Groep 7a als wetenschapper
Mar 28, 2018

Vandaag zijn wij met de klas naar De Magneet geweest op de Hanze Hogeschool in Groningen. Om half 9 werden wij bij school opgehaald met een grote tourbus. Aangekomen in Groningen werden wij opgewacht door drie studenten die ons zouden begeleiden tijdens de workshop. Nog voordat we de ruimte van de workshop binnen mochten, werden we meteen aan het werk gezet. Er was namelijk geen licht binnen. Anie-Kristie, David en Tim hebben zo hard als ze konden gefietst om het licht binnen aan te krijgen. Nu konden we tenminste naar binnen. De kinderen waren ingedeeld in 5 groepen. Tijdens de workshop moesten ze opdrachten uitvoeren om energie op te wekken. Zo hebben de kinderen bijvoorbeeld door middel van beweging een vliegtuig bestuurd, ze hebben getest op welke manier windmolens moeten staan om zoveel mogelijk energie te krijgen, ze hebben in het lab van een kerncentrale gewerkt, een knikkerbaan gebouwd, waarbij de knikker er zo lang mogelijk erover moest doen om beneden te komen en ze hebben gekeken met wat voor constructie water de meeste kracht zou hebben. We hebben veel geleerd vandaag en hebben het erg gezellig gehad! Zelfs de moeders die mee waren hebben mee gedaan met sommige opdrachten, super!