Ik ben Mieke Scholten. Sinds 2008 ben ik werkzaam op De Borg, een plek waar ik me thuis voel omdat het de rust en gezelligheid heeft van een kleine dorpsschool en tegelijkertijd de mogelijkheden biedt van de grote school die wij zijn.

“Als je kan lezen gaat de wereld voor je open” zei mijn moeder vroeger tegen mij. Hoe waar dit was merkte ik in de eerste klas. Ik weet het moment nog goed dat het mij lukte om alles te kunnen lezen wat ik maar wilde. Nu ik zelf voor groep 3 sta maak ik het proces van de andere kant mee. Ik vind het bijzonder om te zien hoe kinderen groeien en bloeien in een jaar, hoe groot of hoe klein de stapjes ook zijn die ze maken. Geweldig om te zien dat ze ervaren dat iedereen wel goed in iets is.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten; in de tuin, op de fiets, in het bos, een stuk hardlopen. De wereld kan zo mooi zijn. Erg fijn dat

het gelukt is om met zorgboerderij de Mikkelhorst schooltuintjes op te zetten zodat kinderen dit ook onder schooltijd kunnen ervaren.

Samen met mijn vriend Martin heb ik twee kinderen. Onze zoon gaat na de zomervakantie naar groep 3, ik heb zin in het moment dat zijn

wereld ook open gaat.

Jint Hoeksema