Ik ben Maaike de Hoog en ik ben geboren in Glimmen. Ik woon nu 6 jaar in het prachtige dorp Haren en ik ga elke dag met veel plezier op de fiets naar de Borg. Sinds eind november 2014 ben ik als onderwijsassistent werkzaam op CBS de Borg.
Ik werk met de kinderen uit verschillende groepen. We maken samen taken af en ik lees veel extra met de kinderen. Ik vind het erg leuk om de kinderen hierbij te helpen en ze daarbij handvatten te geven zodat het de volgende keer weer wat makkelijker gaat.
Met kinderen werken is geen dag hetzelfde en zo blijft mijn werk heel afwisselend!
De sfeer op school is gezellig. Ik heb leuke collega’s en het is een prachtig ruim en kleurrijk schoolgebouw!
Wat ik verder erg leuk vindt om te doen naast mijn werk op de Borg is volleybal. Ik geef training aan een jeugdteam en zelf speel ik ook. Wat een overeenkomst is tussen mijn werk op school en het training geven is dat ik steeds bezig ben om kinderen dingen te leren en de kinderen op een enthousiaste manier mee te nemen in hun leerproces; daar haal ik veel voldoening uit!
Tot vorig jaar had ik muziekles, ik speel dwarsfluit, accordeon en piano.
Muziek maken is voor mij een uitlaatklep na een drukke dag of even ter ontspanning. Nu ik geen les meer heb probeer ik nog steeds zoveel mogelijk muziek te maken.

Jint Hoeksema
Johanna Molenaar