Vandaag kwam de schrijver Maurits van Huijstee bij ons op bezoek in de klas. De kinderen kregen alle kansen om er achter te komen hoe een schrijver werkt. Hoeveel tijd kost het om een boek te schrijven? Hoe kom je tot de naam van je hoofdpersoon. Maurits heeft de boekenserie van Diego Zonnesteek geschreven en heeft hier natuurlijk uit voorgelezen!Vandaag, op de laatste dag van de Kinderboekenweek hebben de kinderen uit de groepen 7 en 8 gestreden om de titel: Voorleeskampioen van De Borg. Jan, Kristin, Daniel en Lotte deden hieraan mee en een deskundige jury heeft de kinderen beoordeeld en voorzien van mooi commentaar. Lotte heeft gewonnen en mag zich Voorleeskampioen van De Borg noemen! Van harte gefeliciteerd!Wij zijn in de groep aan het naaien! De kinderen mogen een zelf ontworpen monster maken van vilt. Een erg leuk klusje!!Iedereen van groep 3 t/m 8 is aan het lezen. De hele school is stil…..Met een hele groep zijn wij aanwezig op de drafbaan om van ons te laten horen!
Samen staken voor goed onderwijs!Afgelopen vrijdag zijn de beide groepen 7 naar Appèlbergen geweest. Hier hebben we het smokkelspel gedaan. Je had een groep smokkelaars die geld moesten verstoppen in broekzakken, laarzen etc. en douaniers die het geld moesten onderscheppen. Spannend, maar vooral heel leuk!!!Wij hadden de eer om de eerste weekopening van dit schooljaar te mogen verzorgen!
We hebben het vriendenbankje geïntroduceerd en we hebben startgesprekken gehouden met o.a. meester Kees. En natuurlijk hebben we onze zangkunsten laten horen!Op maandag 22 mei was het heerlijk weer! Reden voor meester Ronald om de gymles naar buiten te verplaatsen. We hebben een heerlijk potje peanutball gespeeld. Hieronder ziet u enkele foto’s!Op vrijdag 19 mei heeft groep 7b meegedaan aan het praktisch verkeersexamen. Een spannende tocht, van ongeveer 5 kilometer dwars door Haren.
Tijdens het fietsen lieten de kinderen onder andere zien voorrang te kunnen verlenen, borden te kunnen herkennen en de juiste plek op de weg te kennen.
Alle kinderen zijn geslaagd!
Naast een diploma ontvingen de kinderen een mooie 3-in-1 pen en een stressbal om alle stress voor het examen weer kwijt te raken.Tijdens de koningsspelen is groep 7b de dag begonnen met een heerlijk ontbijt in de klas. Na dit ontbijt hebben we meegedanst op het themanummer van de koningsspelen.
Samen met groep 7a zijn we daarna naar het bos Appélbergen gegaan waar we een spannend spel levens stratego hebben gespeeld. Na nog even spelen en een ijsje hebben we de terugreis ingezet.
Op school hebben we rondgekeken op de day for change markt van groep 8.
Al met al een leuke, sportieve en gezellige dag!Alle kinderen van groep 7 (b) zijn geslaagd voor hun theorie-examen verkeer! Halverwege mei volgt het praktisch verkeersexamen en kan iedereen hopelijk zijn diploma in ontvangst nemen!
Goed gedaan allemaal!Op maandagmiddag kregen we hoog bezoek in groep 7B. Juf Judith kwam op kraambezoek met dochtertje Sam. Iedereen heeft de kleine meid even van dichtbij mogen bewonderen.
De moeder van Demi was er om namens alle ouders een prachtige luiertaart en een geboortebord aan te bieden.
Namens juf Judith daarvoor hartelijk dank!Op maandagmorgen 6 februari heeft groep 7b de weekopening verzorgd. Onder andere werd er gezongen, een gedicht voorgelezen en in vier sketches het thema ‘Buitengewoon bezig’ geïntroduceerd.
Dit alles onder toeziend oog van de hele school, en veel ouders!Tijdens de wonderbaarlijke week zijn er veel proefjes uitgevoerd in groep 7b. Proefjes die vooral door de kinderen zijn bedacht thuis, en op school uitgevoerd!
Niet alle proefjes lukten, maar alle ideeën waren goed!Op 2 februari is groep 7b naar de Hanze Hoogeschool geweest. Ze hebben hier een bezoek gebracht een De Magneet, een science centre gerund door Pabo-studenten. Op 10 werkplekken werd op verschillende manieren kennis gemaakt met energie. Zelf hebben de kinderen windenergie, zonnen-energie en kernenergie opgewekt bij verschillende doe-stations.
Een leuke en leerzame ochtend!Met groep 7B zijn we naar de World Press tentoonstelling geweest in de synagoge aan de Folkingestraat in Groningen. Tijdens de tentoonstelling hebben we veel nieuwsfoto’s gezien. Spannende, lieve maar ook wel indrukwekkende foto’s.Afgelopen woendagmiddag is het schoolkoor, onder leiding van zangjuf Marjan, van start gegaan!
Meer dan 20 enthousiaste kinderen van groep 3 t/m 8 hadden zich in een week aangemeld.
En al heel snel klonken er prachtige kerstliedjes door de school. Wat is samen zingen leuk!
Na de kerstvakantie zal het koor op maandagmiddagen zingen van 14:30 tot 15:30. Kinderen kunnen zich dan opnieuw opgeven.Wat was het weer een prachtige Muziekavond! We hebben genoten van viool, gitaar, piano, accordeon en dwarsfluit. Bedankt allemaal, voor jullie mooie muziek!Als afsluiting van het hoofdstuk Techniek over lucht, maakten we vandaag samen een weerstation: een barometer, thermometer, windmeter, windwijzer en een regenmeter.
De komende dagen gaan we bijhouden en voorspellen hoe het weer verandert.Op donderdagmorgen werd er in de hal de voorleeswedstrijd gehouden. Uit de groepen 7 en 8 waren, na spannende voorrondes, afgevaardigden geselecteerd die onderling uit mochten maken wie zich voorleeskampioen van CBS de Borg mocht noemen.
Sarah-Marie Weston, Karlijn Hofste, Jan van Essen en Lotte Elzes hebben geweldig goed voorgelezen. Uiteindelijk koos de vakkundige jury, bestaande uit Meester Kees, Ingrid en Fijbe, Karlijn als winnaar.Lisa Brouns uit groep 7B heeft de voorronde van de provinciale voorleeswedstrijd gewonnen.
In april mag ze in Veendam proberen de beste van de provincie te worden.
Gefeliciteerd Lisa!Gisteren is groep 7b in de ochtend met de bus opgehaald om bij de Hanzehogeschool proefjes te doen in de Magneet. Er zijn proefjes gedaan met verschillende soorten energie: windenergie, zonne-energie, kernenergie en waterkrachtenergie. De ochtend was heel erg leuk en leerzaam!Vanmiddag hebben een groot aantal basisschoolkinderen gestreden om het schaaktoernooi in Haren te winnen. Van onze groep deden er 11 leerlingen mee aan het toernooi. Zij hebben de afgelopen weken veel goede lessen en tips gelregen van juf Ingrid. We horen morgen hoe ze hebben gespeeld..Na een week vol leuke, leerzame en wonderbaarlijke proefjes heeft groep 7b heel wat bijgeleerd. Zo hebben we ontdekt dat er in aardappels zetmeel zit, maar dat een aardappel alleen blauw kleurt met betadine als het gekookt is. Dit komt doordat bij een gekookte aardappel de cellen kapot zijn en het zetmeel vrij komt.
We hebben de week gezamenlijk met groep 7a afgesloten met een knaller. Meester Marco en Juf Marije hebben tegelijk gekeken wat er gebeurt als er mentos in een fles vol cola komt. Het resultaat zie je terug op de foto.De groepen 6 en 7 hebben de kleuters en groep 4 voorgelezen. Een mooie invulling voor de middag!Groep 7b heeft vrijdag een theaterworkshop gevolgd. Iedereen was enorm enthousiast!
We hebben een spel gespeeld met Lady Gaga, Justin Timberlake, een mixer en een broodrooster.
Ook hebben de kinderen kennis gemaakt met tableau vivant en hebben ze in tweetallen toneel gespeeld, waarbij alleen een beginzin was bedacht.Nog meer foto’s van de Koningsspelen in de groepen 7De Koningsspelen waren een groot succes!
De groepen 7 zijn begonnen met een gezellig ontbijt. Daarna is de openingsdans in de hal gedaan. Terug in de klas begon de bootcamp. Alle kinderen hebben een warming up gedaan, flink getraind en ze hebben afgesloten met een cooling down.
Na de bootcamp gingen de kinderen naar buiten. Hier was een parcours uitgezet waarbij puzzelstukjes verzameld konden worden. In estafettevorm liepen de kinderen het parcours en ondertussen werd de puzzel van de koninklijke familie in elkaar gezet. Ook gingen de kinderen geblinddoekt een kroontje of hoed prikken op Maxima of Willem-Alexander en konden ze ballontrappen. Erg leuk!
Van al deze activiteiten waren de kinderen al best moe, maar er stond nog een hele leuke activiteit op het programma: zumbales! Dit was ook zeer geslaagd.
De middag hebben de kinderen gevuld met spelletjes spelen en Day For Change.
Wat een gezelligheid!De groepen 7 zijn vanmiddag weer naar Onnen gegaan. Het lezen en spelen was weer een groot succes!Vandaag was het stralend weer en daar heeft groep 7b gebruik van gemaakt! Buiten hebben zij in groepjes brieven geschreven voor onze sponsorkinderen.Contact
Locatie Haren:
Wederikweg 19
9753 AA Haren
Tel: 050-5348190


directie@cbsdeborg.nl