Groep 3C heeft vanmiddag in de vijvers bij De Borg gezocht naar allerlei waterdiertjes. Met behulp van een zoekkaart leerden we dat het krioelt van het leven. Watervlooien, spinnetjes, kevertjes, poelslakken, de larven van een waterjuffer; we zagen van alles. Na de Meivakantie kijken we weer om te ontdekken of er dan meer leven te zien valt.Mocht u nog eens een schat willen zoeken, dan bent u in de gang van groep 3c aan het goede adres. Wij vergeleken schatkaarten op internet, ontwierpen er zelf een, maakten ze oud met koffieprut en gebruikten een vuurtje om ze echt echt te laten lijken. Nu nog de schat zien te vinden!Thema 7 van Lijn 3 heeft als onderwerp De ruimte.
Zou daar dan ook leven zijn? Hoe zou het er dan uit zien? De opdracht was om een ruimtewezen te ontwerpen op papier en het daarna na te maken van klei. Best lastig om het op elkaar te laten lijken!‘s Ochtends vroeg en aan het begin van de middag wordt er heerlijk gelezen in groep 3c.Hoe komt het dat ik poep? Een vraag naar aanleiding van de vraag: Wat wil jij graag leren over je lijf?

Na het horen van een verhaal en het zien van een filmpje (ieuw) ging groep 3c zelf aan de slag met de spijsvertering. Van je mond door de slokdarm naar je maag, door de dunne darm en dan door de dikke darm. En dan snel naar de wc……Groep 3c ging vandaag op bezoek bij de brandweerautofabriek in Winschoten. We hebben daar onze ogen uitgekeken en leerden van alles wat past bij ons thema 4 van Lijn 3 “Op wielen”.
Spuiten met de brandweerslang, zitten in een brandweerauto, kijken naar het productieproces, uitleg over allerlei materialen die de brandweer gebruikt, een bezoekje aan het magazijn; de ochtend vloog voorbij. Marjolein, hartelijk dank voor de uitnodiging om te komen kijken op jouw werkplek!Wij zijn in de huid gekropen van Vincent van Gogh. Wij hebben zijn schilderijen over schoenen goed bekeken en daarna aan de slag gegaan met pastelkrijt en onze eigen schoen. Wat een prachtige creaties zijn er gemaakt. Kunst met een hoofdletter K!Contact
Locatie Haren:
Wederikweg 19
9753 AA Haren
Tel: 050-5348190


directie@cbsdeborg.nl