Respect uit de lucht
May 29, 2017

Vandaag vond de opening plaats van de projectweken over RESPECT. Kinderen gaan de komende twee weken leren wat het woord respect eigenlijk inhoudt: respect voor de natuur, voor de mensen om je heen, voor andere religies, mensen met een andere huidskleur of seksuele geaardheid, voor de leerkracht, de ouders enz.
We hebben de weken geopend door het zingen van een nieuw geschreven schoollied op het veld naast het schoolplein. Alle kinderen van de Borg stonden in een kring om kinderen van groep 8 heen die het woord RESPECT uitbeeldden. Het zingen van het lied werd gefilmd , het filmpje zal vast binnenkort op deze site te bewonderen zijn.

Tijdens de weken zullen kinderen op allerlei manieren werken met dit thema: door filosofielessen, door het leren hoe je pestgedrag kunt uitdoven, door het vormen van een speciaal team van leerlingen die andere kinderen kunnen nomineren als ze hebben geholpen respectloos gedrag uit te doven, door het speelgoedhok op het plein met z’n allen opnieuw te beschilderen, door af te sluiten op vrijdag 9 juni met een dans door alle groepen in Scharlakenhof.