Leerkrachten
teacher
Kees Bouma

Ik ben Kees Bouma en sinds november 2009 directeur van deze prachtige school. Na het VWO, de PABO en militaire dienst in Libanon (Unifil) werk ik sinds m’n 22e in het onderwijs, eerst als leerkracht en later als directeur. Ik heb les gegeven in alle groepen behalve bij de kleuters, maar vooral in de hoogste groepen. Groep 8 vele jaren, prachtig om te doen! In 1993 ben ik directeur geworden in Farmsum, een dorpje dat is opgeslokt door Delfzijl. Cbs Rengersborg was een kleine school ( zo’n 80 leerlingen) en het directeurschap deed ik in combinatie met 3 dagen lesgeven in groep 7 en 8.


In 1999 ben ik directeur geworden van cbs De Vore, een school met een kleine 200 leerlingen in een boeiende wijk van Delfzijl. Vanaf dat jaar heb ik ook deel uitgemaakt van de bovenschoolse directie van de vereniging Noordkwartier, eerst 6 scholen, toen 10 en later 15. In mijn portefeuille had ik financiën en onderwijs.
Ik ben opgegroeid in Friesland en woon nu in Groningen. Ik heb drie volwassen kinderen. Mathijs is de oudste en ook werkzaam in het onderwijs. Hij werkt op de Nicolaasschool, ook in Haren. Dochter Froukje woont in Amsterdam. Ze is artiestenmanager, o.a. Ronnie Flex behoort tot haar ‘stal’. De jongste is Leon, hij is beroepsmilitair in Havelte, maar is daarnaast in 2017 begonnen aan de opleiding tot verpleegkundige.

 

Mijn grote hobby is voetbal. Zelf vele jaren gevoetbald en daarna ben ik hoofdtrainer van diverse amateurclubs geworden. Bijvoorbeeld Holwierde, De Pelikanen (Appingedam)Eems Boys (Delfzijl), Omlandia(Ten Boer) en nu bij 2e klasser Zuidhorn. Twee avonden in de week trainen we en elke zaterdagmiddag een wedstrijd. Daarnaast houd ik van lezen, in de vakantie boeken en anders kranten.


Onderwijs is prachtig. Kinderen blijven boeien, vertederen, inspireren en samen met de enorm gemotiveerde en deskundige collega’s van De Borg proberen we hen een goed fundament te geven voor hun toekomst. Kinderen gaan elke dag met plezier naar De Borg, een school waar ze zich veilig voelen en veel leren, dat is ons streven. Samen groeien!


Ik ben trots op onze mooie school, de aardige kinderen, de vriendelijke en belangstellende ouders en de hard werkende collega’s, die er met elkaar voor zorgen dat de kinderen uit Haren en omgeving, die De Borg bezoeken of bezocht hebben daar ook tevreden over zijn. Het is echt een voorrecht om schoolleider van zo’n mooie school te zijn.

Jolanda van der Veen
Nynke van Delden
Irene van der Molen
Leonora Maijchrzak-Latumalea
Emily Sisal
Odilia Uineken
Esther Eshuis
Resi Stevens
Anita Everts
Menco Oedzes
Gerben Wollerich
Rianne Pen
Leontien Scholma-Poel
Laura Plagge
Hilleen Knippenberg
Trijnie Tuil
Michelle Verhart
Carmen Jorritsma
Laura Duijn
Mark Afman
Jasna Joosten
Marije van Houten
Ingrid ten Cate
Maaike de Hoog
Marieke Oppewal
Judith ten Hoopen
Froukje Oosterhuis
Marjolijn Stuiver
Fijbe Bijl
Akkie Homan
Alice de Vries
Anne Afman
Annet Schipper
Christa Boer
Clara Visscher
Elisa Bilijam
Eva Prins
Geeske Loerts
Gerdy Zwart
Harma Kruizinga
Heleen Rodenboog
Janke Buis
Joanneke Cats
Keke Dam
Marjan Staal
Menja Gelderloos
Mieke Scholten
Rijkland Wasseram
Yke Alberts
Marije van der Woude
Harjanne Kuipers
Agenda
calender