Wat een lekkere opdracht vandaag, we probeerden stevige constructies te bouwen met spekjes en satéstokjes. Welke vorm is het stevigst? Wie kan de hoogste toren bouwen? En na afloop de spekjes opeten…..

Ook eens proberen? Tips staan op https://www.nemosciencemuseum.nl/nl/ontdek/constructie/bouwen-met-je-eten/

Vandaag kwamen er een aantal kinderen van de school uit Onnen bij ons op bezoek. We hebben in circuitvorm verschillende activiteiten met elkaar gedaan. Leuk!

Meester Ronald was er vandaag helaas niet, gelukkig vond de moeder van Lars het leuk om gymles te geven. Bedankt Esther!

Zomaar wat leuke foto’s uit groep 3b! We zijn druk bezig met ons project over ‘respect’. We oefenen met stop zeggen en weglopen om zo vervelend gedrag uit te doven.
We hebben geluisterd naar het verhaal over olifant Elmer, die anders is dan andere olifanten. We hebben allemaal vrienden voor Elmer gemaakt!

Waar sta jij voor op? Deze vraag stond centraal tijdens onze weekopening. We deden we een quiz, we zongen liedjes en lieten zien waar wij wel voor op willen staan.
Goed gedaan groep 3b!

Zo leuk is lezen in groep 3b. En deze piraten kunnen dat heel goed!

Meester Marco geeft 10 ‘rots en water’ lessen in onze groep. We doen oefeningen waarmee we leren om stevig in onze schoenen te staan. Ook leren we onze grenzen aan te geven en duidelijk ‘stop’ te zeggen. Dit alles met respect voor elkaar!

‘Als je om je heen kijkt zie je overal getallen’ was het thema van de jaarlijkse rekendag. Rondom dit thema deden we allerlei rekenactiviteiten. Heel interessant, leerzaam en ook gezellig!

Net als vroeger en het blijft leuk, een hoedje van papier!

Meester Peter van “Renshu Judo” was vandaag in de gymzaal om de kinderen kennis te laten maken met judo. Met speciale pakken aan ging iedereen vol enthousiasme aan de slag. Leuk!

Net als na de zomervakantie besteden we ook na de kerstvakantie extra aandacht aan groepsvorming. Veel energizers en samenwerkingsopdrachten dus!
Hoe geef je een hoepel door zonder elkaar los te laten? Kun je een m&m doorgeven met een rietje? En hoe breng je samen een bal naar de overkant met je handen op je rug? Wij kunnen het!

Wat is het gezellig in de klas! Er wordt druk geknutseld, gekleurd, geplakt en geborduurd. We zingen kerstliedjes en luisteren naar mooie verhalen. Een heerlijke tijd!

Voordat de pepernoten de fabriek uitrollen in Spanje moet er heel wat gebeuren! De kinderen van groep 3b hebben Sinterklaas een handje geholpen.

Vandaag voor het eerst zwaaien aan de ringen bij gym. Het ging super!

Afgelopen maandag was groep 3b aan de beurt om de weekopening te verzorgen. Het thema was ‘doorzetten maar!”. Veel kinderen hebben daarover verteld. Het zijn echte doorzetters!

Het is kinderboekenweek. Een mooie gelegenheid om boeken met elkaar te ruilen. Veel kinderen uit de groepen 3 hebben hiervan gebruik gemaakt!

Afgelopen maandag hebben we met de hele school lekker gelezen. Ook groep 3b deed mee!

Nog een paar bomenkunstenaars uit groep 3b. Op de laatste foto zijn we de kastanjes aan het tellen van Thijn en Julian. 541 stuks!

Elke dag lopen we er op weg naar school langs. Heb jij ze vandaag gezien: de bomen? Weet jij hoe groot ze kunnen worden? Hoe de schors er uitziet? Hoe dik ze zijn? Welke kleuren ze hebben? Weet jij hoe de takken uit de stam groeien? Gisteren hebben de kinderen van groep 3b heel goed gekeken en precies getekend hoe de bomen eruit zien. In de klas zijn de resultaten te bewonderen!

Zo oefenen we met lezen en spellen in groep 3b:
een spelletje klankenmemory, woorden maken met de woordenmaker of de letterdoos, oefenen op de computer en nog veel meer!

Even uitrusten in de prachtige omgeving van de Moarweg in Haren. De koeien kwamen nieuwsgierig een kijkje nemen en de ooievaars lieten zich niet van de wijs brengen…..

Tijdens het landenproject leren we van alles over het land Ghana: hoeveel mensen er wonen, de verschillen met Nederland, de huizen, de kleding, de maskers, de muziek en nog véél meer. Op de foto’s een kleine impressie.

Gisteren zijn we naar de boerderij van de opa en oma van Dani geweest. Daar zijn al meer dan 200 lammetjes geboren. We mochten overal kijken en hebben veel vragen gesteld. We hebben zelfs gezien dat er een lammetje uit de buik kwam, heel bijzonder!

Vandaag was groep 3b aan de beurt om de weekopening te verzorgen. Het thema was ‘lente en pasen’.

Kijk ze eens stoer, boos, ruig en angstaanjagend zijn…. brrrr.

Wat hebben we een leerzame week gehad!Naast de proefjesmiddag met juf Menja hebben we op de andere dagen ook allerlei proefjes gedaan en gezien.Met cola ,ranja,kaarsjes,flessen en ballonnen hebben we steeds weer met verbazing gekeken wat er gebeurde.Rixt,Ricky,Tim en Hugo lieten ons een paar geweldige proefjes zien!
De kinderen waren het erover eens:Als je iets wilt weten kun je een proefje doen;van een ander kun je veel leren;proefjes kunnen mislukken,en dat hoort er bij!

We deden allerlei proefjes om te onderzoeken hoe het precies zit met drijven en zinken. Leuk en leerzaam! Ook liet Thijn zien hoe je een lampje kunt laten branden met een dynamo.