Hoera ! Vandaag heeft Noud getrakteerd op beschuit met blauwe muisjes. Bij Noud thuis is een broertje geboren, Ruben Julius. Noud heeft al met Julius gewandeld en hem zelf al gebadderd. We hebben lang zal hij leven gezongen en Dankjewel kleine Julius en grote Noud. Van harte gefeliciteerd!Tijdens de pauze van maandagmorgen 3 april, zagen juf Geeske en juf Rieneke, veel PBS gedrag tijdens de pauze. We laten de hele school de foto’s zien. Ga zo door pauzekinderen. Wij zijn erg blij met jullie. Hartelijke groet, juf Geeske en juf Rieneke.Na de toets en een herhalingsweek hebben we vandaag nog een keer op een leuke manier de verschillende onderwerpen geoefend. Het was een leuke les, de kinderen hebben genoten ! De foto’s spreken voor zich.Vandaag heeft ook groep 4a zich de hele dag bezig gehouden met getallen. Op veel manieren zijn we met rekenen bezig geweest. Volgens sommige leerlingen was het de beste dag ever op school !In het kader van de poëzieweek zijn wij met de kinderen bezig geweest met een gedicht. Wij hebben allereerst onze ogen dicht gedaan en ons mee laten nemen door het gedicht. Daarna hebben we onze eigen striptekening hierbij gemaakt. Tot slot hebben we in groepjes een deel van het stripverhaal in het groot gemaakt.

Als het kan – dan zou ik alles willen kleuren.
De bomen zwart – de wolken geel en rood.
Het gras oranje en de koeien roze
en paarse krentjes in het krentenbrood.
Mijn juf zegt dan altijd: nee, dat kan niet
want gele wolken – da’s een beetje gek.
Maar ach – ze wil het maar niet snappen:
Ik ben gewoon een echte kunstenaar.Wat hebben we genoten toen Sinterklaas bij ons op school was. Ook hebben we ons best gedaan tijdens pieten gym, veel in mooie pietenpakken. Wat was het een fijne Sinterklaas tijd met elkaar.Foto’s van pietengym.We hebben vandaag tijdens de dramales een mannequin challenge gemaakt. Geniet van het prachtige resultaat:

Groep 4a.

 

 De kinderen van groep 4a hebben vanmiddag een leuke leesles gehad. Op 10 plekken in onze klas lagen stukjes tekst/rijtjes met woorden enzovoort. De kinderen zijn in tweetallen langs deze plekken gegaan. Ze hebben elkaar 1 minuut lang voorgelezen en daarna werden de rollen omgewisseld. We hebben een enorm leuke les gehad, waarin alle kinderen minstens een half uur lang intensief geoefend hebben met lezen. Super dus!Vrijdagmorgen 4 november kwam Jule, het zusje van Tessa bij ons op bezoek. Ze kwam niet alleen want ze wist de weg nog niet. Ze is nog maar zes weken oud dus haar moeder bracht haar. Het was een prachtig bezoek. Tessa mocht de cadeautjes uit de grabbeldoos pakken. Daarna mocht zij ze uitpakken en aan haar moeder laten zien. Haar moeder mocht toen oh en ah zeggen…….Grapje hoor, het was prachtig wat jullie als ouders voor leuke kadootjes hadden meegegeven aan de kinderen. Geweldig dat andere ouders uit onze groep dat allemaal regelen. We waren heel blij met zo’n mooi moment. Fantastisch gedaan allemaal. Jule ging daarna weer naar huis. Ze heeft bij ons in de groep alleen maar geslapen. Dat kan nog wat worden als ze over een paar jaar op school komt. Hoe houden we haar dan wakker? Hartelijk bedankt voor alles. De ouders van Tessa en Juf Lysette en juf Rieneke.De kinderen uit groep 4a hebben de afgelopen weken prentenboeken gemaakt van de verhalen over opa en oma. Het zijn prachtige boeken geworden. Ze waren zo mooi dat we het niet voor onszelf wilden houden. We hebben in een paar kleutergroepen de prentenboeken laten zien en de verhalen daarbij voorgelezen. We vonden het heel erg leuk om te doen en we hadden (sssst) maar één keer geoefend. We mogen nog een keer terugkomen. Jippie!!!!Vandaag hebben we met groep 4a kunstwerken gemaakt met herfstschatten vanuit de natuur. Eerst mochten de kinderen groepjes vormen om vervolgens buiten op zoek te gaan naar bruikbare materialen. Daarna hebben de kinderen de materialen ieder op hun eigen manier verwerkt. De foto’s zeggen een hoop!Gisteren hebben we de laatste les van rots en water gehad. Er waren heel veel ouders om te zien wat we allemaal hebben geleerd. Alle kinderen hebben een diploma gekregen!Vanmorgen kwamen de ouders van Lars met Sem in de klas. Alle kinderen mochten even kijken en het lieve baby’tje even zachtjes aaien.

Alle kinderen hadden een mooie bloem gemaakt!We hebben iedere dag proefjes gedaan. De kinderen werkten in groepjes aan 8 verschillende proefjes. Het was heel leuk om zelf te ontdekken en te experimenteren!Dinsdag hebben we weer rots en water gehad van meester Marco. We hebben geleerd hoe we stevig kunnen staan en hoe we stop moeten zeggen als we iets niet fijn vinden.Ook groep 4a heeft veel plezier gehad en veel geleerd tijdens de judo clinic afgelopen vrijdag!Wat een topper! Thomas heeft de quiz gewonnen van Sander Koenen, de schrijver die bij De Borg de Kinderboekenweek opende. Een gesigneerd boek van de schrijver zelf ” Waarom stinkt een stinkdier?”Vandaag hebben we de enthousiaste moeder van Joost in de klas gehad die uit een heel leuk boek voorlas. “De waanzinnige boomhutten”Onder leiding van Lina Oosterheert hebben de kinderen vanmiddag een hele leuke theater workshop.Met meester Joost zijn we naar de sloot geweest. Op de plattegrond volgden we een route naar de sloot. Met emmer en schepnet en een zoekblad gingen we turven wat we in het netje vingen. Een superleuke biologieles en rekenen en aardrijkskunde ineen.Vandaag hebben we de laatste les van rots en water gehad.
Alle ouders mochten kijken en iedereen kreeg een diploma en een mooie steen die nog mooier in water wordt.Vandaag heeft meester Joost een kip met haar kuikens laten zien. We mochten de kuikentjes ook even aaien.Afgelopen donderdag hebben wij meegedaan aan het Techniek Toernooi Noord voor groep 3/4 in de Hanzehogeschool in Groningen. We kwamen daar mooi op tijd aan en mochten ons bij de inschrijfbalie melden. Daar vertelden ze waar we naar toe moesten.
Voordat het toernooi begon konden we eten en drinken en kregen we ook wat lekkers. In de hal stonden verschillende tafels waar je proefjes kon doen. Tijdens het wachten was er een clown met ballonnen en een goochelaar.
De presentator van Het Klokhuis, Maurice Lede, opende het toernooi met de wethouder en maakte aan het eind samen met de jury, hoogleraren, de winnaars bekend.

Onze opdracht was om van papier en plakband een aquaduct te maken. In de klas had meester Joost verteld over aquaducten. En we hadden in de les zelf ontwerpen gemaakt en gebouwd. Tijdens deze lessen zijn foto’s genomen waar we een collage van hebben gemaakt. Ook hadden we op school pijlers gemaakt waar het aquaduct op kon staan; deze mochten we samen met de fotoreportage meenemen en die dag gebruiken. Er waren negen teams van andere scholen die ook meededen.
We hadden dertig minuten de tijd om ons aquaduct te bouwen. Het was hard werken; we hadden twee van de drie onderdelen af die we op de pijlers konden zetten. Na het bouwen moesten we aan de hand van de fotoreportage aan de jury, een hoogleraar, vertellen hoe we tot ons ontwerp waren gekomen.

Aan het eind van de dag kreeg iedereen nog een cadeautje, een zaklamp die je op kan draaien.
Het was een leuke, spannende en leerzame middag.
Sara K, David en JoramOp de Grote Rekendag bezig zijn met keerkunst. Dat is nog eens gaaf rekenen…Prachtig verklede kinderen op de afsluiting van ons project.De beide groepen 4 hebben genoten van een ontmoeting met schrijfster en illustrator Mies van HoutJoram kan supermooie bouwwerken van knex maken.Groep 4 a start bijna elke dag met lezen. En het is super leuk om te lezen met je rug tegen de verwarming als het buiten heel koud is. De kinderen warmden zo lekker snel op en lazen heel gebroederlijk naast mekaar hun boekje. Heel gezellig!Met Dramales hebben we de seizoenen uitgebeeld.. In goed overleg kwamen de groepjes overeen hoe ze gingen staan voor een levende foto. Iedereen had dikke pret.Contact
Locatie Haren:
Wederikweg 19
9753 AA Haren
Tel: 050-5348190

Locatie Onnen:
Bakkerweg 2
9755 PM Onnen
Tel: 050-2308053

directie@cbsdeborg.nl