high five geven. Zo kan het ook!

Vandaag hebben we herfstbladeren gemaakt met een speciale techniek: je legt een mooi herfstblad onder je papier en gaat er met potlood of krijt overheen. Na wat uitproberen en oefenen krijg je een verrassend resultaat!

In groep 3b wordt nog steeds gebibberd en gegriezeld door de gruwelijk enge kinderboekenweek. We lezen enge boeken, luisteren naar spannende gedichten, tekenen wat we eng vinden en nog veel meer.
Ook moet er af en toe worden opgeruimd zodat er weer ruimte is voor nieuwe dingen!