Leerkrachten
teacher
Elisa Bilijam

Mijn naam is Elisa Bilijam en ik ben sinds augustus 2010 werkzaam op deze mooie school.
Ik ben in maart 1986 geboren in de prachtige stad Groningen. Nu woon ik samen met mijn man en dochters in een dorp net buiten Groningen. Ik hou van koken en bakken en ik vind het ook erg lekker om dit dan op te eten.

Mijn keuze voor het onderwijs was niet van de een op de andere dag gemaakt. Ik heb eerst het atheneum afgerond en ik kon dus alle kanten op. Maar ik wist niet goed wat ik wilde worden. Ik wilde eigenlijk heel veel; kok, leerkracht handvaardigheid, politieagent, de winkel van mijn vader overnemen, leerkracht Nederlands… En toen bedacht ik, ik word leerkracht in het basisonderwijs, want dat is alles in een!

Ik vind het belangrijk dat de leerlingen bij ons op school leren dat ze zelf verantwoordelijk en zelfstandig zijn, maar ook dat de kinderen veel van elkaar leren, door samen te werken. Ik probeer de kinderen veel vrijheid te geven om zichzelf te ontplooien, zodat elk kind zich kan ontwikkelen tot een zelfstandig individu.

Ik geef de kinderen graag rekenen en aardrijkskunde. Rekenen, omdat ik het interessant vind om te zien dat kinderen de logica van sommen plotseling door kunnen hebben. Je ziet dan bijna een lampje aan gaan en kinderen worden zelf ook enthousiast. Dit maakt mijn vak elke dag weer de moeite waard. Dit is echt waarom ik voor de klas sta. Kinderen iets laten ervaren, iets van de wereld laten zien en ze laten ondervinden dat ze elke dag weer iets nieuws kunnen leren.
Naast het lesgeven vervul ik ook een coördinerende rol. Ik ben sinds 2014 rekencoördinator op de Borg. Dit vind ik uitdagend om te doen, want zo zorg ik ervoor dat onze school mee blijft gaan met de ontwikkelingen binnen het rekenonderwijs.

Jolanda van der Veen
Nynke van Delden
Irene van der Molen
Leonora Maijchrzak-Latumalea
Emily Sisal
Odilia Uineken
Esther Eshuis
Resi Stevens
Anita Everts
Menco Oedzes
Gerben Wollerich
Rianne Pen
Leontien Scholma-Poel
Laura Plagge
Hilleen Knippenberg
Trijnie Tuil
Michelle Verhart
Carmen Jorritsma
Laura Duijn
Mark Afman
Jasna Joosten
Marije van Houten
Ingrid ten Cate
Maaike de Hoog
Marieke Oppewal
Kees Bouma
Judith ten Hoopen
Froukje Oosterhuis
Marjolijn Stuiver
Fijbe Bijl
Akkie Homan
Alice de Vries
Anne Afman
Annet Schipper
Christa Boer
Clara Visscher
Eva Prins
Geeske Loerts
Gerdy Zwart
Harma Kruizinga
Heleen Rodenboog
Janke Buis
Joanneke Cats
Keke Dam
Marjan Staal
Menja Gelderloos
Mieke Scholten
Rijkland Wasseram
Yke Alberts
Marije van der Woude
Harjanne Kuipers
Agenda
calender