Mijn naam is Joanneke Cats. Sinds 2011 werk ik met veel plezier op De Borg. Naast mijn werk als leerkracht in de bovenbouw ben ik taalcoördinator. Er is op onze school een hele goede sfeer. Het is een school met leuke meesters en juffen die hard werken en heel gemotiveerd zijn! Iedereen doet zijn of haar uiterste best voor de kinderen op school. Ook de kinderen zijn ontzettend leuk en gaan op een fijne manier met elkaar om.

Voordat ik hier in Haren kwam werken, werkte ik in Assen. Daar werkte ik op een Daltonschool en heb ik de opleiding tot leraar Daltononderwijs gevolgd. Daarvoor heb ik als logopedist in een logopedische praktijk in Veendam gewerkt. Ik behandelde vooral jonge kinderen met spraak- en taalproblemen. Vanuit de logopedie is mijn interesse voor taal gewekt. Ik vind het heel interessant hoe taal zich ontwikkelt bij kinderen en hoe de woordenschat zich uitbreidt. Het is mooi om kinderen hierbij te kunnen begeleiden. In de bovenbouw kan ik erg genieten van het taalgebruik van de kinderen en de soms humoristische uitspraken. Maar niet alleen taal vind ik leuk. Ook houd ik erg van rekenen, dit is een van mijn favoriete vakken om te geven. Het is erg mooi om te merken dat kinderen het leuk vinden om iets nieuws te leren en om te zien dat ze trots zijn als ze een moeilijke som kunnen oplossen.

Ik ben opgegroeid in een dorp in Friesland. Ik kom uit een onderwijsfamilie, dus passie voor het onderwijs heb ik van huis uit meegekregen. Mijn basisschooltijd heb ik als positief ervaren. Ik herinner me mijn meesters en juffen nog goed. Wat ik erg belangrijk vind is dat de sfeer in een groep goed is.

Jint Hoeksema
Johanna Molenaar