Mijn naam is Marjan Staal, sinds mijn negentiende werk ik in het onderwijs.

Geboren en opgegroeid in Groningen. Naar school gaan vond ik als kind niet leuk, al die strenge meesters en juffen. Het schoolplein en buitenspelen vond ik heel wat leuker.

Na de mavo en de kleuterkweek ben ik gaan werken op de kleuterschool in Oostwold, een dorpje bij Leek. Na 2 jaar werd ik daar hoofdleidster. Toen de basisschool zich aandiende ben ik, naast het werken, naar de pabo gegaan, om aan alle groepen van de basisschool les te kunnen geven. In 1984 werd ik moeder van Wouter en 2 jaar later van Sander. Directeur van een school zijn kon toen nog niet parttime dus stopte ik maar met werken. Ik ben toen in alle groepen gaan werken als invalster in Groningen, Slochteren, Onnen en Haren. Toen beide jongens naar school gingen kreeg ik tijdelijke banen in Haren, als handenarbeidjuf en als groepsleerkracht. Het was geweldig om te zien wat kinderen in alle groepen leren, maar het liefst werk ik toch met kleuters, wat ik nu al weer jaren doe.

Mijn hobby’s zijn tuinieren en lezen. .Ook ga ik graag op vakantie naar de zon. Ik heb sinds 2008 een latrelatie en daardoor nog vijf kinderen. Mijn vrije tijd en vakanties zijn dan ook gezellig druk.

Iedere werkdag geniet ik van de kinderen Jonge kinderen zijn zo spontaan en open .Als ik zie hoe gelukkig de kinderen op de Borg zijn, word ik daar helemaal blij van. Alle collega’s zijn betrokken en geïnteresseerd in de kinderen. Ik hoop nog lang hier een klein steentje aan bij te kunnen dragen.

Jint Hoeksema
Johanna Molenaar