Wat een leuke dag! Wat hebben we allemaal gedaan?
We begonnen de dag met het pimpen van het schuurtje. Iedereen mocht met graffiti aan de slag!
‘s Middags hebben we met beide groepen 6 en de groepen 5 t/m 8 uit Onnen gedanst. De kinderen uit Ommen bleven bij ons en we hebben energizers gedaan en samen buiten gespeeld.

Het was een warme dag en de beide groepen 6 namen een frisse duik in het paterswoldsemeer! Wat een gezellige middag!

Vandaag werd de week geopend door groep 6a. Het gaat over vrijheid!

Na de Paasviering hebben we gezellig met elkaar geluncht!

Vandaag zijn we met de klas naar kardinge geweest. We sloten het project ‘scoor een boek’ af.

Vandaag kwam Ronald (vader van Mayra, groep 6b) in de klas om te vertellen over gassen. Hij had van alles meegenomen om te laten zien. Vast gas, brandbaar gas, reukloos gas, vloeibaar gas. Superleuk dat hij ook bij ons in de klas was!

Vandaag heeft groep 6a een judo les gekregen. Wat een leuke sportieve activiteit!

Summerlabb werd in samenwerking met Eurosonic georganiseerd. Wij mochten er een kijkje komen nemen! Een silent disco, een quiz over energie, virtuele brillen testen en nog veel meer.

Afgelopen dinsdag hebben we de laatste les Rots en Water gehad. Meester Marco heeft ons geleerd om stevig te staan, wat we moeten doen als we iets niet fijn vinden. Sommige kunnen wat meer Rots worden en een ander wat meer water. Als aandenken hebben we uit een bak met water een mooie rots uit mogen kiezen.

Vanmiddag hebben de kinderen pepernoten gemaakt. Ze waren heerlijk!

Vanmiddag hebben we gewerkt met het thema Sinterklaas. De kinderen hebben verschillende opdrachten gedaan en tot slot hebben we lootjes getrokken! Wat een gezellige middag!

Vandaag zijn we naar de bibliotheek geweest. We hebben verschillende opdrachten gedaan en samen een verhaal gemaakt.

Vanmiddag heeft Maaike Hermse ons verteld over haar afstudeerproject aan de kunstacademie. Ze heeft met ouderen gewerkt en gevraagd wat hun waarde is (waarom zijn zij uniek?). Na deze presentatie gingen de kinderen in groepjes de opa’s en oma’s interviewen van kinderen uit de klas. We zijn veel te weten gekomen over deze opa’s en oma’s! Wat een leuke, gezellige middag!

Vanmiddag hebben de kinderen een verhaal geschreven. “Als ik 100 jaar ben dan..”. Wat gaan ze doen om ‘voor altijd jong’ (thema Kinderboekenweek) te blijven?
Ze mochten daarna een opa/oma-selfie maken en bewerken. Benieuwd naar uw eigen kind? Kom onze galerij even bekijken!

Het zou mooi weer worden vandaag en daarom gingen we vandaag afkoelen in het paterswoldsemeer. We hebben een top middag gehad! Het was heel gezellig.

We hebben een leuke eerste schooldag gehad met elkaar! Wat een fijne start. We hebben al gerekend, gekletst, gegymd, getekend en veel meer. Tot morgen!

Vandaag zijn we op schoolreisje geweest naar de natuurschool in Lauwersoog. Het was een geweldige dag! We hadden lekker weer, de kinderen waren enthousiast en het was heel gezellig!

Afgelopen maandag kwam juf Christa haar pasgeboren zoontje Lars showen! Wat een prachtig jongetje! De kinderen hadden een cadeautje voor juf Christa en voor Lars en we kregen beschuit met muisjes. Het was gezellig!

Het was een erg gezellige en mooie dag! Na een heerlijk ontbijt, hebben we het spel Jongens tegen de Meisjes gespeeld. Ook hadden we een zumba les, er werd enthousiast gedanst. Daarna zijn we nog lekker naar het veld gegaan, waar allerlei spelletjes klaar stonden.

Vandaag hield Steven zijn spreekbeurt over auto’s en de garage. Hij deed het heel goed! Daarna hebben we een kijkje genomen in de garage van zijn vader. We hebben veel geleerd en mochten zelfs een beetje mee helpen!

Vandaag heeft Patrick Brouns een gastles gegeven over de Tweede Wereldoorlog. Hij had prachtige spullen mee. De kinderen vonden het geweldig en hebben heel veel geleerd!

Omdat gym niet doorging zijn we met beide groepen 6 naar de Mikkelhorst geweest. Het was heerlijk weer en de kinderen hebben lekker gespeeld!

Vrijdag 1 april had groep 6a, samen met groep 6b, een tennisworkshop bij TSH. In het zonnetje gingen de leerlingen enthousiast aan de slag met de verschillende oefeningen. Zo werd er ‘gehockeyd’ met de tennisbal en het tennisracket, overgegooid met de bal en natuurlijk getennist. De workshop werd afgesloten met een leuk spel.

We hebben in groep 6 een proef met een lavalamp gedaan. Met olie, water, kleurstof en een vitamine C bruistablet ontstond een prachtige lavalamp. Daarna hebben we onderzocht wat er gebeurde als we dingen gingen veranderen. Melk in plaats van water, azijn in plaats van olie, multivitamine in plaats van vitamine C, een vaatwastablet in plaats van vitamine C. Niet altijd werd het een lavalamp. Van tevoren deden we een voorspelling. De lavalamp met melk was wel een verrassing voor velen!

Afgelopen dinsdag zijn we naar museum De Buitenplaats in Eelde geweest. Hier hebben we de tentoonstelling De Ordening, Lichamen en Ondingen gezien.
Vervolgens hebben we in de klas onze eigen collage gemaakt en deze hebben we ook geordend. Komende dinsdag krijgen we nog een muziekles. Dit alles onder leiding van Monica Peters.

Afgelopen maandag was de weekopening van groep 6a. Het onderwerp was ‘erbij horen’. De kinderen hebben een interview gehouden, toneel gespeeld, een bijbelverhaal voorgelezen en enthousiast gezongen. Wat hebben ze het goed gedaan!

Vandaag was een bijzonder dagje. Door de gladheid waren er weinig kinderen op school en daarom hadden we een aangepast programma. Er was een knutsel circuit met een winterlandschap, mutsen en roodborstjes. Ook konden de kinderen spelletjes spelen of een film kijken. Juf Ingrid gaf schaakles. Keuze genoeg! En natuurlijk werd er buiten in de sneeuw gespeeld! Het was gezellig!

Locatie Onnen:
Bakkerweg 2