Ik ben Mieke Scholten. Sinds 2008 ben ik werkzaam op De Borg, een plek waar ik me thuis voel omdat het de rust en gezelligheid heeft van een kleine dorpsschool en tegelijkertijd de mogelijkheden biedt van de grote school die wij zijn.

“Als je kan lezen gaat de wereld voor je open” zei mijn moeder vroeger tegen mij. Hoe waar dit is merkte ik in de eerste klas. Ik weet het moment nog goed dat het mij lukte om alles te kunnen lezen wat ik maar wilde. Nu ik zelf voor groep 3 sta maak ik het proces van de andere kant mee. Ik vind het bijzonder om te zien hoe kinderen groeien en bloeien in een jaar, hoe groot of hoe klein de stapjes ook zijn die ze maken. Geweldig om te zien dat ze ervaren dat iedereen wel goed is in iets, op sociaal- en op cognitief gebied.

Als gedragscoördinator coach ik mijn collega’s in de benadering naar leerlingen, ook voer ik individuele gesprekken met leerlingen, allemaal met als doel dat zij zich prettig genoeg voelen om tot leren te komen.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten; op de fiets, bootcampen, naar het bos, een stuk hardlopen. Ook bezoek ik graag concerten en ga ik graag naar het theater.

Esther Eshuis
Resi Stevens