Na het inventariseren van alle informatie die de kinderen uit de klas al wisten over de slak, leerden zij over de voelsprieten, de plek van de organen en waarom slakken zowel een meisjes- als een jongensnaam hebben. Met een slak op tafel werd daarna getekend hoe een slak er werkelijk uitziet.

Nu de schaapskudde in Haren is maakten wij van de gelegenheid gebruik om na gym bij de schapen een broodje te eten.
We keken ze even diep in de ogen en zagen dat hun pupillen anders zijn dan de onze! We leerden dat er insecten afkomen op hun ontlasting en dat die insecten weer vogeltjes aantrekken.
Ook konden we precies zien hoe de weide eruit ziet voor en na het grazen.

Nu we de letters/klanken t, d, k, i, n, aa, s, e, b kennen kunnen we al heel wat woordjes lezen. We oefenen het leren lezen vaak met een spelletje. Dit keer met Dobbel en Lees. De dobbelsteen bepaalt welk woordrijtje je gaat lezen. “He juf, ïk gooi telkens 3, deze heb ik al heel vaak gelezen, nu kan ik het heel snel!

Thema 2 van Lijn 3 gaat over De boom.
We leerden naast de letter b van boom ook over de kroon, de stam, de wortels, de schors en de bast, de sapstroom en nog veel meer.
Op het plein rondom school groeien veel verschillende bomen. Met het puntje van de tong uit de mond werden de bomen nagetekend. Nu zijn ze ook in onze klas te bewonderen.

Groep 3c werkt over het thema: Hutten. We hebben hutten gemaakt van twee kleuren stof. De opdracht was om een deur en een raam open te zetten zodat je de stof eronder kunt zien. Daarna opplakken op een vel papier en waar staat je hut? Teken de omgeving. Elke hut staat weer op een ander plekje, de één staat op de camping en weer een ander in de bergen of bij een meer.

Met de Kunstbus, gereden door opa Jan, zijn de leerlingen van de groepen 3 vandaag naar het Groninger Museum geweest. We leerden kijken naar kleur in verschillende schilderijen, verwonderden ons over alles wat er te zien was en maakten zelf kunst in het atelier.

Groep 3C heeft vanmiddag in de vijvers bij De Borg gezocht naar allerlei waterdiertjes. Met behulp van een zoekkaart leerden we dat het krioelt van het leven. Watervlooien, spinnetjes, kevertjes, poelslakken, de larven van een waterjuffer; we zagen van alles. Na de Meivakantie kijken we weer om te ontdekken of er dan meer leven te zien valt.

Mocht u nog eens een schat willen zoeken, dan bent u in de gang van groep 3c aan het goede adres. Wij vergeleken schatkaarten op internet, ontwierpen er zelf een, maakten ze oud met koffieprut en gebruikten een vuurtje om ze echt echt te laten lijken. Nu nog de schat zien te vinden!

Thema 7 van Lijn 3 heeft als onderwerp De ruimte.
Zou daar dan ook leven zijn? Hoe zou het er dan uit zien? De opdracht was om een ruimtewezen te ontwerpen op papier en het daarna na te maken van klei. Best lastig om het op elkaar te laten lijken!

‘s Ochtends vroeg en aan het begin van de middag wordt er heerlijk gelezen in groep 3c.

Hoe komt het dat ik poep? Een vraag naar aanleiding van de vraag: Wat wil jij graag leren over je lijf?

Na het horen van een verhaal en het zien van een filmpje (ieuw) ging groep 3c zelf aan de slag met de spijsvertering. Van je mond door de slokdarm naar je maag, door de dunne darm en dan door de dikke darm. En dan snel naar de wc……

Groep 3c ging vandaag op bezoek bij de brandweerautofabriek in Winschoten. We hebben daar onze ogen uitgekeken en leerden van alles wat past bij ons thema 4 van Lijn 3 “Op wielen”.
Spuiten met de brandweerslang, zitten in een brandweerauto, kijken naar het productieproces, uitleg over allerlei materialen die de brandweer gebruikt, een bezoekje aan het magazijn; de ochtend vloog voorbij. Marjolein, hartelijk dank voor de uitnodiging om te komen kijken op jouw werkplek!

Wij zijn in de huid gekropen van Vincent van Gogh. Wij hebben zijn schilderijen over schoenen goed bekeken en daarna aan de slag gegaan met pastelkrijt en onze eigen schoen. Wat een prachtige creaties zijn er gemaakt. Kunst met een hoofdletter K!