Voor koningsdag hebben we een kroon gemaakt. Nu begint de meivakantie, veel plezier voor iedereen!

Tijdens de buitenlesdag zijn de kinderen naar Appelbergen gegaan. Wat was het geweldig, kijk maar naar de foto’s.

De kinderen hebben gekeken naar getallen en wauw, er zijn overal getallen! Daarna de getallen maar eens in de goede volgorde zetten. ‘s Middags hebben ze verschillende leuke spelletjes gedaan waarbij ze bezig waren met getallen. En als afsluiting allemaal een pannenkoek verdeeld in 8 stukken.

Lasersnijden met meester Leen.

De eerste keer dat een verjaardag van een kind gevierd is. En op dezelfde dag was juf ook jarig.

Een proefje om van afwasmiddel smurfensnot te maken. En een proefje waarbij rode koolwater roze wordt door er azijn bij te doen.

Deze week hebben we gelezen op allerlei plekken in de school. Ook mochten de kinderen de juf of meester zijn en voorlezen aan de groep. Knap he?!

Dit ben ik en buiten gaan we samen slakken zoeken.

Feest en schoonmaken tijdens de laatste dagen voor de zomervakantie.

Elke week leren onze leerlingen heel veel nieuwe woorden.

Deze week stond het lichaam centraal tijdens de lessen Nederlands. De leerlingen (tussen de 6 en 11 jaar oud en met verschillende niveaus) hebben een zelfportret gemaakt met klei en daarna woorden toegevoegd van de lichaamsdelen.
(En ook juf was gezellig aan het meedoen met kleien)

Het was een leuke les en eigenlijk wilden ze nog meer kleuren klei om ook de kleding te kunnen maken.

De kinderen lopen er elke dag langs als ze naar school gaan. Ze zien die beesten staan als ze naar huis gaan. Maar hoe ze heten.. Geen idee. Het geluid kunnen ze echter heel goed nadoen. Dit bracht me op het idee om eens een dag te besteden en deze wollige beesten.
Over welke dieren hadden we het dan op deze dag? De schapen!

We hebben liedjes geleerd over schapen, over Een kudde op doorreis lammetjes en over hun wol.
Tijdens schrijven hebben we schrijfpatronen in schapenvacht gemaakt, voor woordenschat hebben we geleerd wat een ram, een ooi, een lam en de kudde zijn. En tijdens de knutselles hebben we een heuse kudde gemaakt.

De kinderen hebben de hele middag geknutseld en waren zelfs zo enthousiast bezig, dat ze het spelen totaal vergaten en eigenlijk niet wilden gaan opruimen toen het tijd was om weer naar huis te gaan.

De schapen staan verspreid door de klas en blijven voorlopig gezellig nog een tijdje bij ons op visite. Als de kudde het zat is, verplaatst deze zich naar het AZC.

We zijn het Paasfeest begonnen door met elkaar te ontbijten. Daarna hebben we allerlei spelletjes gedaan die met Pasen te maken hebben. Het was een gezellige dag!

Nog even en dan is het voorjaarsvakantie.
Maar, eerst nog een laatste winter-knutsel bij ons in de klas.

Vanmorgen vroeg hoorde ik de vogeltjes fluiten. Heerlijk, de lente komt er (langzaam) aan.
De kinderen hebben fe vogels ook gehoord, maar hebben ook gemerkt dat het buiten toch nog wel koud is.

Vandaar onze wintervogels. Mét sneeuw op hun daken en een lekker bolletje eten in de huisjes.

Na de vakantie brengen we het voorjaar in de klas.
En hopelijk begint moeder natuur dan ook met alle prachtige bloemen e.d. die de lente met zich meebrengt.

(Foto’s van het eindresultaat volgen nog!)

Jammer genoeg is er nog geen echte sneeuw gevallen deze winter. Toch bereiden we de kinderen voor op de winter in Nederland.

Tijdens onze allereerste inloop-middag mochten de ouders een kijkje komen nemen in de klas.
De kinderen waren druk in de weer met papiersnippers.
Als echte kunstenaars toverden ze er een sneeuwpop uit tevoorschijn!
Natuurlijk mochten de ouders ook een sneeuwpop maken.

De kinderen en hun ouders hebben hard gewerkt deze middag!
We zijn benieuwd of er tijdens de tweede inloop-middag wel sneeuw ligt buiten.

Locatie Onnen:
Bakkerweg 2