Zaterdag 1 april waren twee leerlingen uit de klas jarig en dat hebben wij vrijdag middag uitbundig met elkaar gevierd! Best bijzonder want in het Midden Oosten is het niet echt de gewoonte om uitgebreid bij een verjaardag stil te staan maar niets ontbrak voor een geslaagd feestje: zelfgemaakte slingers, hoeden, liederen, kaarsjes, taarten en natuurlijk cadeautjes!

Vrijdag is altijd een bijzondere dag en deze week was het weer feestelijk: prachtige zonsopgang om de dag te beginnen, samen ontbijten in de klas, juf Femke even op bezoek, samen lezen en dan Sint Maarten vieren… Heerlijk!

Vorige week vrijdag werden wij door nieuwe buurvrouw uitgenodigd om bij haar appels te komen plukken. Daar vonden wij heel lief van buurvrouw. En vandaag hebben wij (een deel van ) de appels gebruiken om heerlijke cakejes te maken. Het was heel gezellig en ook heel lekker!

Deze week was het thema “Eet smakelijk!” en dat hebben wij gedaan! Eerst een restaurant gebouwd om in te spelen. Dan taart gebakken met geklopte slagroom, verse aardbeien en kersen, net als in ons boek “Hoera, wij bakken een taart!” en dan vrijdag sloten wij de week af met het oefenen van tafel dekken, servetjes vouwen en pannenkoeken maken en natuurlijk eten. Op z’n Nederlands: druipend van de stroop met een berg poedersuiker!

Al meer dan één jaar hebben wij elke maandag en dinsdag een stagiair, Junis, in de klas die op het Alfa College studeert. Vandaag mochten wij een keer bij hem op school op bezoek. En wat een feest!
Een musical van Kikker, spelletjes, een djembé workshop en als afsluiting samen dansen en zingen! Echt een mooi cadeau van de studenten van het Alfa College.

Ter voorbereiding van het Samen Spel concert dat volgende maand in Hilversum plaats zal vinden kwamen vandaag twee cellisten met onze groep oefenen. Wij gingen niet alleen onze ingestudeerde liederen oefenen maar wij mochten ook cello proberen te spelen en zelfs oefenen met dirigeren!

Wij krijgen altijd super muzieklessen van oude leerling en muzieklerares juf Heleen (Klaver Fokkelman) maar vandaag was het extra speciaal: wij mochten ander half uur met meester Peter drummen en dan helemaal los gaan op de dansvloer!

Donderdag was het weer een bijzondere dag voor de bovenbouw: de leerlingen van groep 6 van de Borgmanschool in Groningen hadden ons uitgenodigd om bij hun langs te komen. Zij wilden graag kennis met ons maken en ons verwennen met mooie liederen, spelletjes, vriendschap armbandjes, lekkernijen en een wandeling en een potje voetbal in de park bij hun om de hoek. Door middel van een foto presentatie konden de leerlingen en Juf iets laten zien van onze school en van het AZC hier in Onnen.
Wij hebben zóóóó veel plezier met elkaar gehad! Iedereen hoopt stiekem op een vervolg….

Vrijdag 9 oktober mochten wij, samen met groep 7-8, deel nemen aan een unihockey toernooi in het centrum van Haren. Het was heel gezellig en ondanks het gebrek aan goede schoenen en ervaring hebben wij genoeg wedstrijden weten te winnen om op de derde plaats te eindigen. Wij gingen euforisch het weekend in met de allereerste medaille op zak in de (korte) geschiedenis van onze school!

Donderdag gingen wij in de Nederlandse les leren over “Waar zijn dingen van gemaakt?”.

Om te helpen had juf een net in Nederland gearriveerde vader in de klas uitgenodigd; hij kwam uitleggen hoe hij leren tassen maakt. Niet alleen hebben de kinderen weer veel nieuwe woorden geleerd en zij hebben ook een bijzondere nieuwe gast op het AZC leren kennen. Prachtig!

Vrijdag gingen wij nieuwe Nederlandse woorden leren over Knutselen: naaien, breien, timmeren, verven, kleien… Leren doe je dan het beste door het zelf te doen!

Tijd om bij te praten met de oude leerlingen en kennis te maken met de net gearriveerde Syrische kinderen in onze groep!
De vraag van de week, “Waar woon ik?”: mijn land van herkomst, mijn nieuw land, Nederland, mijn huis van papier of van Lego

Een onwijs gezellige en leuke dag gehad in Drouwenerzand. De kinderen vonden het fantastisch!

Woensdag zijn de kinderen van de locatie Onnen, allemaal wonend op het AZC in Onnen, op schoolreisje geweest. De groepen 1 t/m 4 naar Nienoord in leek en de groepen 5 t/m 8 naar Drouwenerzand. Alle kinderen droegen een geel t- shirt van cbs De Borg.

In plaats van spelen in de hal en in de klas, gingen we vandaag eens spelen in de speelwei hier om de hoek.

Tevens als beloning voor het goede gedrag wat sommige kinderen vandaag hebben laten zien!

Het mooie weer maakte dit een heerlijk uitje!

Locatie Onnen:
Bakkerweg 2