Vandaag hebben wij bij de Mikkelhorst waterdiertjes gevangen met schepnetten. We hebben kikkers, kikkervisjes, waterslakken, bootsmannetjes, larves, waterspinnen én een blikje cola gevangen.Vandaag hebben wij bij de Mikkelhorst waterdiertjes gevangen met schepnetten. We hebben kikkers, kikkervisjes, waterslakken, bootsmannetjes, larves, waterspinnen én een blikje cola gevangen.Regenwater en zand? De kinderen vermaken zich prima!De dolfijnen zijn druk bezig met het maken van allerlei voertuigen. Zo maken ze een grote auto waar ze zelf in kunnen zitten en proberen ze a.h.v. een bouwtekening een vliegtuig te maken. Natuurlijk hoort er een politieagent bij die op het verkeer let.We zijn met elkaar naar de bibliotheek geweest, waar we allerlei activiteiten hebben gedaan die met boeken te maken hebben. Op school hebben de kinderen van de bovenbouw ons voorgelezen.Afgelopen vrijdag hebben we het blotevoetenpad gelopen op ons eigen plein! We hebben een eigen pad gemaakt en mochten in verschillende bakken met water, modder, watten, takjes etc. lopen.

Het was soms best glibberig, maar een ontzettend leuke ervaring!We hebben met elkaar een muur gemetseld. Iedere leerling heeft een steen gebouwd. We hebben hierbij een speciekuip, een troffel en een voegspijker gebruikt. Jullie kunnen de muur in de dolfijnenklas bewonderen!Prachtig gezang van engelen, scenes uit het kerstspel, versierde lampionnetjes, donker en lichtjes, chocolademelk, gluhwein en kerstkoekjes.
Samen hebben we genoten van de lichtjestocht.
Hartelijk dank allemaal voor het samenzijn en hele fijne feestdagen gewenst!We leren wat wolken zijn.
Buiten maken we foto’s van mooie wolken.
We zingen het lied ‘In de lucht’.
Met vingerverf creëren we de mooiste wolken!

Vandaag zijn we naar de bibliotheek geweest. Daar heeft de mevrouw van de bieb het boek Trol en Pietertje voorgelezen. Daarna gingen we in groepjes allemaal leuke spelletjes doen over het boek. We mochten met bijvoorbeeld met een vliegenmepper op het goede plaatje slaan. Of letters vissen uit een bak met water en daar een woord van maken. We vonden het heel erg leuk!

Voor de meivakantie zijn we op bezoek geweest bij de boerderij van de opa van Anna. Wat hadden we een geluk; er waren lammetjes! Verder hebben we paarden, koeien, kippen, poezen en een hele vrolijke hond gezien. Ook hebben we heerlijk gespeeld op een hoge zandbult. Wat was het gezellig. We hebben aan het einde samen ons fruit gegeten op de hooibalen. De kinderen raakten maar niet uitgepraat over dit leuke bezoek!Hierbij een kijkje in de klas terwijl de kinderen spelend leren.

Op deze ochtend mochten ouders samen met hun kind een gezelschapsspelletje komen spelen in de klas. De kinderen hadden hele leuke spelletjes meegenomen. Wat was het gezellig!

Wij hebben muziekles gehad. We hebben geleerd hoe we sommige instrumenten moesten gebruiken en welke geluiden goed bij een bepaalde beweging past. Dit hoorde allemaal bij het boek: ‘de kleine reus’.

We gingen een baard maken van scheerschuim. Wat voelt dat gek!!

Hierbij de foto’s van de sinterklaasviering. De kinderen hebben het ontzettend leuk gehad.Wat gezellig dat de opa en oma van Noortje kwamen voorlezen. De kinderen vonden het een heel erg leuk voorleesverhaal!