Leerkrachten
teacher
Resi Stevens

Hallo, ik ben Resi Stevens en in het jaar 1982 ben ik geboren in het ziekenhuis in Delfzijl. Ik heb tot mijn achtste in Siddeburen gewoond en ben daarna verhuisd naar Donderen. Dit mooie dorp, gelegen in de kop van Drenthe, heeft mij in aanraking gebracht met koeien. Heerlijk vond ik het om te gaan ‘helpen’ bij een boer in het dorp en mee te gaan op de tractor om de koeien in het land te gaan melken, of gewoon rustig de koeien te borstelen terwijl ze aan het herkauwen waren. Dit wou ik ook!

 

Daarom ben ik na mijn middelbare school aan het AOC Terra gaan studeren om later ook het boerenvak te kunnen gaan uitoefenen. Na het afronden van deze opleiding heb ik deze studierichting vervolgd aan de hogere agrarische school in Leeuwarden. Het trof dat mijn vriendje uit het dorp – nu mijn echtgenoot – een boerenzoon was. Ik zag de toekomst al helemaal voor me. Helaas wou hij de boerderij niet overnemen en ik kwam erachter dat de banen in deze sector niet voor het oprapen lagen. Ik vond werk in de grafische sector. Hier ontdekte ik dat ik heel creatief ben. Na tien dienstjaren ging het bedrijf helaas failliet.

 

Een nieuwe functie vond ik bij een uitgeverij, waar ik een commerciële betrekking ging vervullen. Boeken vind ik geweldig, maar ik merkte wel dat mijn commerciële kanten niet mijn sterkste kanten zijn. Na anderhalf jaar was dit eindig en rees bij mij de vraag wat ik eigenlijk wil in het leven. Ik was in tussentijd getrouwd, moeder geworden van een jongen en een meisje en in verwachting van ons derde kindje. Het moederschap bracht een nieuwe, prachtige dimensie aan in ons leven en het maakte dat ik met een andere blik het leven ging bekijken. Er werd een beroep gedaan op andere kwaliteiten van mij en deze kwaliteiten ben ik verder gaan ontwikkelen. Deze ontwikkeling vond plaats in meerdere vormen.

Zo ben ik een opleiding kindercoaching gaan volgen, werd ik voetbalcoach, draai ik pleindiensten op de basisschool en werd ik vrijwilliger bij Mentor4you. Vorig jaar heb ik mijn certificaat als kindercoach behaald en hierin ben ik me nog verder aan het verdiepen en ontwikkelen. Ik ben zeker nog niet uitgeleerd! Al deze ervaringen en kennis wil ik inzetten als onderwijsassistent bij De Borg en bij de ondersteuning van de leerlingen. Vanuit ieders eigenheid je kwaliteiten en talenten leren en ontdekken en dit als basis inzetten bij je ontwikkeling en ontplooiing. Dat is waar ik voor ga, want ieder kind is uniek!

Jolanda van der Veen
Nynke van Delden
Irene van der Molen
Leonora Maijchrzak-Latumalea
Emily Sisal
Odilia Uineken
Esther Eshuis
Anita Everts
Menco Oedzes
Gerben Wollerich
Rianne Pen
Leontien Scholma-Poel
Laura Plagge
Hilleen Knippenberg
Trijnie Tuil
Michelle Verhart
Carmen Jorritsma
Laura Duijn
Mark Afman
Jasna Joosten
Marije van Houten
Ingrid ten Cate
Maaike de Hoog
Marieke Oppewal
Kees Bouma
Judith ten Hoopen
Froukje Oosterhuis
Marjolijn Stuiver
Fijbe Bijl
Akkie Homan
Alice de Vries
Anne Afman
Annet Schipper
Christa Boer
Clara Visscher
Elisa Bilijam
Eva Prins
Geeske Loerts
Gerdy Zwart
Harma Kruizinga
Heleen Rodenboog
Janke Buis
Joanneke Cats
Keke Dam
Marjan Staal
Menja Gelderloos
Mieke Scholten
Rijkland Wasseram
Yke Alberts
Marije van der Woude
Harjanne Kuipers
Agenda
calender