Melissa Tieben

Ik ben Melissa Tieben en werk sinds november 2014 op CBS De Borg, locatie Onnen.Ik ben geboren in Emmen op 11 mei 1991 en in Valthermond opgegroeid. Sinds 6 jaar woon ik op mijzelf in de mooie stad Zwolle. Aankomend schooljaar zal ik gaan verhuizen naar Groningen.

Nadat ik mijn middelbare school heb afgerond ben ik de opleiding Sociaal Pedagogisch Werker (SPW) gaan volgen in Stadskanaal. Hierbij heb ik o.a. als onderwijsassistente stage gelopen in het speciaal en reguliere onderwijs. Ik kwam er daardoor al snel achter dat het onderwijs mij erg aanspreekt. Daarnaast wil ik graag een beroep uitoefenen waarbij ik een bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Ik heb de opleiding SPW succesvol afgerond en ben daarna de PABO in Zwolle gaan volgen.

Helaas moest ik stoppen met de PABO vanwege een landelijke toets maar toch wou ik graag het onderwijs in. Toen kwam CBS De Borg in Onnen op mijn pad, een school voor asielzoekers kinderen. Daar zochten ze onderwijsassistenten en dit leek mij dit een hele leuke uitdaging.

Na een leuk gesprek ben ik een week later aan de slag gegaan als Juf Melissa en wat is het toch leuk! Elke dag ga ik met heel veel plezier naar mijn werk. Ik werk nu 4 dagen als assistente in groep 3/4 en val af en toe in bij andere klassen. Het leerlingen aantal is elke maand anders, er komen veel nieuwe leerlingen maar vertrekken ook regelmatig leerlingen. Geen dag of maand is hetzelfde waardoor het werk ontzettend uitdagend blijft.

Naast het werken op CBS De Borg werk ik ook bij Zwolse Theaters in Zwolle. Zowel in Schouwburg Odeon als in Theater de Spiegel verzorg ik de publieksservice, zit ik in het evenemententeam en spring ik bij in de horeca. Zomers werk ik op een camping in de Belgische Ardennen, Camping Polleur. Daar doe ik o.a. de animatie, receptie en horecawerkzaamheden. Ik hoop nog lang in deze verschillende combinaties te mogen werken!

Mijn hobby’s zijn:
Scouting: ik ben elke zaterdag beverleiding bij de Huysmangroep lll in Zwolle.
Theater: naast dat ik er werk ga ik zelf ook regelmatig naar verschillende voorstellingen.
Winkelen: ik hou er van om gezellig met vriendinnen of me moeder te gaan winkelen in verschillende steden.

Jint Hoeksema
Johanna Molenaar