Matthijs Kampinga

Mijn naam is Matthijs Kampinga, opgegroeid in Appingedam en woon in Groningen. En vanaf november geef ik op de maandag en woensdagochtend gymlessen op cbs de Borg. Sinds oktober is De Borg gestart met een speciale afdeling die vluchtelingen onderwijs biedt en daar mag ik onderdeel van zijn. Ik vind dit een fantastische uitdaging en kijk er naar uit om de leerlingen stap voor stap te ontwikkelen. Niet alleen op motorisch vlak, maar ook juist op sociale en cognitieve aspecten wil ik de leerlingen ontwikkelen. Je kunt dan denken aan de Nederlandse taal, normen en waarden, acceptatie en natuurlijk het plezier in beweging. Tot nu toe heb ik het erg naar mijn zin en zal ik mijn uiterste best doen om de mijn sportprogramma aan te passen om zo aan te sluiten bij de lessen die ze op school krijgen.

Naast deze baan ben ik ook nog werkzaam op een basisschool in spijk, waar ik één dag in de week lesgeef. Ook werk ik als voetbaltrainer bij GSV Be Quick 1887 en werk ik nog een aantal uren per week bij de Jumbo Euroborg waar ik tijdens mijn studie een bijbaantje had. Ik ben blij dat ik steeds meer aan het lesgeven ben, want dat is wat ik het liefste doe.

Jint Hoeksema
Johanna Molenaar