Ons uitje naar de bieb was weer een groot succes.
In de bieb werd een boek voorgelezen over een eend die graag lid van een club wilde worden.
Maar hij was nergens welkom, niet bij de leeuwenclub, niet bij de olifantenclub, niet bij de slangenclub.
Uiteindelijk richtte hij zijn eigen club op: de eendenclub, waar alle dieren welkom zijn en lid mogen worden.
Daarna gingen de kinderen allerlei activiteiten doen o.l.v. de ouders die mee waren.

Vanmiddag was het een drukke en gezellige boel bij de Beren. Alle ouders waren uitgenodigd om met elkaar kennis te maken. De kinderen konden nog even lekker doorspelen en de ouders kletsten heel wat af. Super gezellig.

Wat zag het veld naast de school er weer geweldig uit! vol met de mooiste opblaasbare klim-en klautertoestellen.
En dan dat mooie weer erbij, een geweldig feest.

Bij het watertje van de zorgboerderij hebben we o.l.v. juf Fafany waterdiertjes gevangen.
Na een centrale uitleg gingen de kinderen met schepnetjes een klein stukje het water in om diertjes te vangen, die daarna in een bakje werden gedaan om bekeken te worden.
We kregen er een kaart bij, zodat we konden zien hoe alle gevangen diertjes heten.
De kinderen vingen kikkervisjes, een echte kikker, bootsmannetjes (die op hun rug zwemmen) schelpen, torretjes , salamanders en natuurlijk bloedzuigers.

Nadat we de kinderen uitgebreid bewonderd hadden, gingen we een spelletje in de kring doen.
Daarna was het tijd voor de zorgboerderij om te spelen, een ijsje te eten, het klauterpad te lopen en een lekker broodje te eten.
‘s Middags was er nog even tijd voor een filmpje.
Het was een leuke dag.

Een grote serie foto’s van deze geslaagde dag

Vandaag mochten we een kijkje nemen op de boerderij van de familie Koops in Onnen.
Het is lammetjestijd en er waren al heel veel lammetjes geboren.
Ook liepen er nog en paar geitjes rond.

Als afsluiting van ons thema, hebben we een wandeling rond de school gemaakt, op zoek naar verkeersborden.
Het eerste wat de kinderen zagen was de grote paal met de opgestoken hand. En die hand betekende niet “stop”.
Alle verkeersborden werden gezien. Bij de spoorovergang hadden we geluk, want er kwam net een trein aan. Op de terugweg kwamen we langs een speeltuintje en zagen we nog een trein.
Op school hebben we nog een plattegrond gemaakt.

In ons thema paste een uitje naar de boerderij (waar veel van ons eten vandaan komt) dus uitstekend.
We waren in Onnen op de boerderij van de ouders van Linn. De meeste kinderen waren onder de indruk van de grote schuur met koeien.
En de grote melktank, en de kalfjes, en de grote machines.
Het was prachtig!!

Op het podium was weer een prachtige ontvangstruimte voor Sint gemaakt, waar de groepen om de beurt op bezoek mochten.
Ook wij zijn geweest en hebben voor hem gezongen en kunstjes voor gedaan.
Daarna kregen we ons cadeautje. In het speellokaal stond nog iets lekkers voor ons klaar.

Vandaag mocht onze groep de weekopening verzorgen. Hierbij een paar foto’s.

Vrijdag hebben alle kleuters een muziekles gehad van juf Nelleke van ‘t Clockhuis.
Een paar foto’s

afgelopen donderdag mochten we bij juf Menja in de tuin, appels zoeken. Zij heeft nl een appelboom.
Op de grond lagen al heel veel en ook de laatste appel uit de boom hebben we meegenomen.
Op school hebben we ze “geschild” en in stukjes gesneden. Daarna in de pan gekookt en flink suiker erbij gedaan. Even stampen en de appelmoes was klaar. Nadat het afgekoeld was , hebben we er heerlijk van gesmuld.

Bij het landgoed de Braak in Eelde ligt een prachtig en spannend bos. We moesten over een steile brug, langs een donker pad,door hoog gras en een diepe sloot en nog door een doolhof. Ondertussen hebben we ook nog herfstspulletjes verzameld. Dankzij de ouders die mee waren, kwamen we weer veilig bij school.

in de kinderboekenweek is voorlezen natuurlijk heel belangrijk. Groep 8 leest de beren voor.
Kijk maar:

50 armbandjes verdiend en dus een feestje!
De kinderen hebben gekozen voor een pyjamadag, kijk maar

Een kleine impressie van een geslaagd feest.

en nog een paar foto’s

Nienoord, altijd leuk! Een aantal groepsfoto’s

Vandaag zijn we bij de zorgboerderij geweest om waterdiertjes te zoeken in de vijver. Onder leiding van juf Fafani mochten we met schepnetjes dieren vangen uit het water. En wat was dat een leuke activiteit!!
Alle diertjes kwamen in een teiltje en na het vissen gingen we kijken wat er allemaal gevangen was: kikkers, salamanders, bloedzuigers, een schorpioen en nog veel meer.

vandaag zijn we in de bieb geweest. Eerst werden we voorgelezen uit “Trol en Pietertje”
Daarna gingen we in groepjes verschillende spelletjes doen zoals letters vissen, rijmen, letters zoeken en trollen zoeken.

Wat en prachtige dag!!
Mooi weer , blije kinderen, samen eten, samen dansen, samen spelen. Kijk maar……

Na een mooie paasviering, waar we uit volle borst onze geleerde paasliedjes konden zingen, was het lokaal veranderd in een gezellige eetkamer en stond er een heerlijke lunch voor ons klaar.

De afgelopen weken was het thema van de kleutergroepen :”kunst”
Vanmiddag hebben we het afgesloten met een prachtige tentoonstelling, waar veel belangstelling voor was.
Hier een paar foto’s van de kunstwerken.

Vandaag kwam Lydia Jonkman op school om alle kleuters schilderles te geven. Lydia verzorgt o.a. ook kinderfeestjes.
Nadat ze haar eigen werk had laten zien, mochten de kinderen zelf schilderen.
Er werd zeer geconcentreerd gewerkt.

Vandaag zijn de Nationale voorleesdagen geopend door een medewerker van de zeehondencrèche in Pieterburen.
In het speellokaal las zij het boek “de kleine walvis” voor .
Want niet alleen zeehonden worden soms gered, ook deze kleine walvis wordt gered door een jongen, die hem meeneemt naar huis.
Voorlezen, het blijft geweldig en nodig!!