Dec 05, 2018

Vandaag gaat Sinterklaas helaas alweer terug naar Spanje (bij sommige gezinnen laat hij nog wat pakjes achter gelukkig). Maar dit afscheid hebben we natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan. Gisteren hebben we lekker pepernoten gebakken. Althans dit was de bedoeling. Alle ingrediënten stonden op tafel en de tafelgroepjes mochten om de beurt de ingrediënten ophalen. We moesten alles door elkaar kneden en balletjes rollen. Heuse kunstwerken kwamen voorbij (torentjes, katjes, smileys). Vervolgens mocht alles in de over. Met een paar kleine tegenslagen hebben wij uiteindelijk heerlijke pepernoten (koek) uit de oven gehaald. Ook hebben we tijdens een kleine les Spaans, leren tellen en moesten wij de kleuren benoemen. Dit hebben we geoefend met een Spaans memory spel.
Vandaag kwam Sinterklaas dan eindelijk langs op school. Met enige paniek, want de pieten zaten de hele nacht vast op het dak.
We begonnen de dag met een Sinterklaas speurtocht. De kinderen moesten 15 vragen zoeken die verspreid lagen over het schoolplein. Dansjes en liedjes kwamen voorbij, lekker actief.
Na de kleine pauze was er een stroomstoring en hebben we lekker gezelschapsspelletjes gespeeld. Vervolgens bij gym hebben we allemaal ons pietendiploma gehaald en hebben we als kers op de slagroomtaart een bezoek gebracht aan Sinterklaas én een cadeau gekregen.
Wat een fijne dagen!