Donderdag 19 juli hebben we samen het schooljaar afgesloten met een zonnig en gezellig feest!Tijdens de schoolbrede projectweken hebben we gewerkt over het thema “rood”. We hebben de kleuren in het Engels geleerd en gebouwd / geverfd / geknutseld met alleen rode spullen en verf. Dat geeft een heel ander effect dan wanneer je alle kleuren mag gebruiken!
We hadden veel rood eten bedacht bij de brainstorm, dus hebben we rood eten gemaakt; tomatensoep en red velvet cake…… Mmmmmmm!Vrijdag 25 mei zijn we met z’n allen op schoolreis geweest! We gingen met de bus naar Zuidlaren en hebben daar een heel fijne dag gehad. Het was heerlijk weer en we hebben de hele dag heerlijk gespeeld. Het feest was compleet met frietjes en een ijsje!Vandaag hebben de lieveheersbeestjes de weekopening verzorgd. Het ging over je hoofd en je ogen. Ze hadden prachtige tekeningen gemaakt, een gedicht opgezegd en geweldig gezongen.Vrijdag 10 november mochten we zingen en onze mooie lampionnen laten zien in verpleegtehuis “De Zonnehof”. De bewoners vonden het heel gezellig dat we langs kwamen. We hebben mooie complimenten gekregen over de lampionnen!Donderdag 30 november kwam de tandarts bij ons op bezoek. Dit paste goed in het kader van ons thema “het restaurant”. Wat is gezond voor je gebit en wat niet? Welk snoep kun je beter eten, een lolly of een spekje? Ook hebben we geleerd hoe we onze tanden en kiezen goed schoonmaken.
We vonden het heel leuk bij de tandarts!Vrijdag 3 november hebben we een herfstwandeling gemaakt op landgoed “De Braak”. We herkenden veel van de dingen, waarover op school hadden geleerd. Er waren veel “herfstspullen” om te verzamelen, grote plassen om in te stappen en mooie kleuren en paddenstoelen om te bewonderen. Gelukkig was er ook een droge grond om ons fruit lekker op te eten!Maandag 27 november mochten wij de weekopening verzorgen. We hadden flink geoefend en dat was te merken….het ging heel goed! Fijn dat er zoveel ouders waren om te kijken.In het kader van de Kinderboekenweek kwamen de kinderen van groep 8 ons voorlezen. Iedereen mocht een fijn plekje zoeken in de school en dan…… lekker lezen!Het schooljaar is in volle gang! Ons eerste thema “vriendjes” is alweer afgerond. We hebben veel samen gespeeld en samen mooie werkstukken gemaakt. We hebben de hoeken opnieuw ontdekt en de regels weer geleerd. Dat ging heel goed, we hebben al veel armbandjes verdiend….! Het was een fijne en gezellig begin van het jaar.Vrijdag 14 juli zijn we met alle kleutergroepen op schoolreis geweest. We gingen naar Nienoord. Eerst gezellig in de bus en daarna heerlijk spelen! Op de paarden bij de paardenbaan, in de tractor, op het springkussen….. er was zoveel te doen! Samen patatjes eten en in de trein was ook erg leuk. Het was een zeer geslaagde schoolreis.Maandag 10 juli hebben we samen een gezellige juffendag gevierd. Na een spelletjescircuit hebben we lekker gegeten en even buiten gespeeld. Daarna zijn we samen met de groep “de Dolfijnen” naar de skatebaan bij de Mikkelhorst gelopen om daar te lunchen en te spelen. We hebben ook nog even bij de zorgboerderij gespeeld. Aan het einde van de middag hebben we genoten van een poppenkastvoorstelling “Wie heeft er op mijn kop gepoept?” Het was een heel gezellige dag!Woensdag 21 juni zijn we met z’n allen naar de vijver bij de Mikkelhorst geweest. Daar lagen op het “strandje” schepnetjes en vergrootglazen op ons te wachten. We mochten waterdiertjes zoeken!
Enthousiast gingen we aan de gang. We hebben veel diertjes gevangen en bekeken in de teiltjes. Iedereen was druk bezig, prachtig om te zien!
Aan het eind van de ochtend hebben we samen bij de Mikkelhorst gespeeld.Woensdag 14 juni mochten we een bezoek brengen aan de bibliotheek. We luisterden eerst heel aandachtig naar het verhaal van “Trol en het Pietertje”. Daarna deden we in groepjes verschillende spelletjes, die allemaal met letters en boeken te maken hadden. De kinderen deden erg enthousiast mee! Het was een leuk bezoek.In het kader van ons thema “Op de boerderij” zijn we woensdag 19 april op bezoek geweest bij boerderij Westkamp in Onnen. Veel dingen die we geleerd hebben tijdens het thema, zagen we terug op de boerderij. De melkmachine, de koeltank, koeien en kalfjes, de stal, hooi en stro en nog veel meer….. Het was een erg leuk bezoek en een mooie afsluiting van het thema!Woensdag 22 maart was de Grote Rekendag, die dit jaar in het teken stond van passen en meten. Wat rolt het verst op de zelfgemaakte glijbaan? Wie rolt de bal het dichtst bij de pion (en hoe meet je dat…?)? Wie legt de meeste boeken op de tafel? Wie bouwt de hoogste toren met 10 kaplaplankjes? Wie kan de klas goed nabouwen met blokjes?
Natuurlijk hebben we ook genoten van het heerlijke lenteweer!En toen was het er opeens…. de eerste lentedag! Dat moet gevierd worden met een picknick en spelen zonder jas….. heerlijk!Maandag 6 maart was het onze beurt om de weekopening te verzorgen. Het thema was “niemand kunnen missen”. Hierover kenden we een mooi boek; “Monkie”. In het boek staan alleen platen, dus hebben we zelf de tekst bedacht. Ook hebben we nog een paar liedjes gezongen over iets of iemand niet kunnen missen.Tijdens de wonderbaarlijke week veranderde de apotheek af en toe in een laboratorium. De kinderen mochten dan zelf proefjes doen. Vooral de pipetjes en de ecoline waren erg in trek, net als de proef met de snoepjes….Ter ere van de Nationale voorleesdagen kwam er iemand van de zeehondencrèche langs om het boek “de kleine walvis” voor te lezen. Ze had van alles meegenomen om te bekijken en we hebben heerlijk naar het boek geluisterd.
Tijdens de nationale voorleesdagen is groep 7 ook geweest om ons voor te lezen. Zoals altijd vinden alle kinderen dat heel leuk!De afgelopen weken hebben we gewerkt rond het thema “gezondheid”. Hierbij ging het over ziek zijn, de dokter, de tandarts, het ziekenhuis, maar ook over gezond blijven…. gezond eten, bewegen en goed slapen. De huishoek werd de spreekkamer van de huisarts en de rekenhoek werd de apotheek. We hebben bezoek gehad van een huisarts (Simone), een tandarts (Sylvia) en van een verpleegkundige (Paula).
We weten nu heel veel over ziek zijn en gezond blijven!Maandag 5 december 2016 kwam Sint bij ons op bezoek. We hebben liedjes voor hem gezongen, kunstjes gedaan en heel mooie tekeningen gegeven. Daarna kregen we cadeautjes. Het was een gezellige dag.De twee weken voordat Sinterklaas bij ons op school kwam, hebben we natuurlijk over het grote feest gespeeld, gewerkt, gezongen, geknutseld en nog veel meer…. Hier een impressie van deze gezellige tijd.Hoewel het nog niet echt winter is, heeft het al een paar keer gevroren, hard genoeg om ijs te vinden op ons plein. Maar wat gebeurt er met ijs, als je het een poosje in je handen houdt? Of als je er met een rietje op blaast? Natuurlijk kunnen we dat zelf ontdekken…!De kinderen zijn heel blij met hun zelfgemaakte kaas-met-muis lampion. De bijbehorende Nederlandse liedjes hebben ze uit volle borst gezongen in alle klassen en zelfs op het schoolplein.Dinsdag 25 oktober zijn we met z’n allen naar het bos geweest! De zon scheen, het bos was prachtig en we hebben veel herfstdingen gezien en verzameld. Ook hebben we heerlijk gespeeld! Het was een heel fijne ochtend!Donderdagmiddag 13 oktober mochten alle opa’s en oma’s op bezoek komen. ‘s Morgens hebben we cake gebakken en ‘s middags natuurlijk lekker opgegeten. De opa’s en oma’s gingen mee naar het boekenbal, we hebben thee gedronken, de hele school bekeken en samen gespeeld. Wat fijn, dat er zoveel grootouders zijn geweest!Nog even de laatste drie foto’s van het lekker (voor)lezen door groep 5B op woensdag 12 oktober.

Woensdag 12 oktober kwamen de kinderen van groep 5 ons voorlezen. De meeste kinderen hadden zelf een boek meegenomen en voorbereid; super leuk! We zochten een fijne plek op in school en ….. lezen maar!Contact
Locatie Haren:
Wederikweg 19
9753 AA Haren
Tel: 050-5348190


directie@cbsdeborg.nl