Groepen 7 en 8 starten met Day for Change
Apr 03, 2018

Vandaag zijn we gestart met de actie Day for Change in de groepen 7 en 8. Op het podium vond de officiële opening plaats voor de kinderen. De kinderen hebben uitleg gehad over de opzet van dit project dat draait om geld inzamelen voor het goede doel. Elke groep heeft twee penningmeesters, zij beheren het geld.
Day for Change zamelt geld in om instellingen d.m.v. microfinanciering in ontwikkelingslanden te ondersteunen. Dankzij deze donaties kunnen microfinanciering projecten in goede banen worden geleid. De opbrengsten uit de activiteiten op de scholen en overige donaties worden verdeeld over organisaties die microfinanciering mogelijk maken, verbeteren of stimuleren.

De kinderen van De Borg zetten zelf kleine ondernemingen op. Ze maken iets en verkopen dat aan de deuren, gaan auto’s wassen enz. enz.
De opbrengst doneren wij als school volledig aan de organisatie Day for Change.
De komende drie weken zullen de kinderen onder schooltijd en wellicht in hun vrije tijd bezig zijn met het bedrijfje dat ze oprichten op school. Dit project wordt afgesloten op vrijdag 20 april met een afsluitende Day for Change markt georganiseerd door de groepen 8.
Op www.dayforchange.nl kunt u meer informatie vinden.
De kinderen zijn zeer enthousiast en we hopen op uw medewerking.