Grote REKENDAG op De Borg
May 29, 2019

Ieder jaar wordt de Grote Rekendag georganiseerd. Het is een dag voor alle basisscholen in Nederland (groep 1 t/m 8) die helemaal in het teken staat van rekenen. En dan niet gewoon in de klas, maar vooral ook daarbuiten. Want rekenen is veel meer dan sommen maken in je werkboek!

Het thema van de 17e Grote Rekendag was ‘Uit verhouding’. Kinderen hebben tal van situaties verkend waarin de verhoudingen niet klopten. Daarvan zijn er genoeg. Denk maar aan een uitvergroot ijsje of zak patat voor een snackbar. Het verkennen van dergelijke situaties leidt tot verhoudingsgewijs redeneren, maar ook tot meetactiviteiten en het verkennen van de ruimte (meetkunde). Het onderliggende doel is kinderen onderzoekend te laten rekenen. Want zelf ontdekken levert inzicht op. En niet onbelangrijk: het maakt rekenen leuk!
Wij openden de Grote Rekendag met een modeshow. Oudere en jongere kinderen presenteerden samen kleding, volkomen uit verhouding, te groot of veel te klein. De juffen Joanneke en Elisa presenteerden, juf Alice was de jury. Wat een leuke dag!