Ik ben Menja Gelderloos. Sinds 1998 werk ik op De Borg. De eerste jaren in de kleutergroepen, de afgelopen drie jaar geef ik les in groep 3. Een ontzettend leuke groep. De kinderen zijn zo leergierig en nieuwsgierig, en staan open voor alles. Wat me zo aantrekt in het onderwijs is dat het zo’n dynamisch werkveld is. Het is altijd in beweging en nooit af. Ik geniet ervan om samen met collega’s na te denken over de inhoud van ons onderwijs. Hoe kunnen we het nog beter doen, wat heeft dit kind nodig om zich goed te ontwikkelen.

Het zat er al heel vroeg in bij mij: altijd aan het ‘schooltje’ spelen, of ‘bibliotheekje’. Boeken die ik nog heb uit mijn kindertijd zijn vaak voorzien van een soort uitleenstempel of handtekening. De liefde voor boeken, met name kinderboeken, heb ik nog steeds. Als kind kon ik echt verdwijnen in een boek. Het gevoel om zo van een boek te genieten wens ik ieder kind. Op school wordt veel aandacht besteed aan technisch- en begrijpend lezen, maar een echte ‘lezer’ word je pas als je leesplezier hebt. In onze groep 3 dus altijd veel boeken rondom thema’s, maar ook prentenboeken, strips, tijdschriften en nog veel meer.

Mijn eigen lagere school stond in Wagenborgen, het dorpje waar ik ben opgegroeid. Ik kijk met heel veel plezier terug naar die tijd. Veel goede herinneringen: lieve juffen en meesters, veel aandacht voor muziek, fijn spelen met klasgenootjes en nog veel meer. In de zesde klas kreeg ik de rol van Schooljuffrouw Annie in de eindmusical. Mijn meester had vast een vooruitziende blik!

Naast lezen vind ik het leuk om te zingen in een koor. Ook geniet ik van een rondje hardlopen in de vroege ochtend. ’s Winters hoop ik op natuurijs, zodat er geschaatst kan worden. De laatste jaren heb ik ook het skiën ontdekt.

Samen met mijn man Erik heb ik drie kinderen. Ook zij gaan naar De Borg en zitten dus bij mijn collega’s in de klas. Heel leuk om hun schooltijd van dichtbij mee te maken. Gelukkig hebben ze het heel erg naar hun zin op school, onze oudste zoon verwoordde het zo: wat ben ik blij dat ik op De Borg zit!

Jint Hoeksema
Johanna Molenaar