Gonny Sloot

Hallo, ik ben Gonny Sloot en werk sinds 2011 op de Borg.

Ik ben geboren in Groningen op 12 augustus 1964 en ben in Hoogkerk en Groningen opgegroeid.
Momenteel woon ik in het gezellige dorp Thesinge, samen met Paul en onze twee pubers Yannick en Maryse. Wij hebben allemaal veel uiteenlopende hobby’s en zijn dus altijd druk in de weer.  Het is bij ons thuis nooit saai, altijd wel wat te beleven.

Vanaf het moment dat ik een kleuter was wist ik het al: ik word later juf.  Dat is dus gelukt. Ik heb met veel plezier de opleiding voor kleuterleidster en onderwijzer gevolgd en daarna heb ik eerst een half jaar een peuterspeelzaal geleid.  Ondertussen kwam ik in Onnen aan het werk, waar ik heel wat jaren fijn heb gewerkt.

Toen cbs Hunnedal in Onnen moest sluiten, had ik het grote geluk dat ik samen met mijn collega’s mee mocht gaan met de fusie en zodoende behield ik mijn werk!

Het is heerlijk om na al die jaren een kleine school gewend te zijn, nu in een grote school te mogen lesgeven, een bruisende dynamische omgeving. Het is fantastisch dat er zoveel kinderen zijn, maar het is ook heel leuk om zoveel collega’s te hebben. Er hangt een positieve sfeer in de school en iedereen is enthousiast aan het werk. Dat vind ik het fijne van deze school.

Ik heb veel lesgegeven aan groep 1,2 en 3 en later ging ik lesgeven in de bovenbouw. Ik vind het beide erg leuk om te doen.  Het is heerlijk om met kinderen te werken. Ik vind het heel belangrijk dat kinderen (of volwassenen) zich op hun gemak, veilig en vol (zelf)vertrouwen voelen en zich zodoende optimaal kunnen ontwikkelen.  Om dit nog beter te kunnen doen volg ik de opleiding voor counseller en coach. Een heel interessante opleiding!

Mijn hobby’s zijn:

Kruidengeneeskunde en Bachbloesemtherapie.   Ik heb daarin verschillende opleidingen gevolgd en ben een eigen praktijk gestart.
Piano spelen. Ik speel in een combo en we begeleiden de dienst regelmatig  in onze kerk.
2 tot 3 x per week ben ik te vinden op de sportschool waar ik me uitleef in de fitness. Ontzettend leuk om te doen!
En dan ga ik helemaal los met het maken van natuurlijke cosmetica en geef daarin samen met een vriendin van mij workshops of kinderfeestjes.
Verder houd ik van leren en lezen, wandelen en koken.

Jint Hoeksema
Johanna Molenaar