Thema 7 van Lijn 3 heeft als onderwerp De ruimte.
Zou daar dan ook leven zijn? Hoe zou het er dan uit zien? De opdracht was om een ruimtewezen te ontwerpen op papier en het daarna na te maken van klei. Best lastig om het op elkaar te laten lijken!‘s Ochtends vroeg en aan het begin van de middag wordt er heerlijk gelezen in groep 3c.Hoe komt het dat ik poep? Een vraag naar aanleiding van de vraag: Wat wil jij graag leren over je lijf?

Na het horen van een verhaal en het zien van een filmpje (ieuw) ging groep 3c zelf aan de slag met de spijsvertering. Van je mond door de slokdarm naar je maag, door de dunne darm en dan door de dikke darm. En dan snel naar de wc……Groep 3c ging vandaag op bezoek bij de brandweerautofabriek in Winschoten. We hebben daar onze ogen uitgekeken en leerden van alles wat past bij ons thema 4 van Lijn 3 “Op wielen”.
Spuiten met de brandweerslang, zitten in een brandweerauto, kijken naar het productieproces, uitleg over allerlei materialen die de brandweer gebruikt, een bezoekje aan het magazijn; de ochtend vloog voorbij. Marjolein, hartelijk dank voor de uitnodiging om te komen kijken op jouw werkplek!Wij zijn in de huid gekropen van Vincent van Gogh. Wij hebben zijn schilderijen over schoenen goed bekeken en daarna aan de slag gegaan met pastelkrijt en onze eigen schoen. Wat een prachtige creaties zijn er gemaakt. Kunst met een hoofdletter K!Contact
Locatie Haren:
Wederikweg 19
9753 AA Haren
Tel: 050-5348190


directie@cbsdeborg.nl