Wat hebben we afgelopen woensdag een gezellig schoolreisje gehad in Plopsaland! Mooi weer, fantastische attracties en vooral hele gezellige kinderen!Afgelopen dinsdag hebben we veel lessen buiten gedaan. Taal, rekenspelletjes, spelling en biologie.
Wat hebben we het getroffen met het weer!
Samen hebben we in groep 4b besloten dat we veel vaker buiten lessen gaan doen. Gezond, leuk en leerzaam!Deze week heerlijk genoten van het eerste lentezonnetje, blok 5 van rekenen afgesloten met een spel en naar de schrijver David Vlietstra geweest.Met rekenen en spelling hadden wij een herhalingsweek. we hebben veel rekenspelletjes gedaan. Kent u het spelletje KABOEM!? Tim vond het zo leuk dat hij het wel op zijn kinderfeestje wilde spelen. Met spelling zijn we lekker naar buiten gegaan. We hebben geoefend met de woorden die eindigen op een -d of een -t. De voorzitter controleerde steeds of de woorden goed geschreven werden.Ook in groep 4b is het techniektoernooi in volle gang! We moeten een insect maken die kan drijven op het water. De onderzoeksfase hebben we gedaan. Wat blijft drijven, wat zinkt? Wat is wateroppervlakte spanning, welke waterdieren zijn er? Vandaag zijn we gestart met het ontwerpen. Fantastisch hoe er wordt nagedacht met elkaar!Voor de verandering eens buiten rekenen i.p.v. binnen. Hoeveel sommen weet je met je groep als het antwoord bijvoorbeeld 16 moet zijn?Wat was het een gezellige dag! Allemaal leuke spelletjes gedaan, bezoek aan Sint en zijn pieten en verwend! Vorige week ook nog pepernoten gebakken. Bedank nog voor de hulp moeders!Deze week doen we taal en spelling op verschillende leuke manieren!
We hebben een eigen gemaakte memory met een tekening erop en het geschreven woord van de geleerde spellingregels.
Woorden dobbelen.
Uit tijdschriften werkwoorden, zelfstandige naamwoorden en bijvoeglijke naamwoorden knippen.
Galgje met de nieuwe woorden die we hebben geleerd. En nog veel meer!
Vorige week hebben we buiten gelezen. Wat anders dan in het klaslokaal.We hebben dinsdagmiddag magieboleten en toverzwammen gemaakt. Vanuit een witte vlek (steel) groeide de paddestoel met meerdere kleuren. Welke? Dat mocht je zelf weten. De vorm ook. De kunstwerken zijn prachtig geworden met verschillende technieken.
De resultaten hangen in de klas!Vandaag hadden we de juffendag. Een hele gezellige dag. Vanmorgen werden wij eerst verwend met prachtige brieven en tekeningen van de kinderen en lieve kadootjes. Ouders en kinderen ontzettend bedankt!
Daarna hebben we de groep 4b quiz gedaan, waterspelletjes gedaan en hebben we de bioscoop geopend in de klas. Echt een leuke dag!We kregen maandag een brief van Max Tent. Hij wil een camping opzetten en heeft onze groep geschreven om te vragen of ze mee willen helpen een plan te bedenken.
Natuurlijk willen we dat! We hebben plattegronden bekeken, de legenda bekeken naar de verhoudingen gekeken tussen bijvoorbeeld een zwembad en een toiletgebouw. Daarna hebben we in groepjes een plattegrond van een camping gemaakt. Vanaf morgen gaan we met de hele klas 1 camping knutselen.

Jongens en meiden van de groepen 3 en 4. Bedankt voor de gezellige dag. Ondanks de regen een super gezellige dag gehad!! Hier alvast wat foto’s van 4b.Na het harde werken werden we door de moeder van Tim getrakteerd op een ijsje! Dat was smullen. Daarna hebben we met de drie groepen vier een watergevecht en waterspelletjes gedaan. Wat was dat gezellig!We hadden vanmorgen tennisles. Wat een enthousiaste kinderen. Een leuke sportieve ochtend!Tijdens de woordenschat les van taal hebben we onder andere de woorden: hoofdrol, bijrol en figurant geleerd. Om deze woorden inzichtelijk te maken hebben we dit geoefend tijdens de drama les. Met een mooie groepsfoto als afsluiting. Helaas staat Matthijs er niet bij, die was ziek.Ja, ook wij hebben een hele gezellige en leerzame rekendag gehad. We hebben tafels en klokkijken geoefend, van rietjes kunstwerken gemaakt, getallen gooien, en bedacht welke getallen allemaal bij jezelf horen ( leeftijd, schoenmaat, lengte, huisnummer maar ook in welke maand ben je geboren etc).Super gedaan groep 4b!Tijdens de gymles hebben de kinderen geleerd hoe je moet sprinten. Leuk!We zijn het jaar 2017 heel fijn begonnen met elkaar. Deze eerste twee weken staan in het teken van veel energizers, samenwerkingsvormen en daardoor plezier! We hebben al in een rij bij elkaar op schoot gezeten. En afgelopen woensdag moesten we in een groepje een toren maken van bekertjes. Dit viel niet mee we moesten dit namelijk doen d.m.v een elastiek met touwtjes eraan. Maar het is toch een paar keer gelukt! Doorzetten helpt!
Daarna had Hugo het idee om met de hele klas een grote toren te bouwen! Goed idee Hugo!Wij hebben zo’n zin in morgen ochtend. Dan doen we allemaal in het donker het lichtje aan in ons zelf gemaakte kerstpotje. De voorbereiding hiervan was erg gezellig!Wat een gezellige dag vandaag. Een erg leuk sint feestje gehad!Onze leesles ging over een kreeft. Tijdens deze les hebben we geleerd dat een kreeft af en toe een nieuw vel krijgt.
Eline wist dat precies want ze heeft zelf een kreeft. De volgende dag kwam ze met de oude huid van haar eigen kreeft op school!!
Super leuk Eline!We zijn begonnen met de tweede gouden week. We doen veel leuke energizers (schootzitten, oogcontact, dansen, kennismakingsspelletjes ed)en leren ook al veel. Wat hebben we het gezellig met elkaar. Ook hebben we onze eerste drama les gehad en hebben we de schrijf hoofdletter ‘n’ geleerd in scheerschuim!Een aantal kinderen van groep 3, 4 en 5 hebben gekozen voor de creatieve workshop ‘gutsen’. De resultaten waren prachtig. Helaas van de resultaten geen foto’s maar wel van het gutsen wat iedereen heel goed en ook voorzichtig deed!We hebben vandaag echt een geweldige dag gehad in Plopsaland! Heerlijk weer, leuke attracties en vooral hele gezellige kinderen!We hebben het gehad over zwerfafval en met speciale handschoenen en hesjes hebben we de omgeving van de school opgeruimd. We zijn er allemaal van geschrokken hoeveel zwerfafval we gevonden hebben. Ondertussen van het zonnetje genoten.Afgelopen dinsdag hebben beide groepen 4 een hele leuke Natuniek les gehad. In elk groepje zaten kinderen van groep 4a en 4 b.
Ze moesten samen een speeltuin maken van allerlei verschillende materialen.
Lieve kinderen wat hebben jullie dit geweldig gedaan! Veel creativiteit, samenwerken en vooral plezier.Samen met groep 4a zijn we naar de bibliotheek geweest. De Groningse schrijver Tjibbe Veldkamp stond hier op ons te wachten. Hij heeft ons voorgelezen en dingen over zijn werk verteld. De kinderen hebben met open mond en een glimlach geluisterd.
Wat een leuke en vooral grappige boeken!! Agent en boef, opscheppers en nog veel meer. We hebben een tas vol boeken meegekregen naar school om te lezen. Leuk!!Vorige week hebben we tijdens de Natuniek les geleerd wat een hefboom is. Door middel van proefjes hebben we ervaren dat een hefboom heel handig kan zijn. Bijvoorbeeld als je een verfblik wilt open maken met een schroevendraaier of een fles met een flesopener. Deze week hebben we het gehad over de wipwap, een hefboom die we allemaal kennen, over het draaipunt, de lange arm en de korte arm.Contact
Locatie Haren:
Wederikweg 19
9753 AA Haren
Tel: 050-5348190


directie@cbsdeborg.nl