De groepen 8 hebben de afgelopen week een fantastisch kamp gehad. Alle kinderen en leerkrachten hebben elkaar goed leren kennen. We hebben gelachen, heimwee gehad, plezier gehad, hard gefietst, Levend Stratego gespeeld in het bos, veel gezwommen (ook in de zee!), lekker gegeten, warm bij het kampvuur gezeten, opgeruimd en ook erg genoten van het goede weer!
Hieronder een kleine impressie van de week.Vanochtend heeft groep 8a de codes van het project Red Coda Coda ontcijferd. In het speellokaal werd er met maar liefst acht Dashes geprogrammeerd. Er moesten 5 missies worden gespeeld. De kinderen deden dit in groepjes van 3. Het was prachtig om te zien hoe de kinderen al spelend zoveel hebben geleerd!In groep 8a hebben we vandaag de hele dag een vakantiepark ontworpen op schaal. Eerst begonnen we met de eisen van de gemeente. De vakantiehuisjes mochten tussen de 50 en 100 m2 oppervlakte hebben. Daarnaast moesten de huisjes op schaal ingericht worden. Na de ochtendpauze gingen de kinderen aan de slag met het park: op grote flap-over-papieren werden de paadjes, de vijvers, het zwembad en de receptie ingetekend. Ook werden er klimbossen ontworpen en een hangplek voor de jeugd. Aan het eind van de dag hebben we onze parken gepresenteerd. De parken hangen de komende week in de hal.Juf Elisa heeft vandaag afscheid genomen van haar groep 8a. Na 1,5 jaar les te hebben gegeven aan haar klas gaat ze nu met zwangerschapsverlof. Na een lekkere high-tea werd ze verwend met mooie cadeau’s. Van de klas kreeg juf Elisa een fietsje. Ook werd er prachtig gezongen en werd er toneel gespeeld door een grote groep meiden. Om kwart voor twee verplaatste juf Elisa zich naar de hal waar ze haar receptie voortzette met een heel aantal ouders van de groep die haar kwamen bedanken voor het jaar. Lieve juf Elisa; we wensen je een heel fijn verlof!Groep 8a heeft vandaag openluchtscholen ontworpen. Dit n.a.v. een les over de architect Jan Duiker die in de eerste helft van de vorige eeuw openluchtscholen ontwierp zodat de kinderen meer frisse lucht zouden krijgen. Dit ten gevolge van de tuberculose-epidemie die er heerste. De kinderen zouden nu met ‘licht en lucht’ gezond konden opgroeien.

Onze kinderen hebben erg goed samengewerkt en hebben prachtige maquettes gemaakt. Ze zijn nog te bewonderen naast het lokaal van groep 8a!De groepen 8 hebben vrijdagavond van een heerlijk Valentijnsdiner genoten. In prachtige gagakleding kwamen de kinderen om 18.00 op school. Iedereen bracht wat lekkers mee. Het buffet bestond uit 3 gangen. Na het nagerecht hebben we met elkaar opgeruimd en was het tijd voor de disco! Er is flink gedanst op Just Dance. Het was een zeer geslaagde avond. De kinderen en de leerkrachten hebben genoten!De groepen 8 hebben vrijdagavond van een heerlijk Valentijnsdiner genoten. In prachtige gagakleding kwamen de kinderen om 18.00 op school. Iedereen bracht wat lekkers mee. Het buffet bestond uit 3 gangen. Na het nagerecht hebben we met elkaar opgeruimd en was het tijd voor de disco! Er is flink gedanst op Just Dance. Het was een zeer geslaagde avond. De kinderen en de leerkrachten hebben genoten!Donderdag hebben de kinderen van groep 8a Judoles gekregen bij judoschool Renshu. Gehuld in witte judopakken gingen de kinderen aan de slag. Het was een erg leuke les waarbij er verschillende worpen zijn aangeleerd.Vanmiddag werd er in circuitvorm geprogrammeerd. Nadat de kinderen van groep 8 de basislessen vorig jaar hebben gehad gingen ze nu verder met de zelfstandige leskaarten. Meten, bowlen, sneeuwschuiven… alles door eerst Dash en Dot te programmeren! Leren is zo wel heel leuk!Vandaag stond er een samen-en-alleen-les op het programma. In groepjes werden de kinderen beloond op samenwerking! Na elke grote som stond er voor 1 groepje een beloning te wachten… een sticker, een snoepje, een minicadeautje, het uitzoeken van een energizer voor de klas… Groep 8a was erg gemotiveerd en hebben de sommen door goed samen te werken opgelost!We begonnen vanochtend op een leuke manier! Door middel van de energizer Ruggesteun. In het kader van de Zilveren weken werken aan de groepsdynamiek. Bij deze energizer moesten de kinderen elkaars armen om elkaar klemmen en met de ruggen tegen elkaar gaan zitten op de grond en weer omhoog komen. Het zorgde voor veel hilariteit!De groepen 8 hebben afgelopen vrijdag kerstkransjes, kerstkoekjes, deegmannetjes en knijpertjes gebakken. In groepjes van 3 kregen de kinderen een recept en konden ze op een grote tafel ingrediënten en materialen pakken. Er werd gewogen, gediscussieerd, afgemeten, gemixt en geroerd… Uiteindelijk gingen er 20 bakplaten met koekjes de ovens in na schooltijd. De koekjes waren heerlijk!Groep 8a heeft vanochtend meegedaan met het basketbaltoernooi in de Scharlakenhof. Onder begeleiding van een aantal ouders werd er in teams van 4 gestreden om een bokaal. Er is heel erg goed en sportief gespeeld. Helaas zijn we net buiten de prijzen gevallen. Het was erg gezellig!Vandaag had groep 8b de weekopening. Het ging over zachtmoedig zijn en dat het helemaal niet erg is om af en toe sorry te zeggen.
De kinderen zongen twee prachtige liederen en daarnaast was er een mooi toneelstuk, een gedicht en een gebed.Groep 8a is vrijdag naar een indrukwekkende World Press tentoonstelling geweest in de Synagoge in Groningen. Vorige week heeft de klas een les gehad over de foto’s en het verhaal achter de foto’s. Tijdens de rondleiding werd daar ook bij stil gestaan. Het was mooi en het zorgde voor goede gesprekken.Wat waren er mooie suprises, gedichten en cadeaus! En wat was het gezellig! Een hele mooie dag, die juf zelfs afsloot met een selfie met de Sint!Een grote groepn meiden uit beide groepen 8 hebben gisteren mee gedaan aan de Smart City Challenge. ‘s Morgens vroeg vertrok er een grote groep meiden richting het stadhuis in Groningen. De meiden zaten in verschillende groepen, en hebben verschillende oplossingen bedacht voor een probleem. Er moest een oplossing worden bedacht voor het toenemende verkeer, vooral vrachtwagens en bussen, in de Groninger binnenstad. Er zijn leuke en originele oplossingen bedacht! Een groepje uit groep 8a heeft gewonnen en kregen een prijs uit handen van de wethouder.Vandaag had groep 8a de weekopening. Het thema was; verbinding. Door te vertellen hoe de kinderen met elkaar een klik hadden, legden ze uit dat ze verbonden waren met elkaar. En dit kan natuurlijk om heel verschillende redenen. Ook omdat je juist bijzonder bent!We hebben vandaag de kinderboekenweek in stijl afgesloten. Allereerst werd Karlijn voorleeskampioen van De Borg! Ze ontving een oorkonde en een boekenbon van meester Kees. Daarna kregen we bezoek van Dolf Verroen en Charlotte Dematons. Ademloos hebben we geluisterd naar de mooie verhalen en wat kan Charlotte prachtig tekenen! Vanmiddag kregen we bezoek van de opa van Noor. Hij vertelde een van zijn avonturen toen hij jong was. Als klapper op de vuurpijl hebben we gedanst tijdens het boekenbal. En nu… VAKANTIE! Tot volgende week!Gisteren hebben wij in de klas gevierd dat we 50! PBS bandjes hebben verdiend! De kinderen kregen een bandje als ze zich goed aan de klassenregels hielden. En de beloning was een heerlijke ‘High lunch!’ We hebben gesmuld met z’n allen en natuurlijk sparen we nu voor de volgende beloning 😉Vandaag heeft groep 8a gesurvivald! Onder begeleiding van de sportcoaches in Haren en meester Eddy hebben de kinderen een prachtig parcours afgelegd.We hebben het hier fantastisch! Goede sfeer, leuk programma en heerlijk weer!Beide groepen 8 hebben een geweldige markt verzorgd als afsluiting van de Koningsspelen. Ze hebben hard gewerkt om leuke dingen te doen en te verkopen op de markt. Daarnaast werden er heerlijke versnaperingen verkocht.
De opbrengst is €1692,84
Geweldig gedaan kinderen!Vrijdagmiddag kwamen 20 ouders over hun beroep praten. Alle groep 8 leerlingen gingen in groepjes langs de ouders. Vier minuten het beroep promoten. Leerzaam en leuk met dank aan de ouders!Vrijdagavond was de hal omgetoverd tot een restaurant met kaarsjes, lichtjes en veel hartjes!
Samen met helpende ouders hadden de beide groepen 8 een heerlijk valentijnsdiner. Na afloop nog even gedanst en toen voldaan naar huis…. met natuurlijk een mooie roos!Vandaag hadden we maar liefst 2 echte professoren op bezoek! Professor de Winter en professor Hoekstra kwamen proefjes demonsteren met vuur, lava en alcohol. Geweldig!Vrijdagmiddag werd de hal door de 50 kinderen van groep 8 omgetoverd tot een atelier. Met vuilniszakken, papier en veel nietjes werden kostuums uit de Gouden Eeuw nagebootst. Daarna met stalen gezichten op de foto als De Staalmeesters van RembrandtGroep 8 luidde de kerstvakantie traditioneel in met extra lange sterretjes die samen afgestoken werden op het plein.
De ouders van Evelien trakteerden ons daarbij op heerlijke oliebollen!
Fijne vakantie allemaal!Vanavond hadden we de kerstviering op school. Eerst samen een kerstdiner in de eigen groepen. Aansluitend gingen we met elkaar in de hal kerstliedjes zingen met het koor en luisteren naar het kerstverhaal van Lisa. Wat was het samen, warm en gezellig!Vandaag kwam Thijn Zeldenrust samen met zijn opa trots de school binnen met een kijkkast.
Deze kast is om naar te kijken; soms zie je vlinders, rupsen of kikkervisjes en een andere keer groeien er paddenstoelen! Een en al verwondering en verbazing zal het oproepen. De kast is door Thijns opa gemaakt, geweldig! Namens alle kinderen bedankt!Contact
Locatie Haren:
Wederikweg 19
9753 AA Haren
Tel: 050-5348190


directie@cbsdeborg.nl