Leerkrachten
teacher
Leontien Scholma-Poel

Mijn naam is Leontien Scholma-Poel. Ik ben sinds december 2017 adjunct-directeur op de Borg in Haren. Na de middelbare school ben ik naar de PABO gegaan. Het laatste jaar van deze opleiding heb ik mij gespecialiseerd in het Daltononderwijs en me ontwikkeld op het gebied van dyslexie. Na het afronden van de PABO volgde er vrij vlot een benoeming op de Anne Frankschool in Groningen (Hoogkerk) waar ik vijftien jaar met zeer veel plezier werkzaam ben geweest. De eerste 12 jaren voornamelijk als leerkracht van groep 7 en 8. Daarna ook in groep 3 en 4. De laatste jaren combineerde ik het lesgeven met het werken als teamleider onderbouw. Ik heb in deze tijd de nodige kennis opgedaan wat betreft onderwijs geven aan ‘Het Jonge Kind’. Ondertussen heb ik in 2013 de opleiding tot taalcoördinator gevolgd en in 2016 de opleiding tot schoolleider.

Ik ben opgegroeid in Spijk en later in Bedum. Tijdens mijn studententijd heb ik in Groningen gewoond. Inmiddels woon ik alweer een hele tijd in het dorp met de scheefste toren van Europa samen met mijn man en twee dochters Jade en Lenthe. Sporten staat in ons gezin centraal. Volleyballen, paardrijden, turnen; dagelijks is er wel iemand die naar een sport gaat. Verder gaan we graag op vakantie. We kamperen graag in Spanje of gaan gedurende het schooljaar een ontspannen weekendje weg met elkaar. Ik houd ook erg van gezelligheid met familie en vrienden. Daarnaast vind ik het heerlijk om een goed boek te lezen of te winkelen met mijn dochters.

Mijn leven is niet compleet zonder het onderwijs. Ik kom uit een onderwijs gezin. Mijn beide ouders én een broertje werken in het middelbaar (beroeps) onderwijs. Ik werk vanuit de missie met hart, hoofd en handen. Mijn visie is dat ik een adjunct-directeur wil zijn die vanuit haar hart en hoofd werkt aan een veilige, vertrouwde omgeving voor iedereen -leerlingen, ouders en leerkrachten-, zodat een ieder zich prettig voelt en van daaruit zijn/haar talenten (handen) kan ontwikkelen.

Jolanda van der Veen
Nynke van Delden
Irene van der Molen
Leonora Maijchrzak-Latumalea
Emily Sisal
Odilia Uineken
Esther Eshuis
Resi Stevens
Anita Everts
Menco Oedzes
Gerben Wollerich
Rianne Pen
Laura Plagge
Hilleen Knippenberg
Trijnie Tuil
Michelle Verhart
Carmen Jorritsma
Laura Duijn
Mark Afman
Jasna Joosten
Marije van Houten
Ingrid ten Cate
Maaike de Hoog
Marieke Oppewal
Kees Bouma
Judith ten Hoopen
Froukje Oosterhuis
Marjolijn Stuiver
Fijbe Bijl
Akkie Homan
Alice de Vries
Anne Afman
Annet Schipper
Christa Boer
Clara Visscher
Elisa Bilijam
Eva Prins
Geeske Loerts
Gerdy Zwart
Harma Kruizinga
Heleen Rodenboog
Janke Buis
Joanneke Cats
Keke Dam
Marjan Staal
Menja Gelderloos
Mieke Scholten
Rijkland Wasseram
Yke Alberts
Marije van der Woude
Harjanne Kuipers
Agenda
calender