Mijn naam is Geeske Loerts. Ik ben geboren in het Friese dorpje ‘It Heidenskip’. Hier heb ik tot mijn 20e gewoond. Een fantastische plaats om vrij en blij op te groeien. Overdag ging ik naar school  en na schooltijd was ik vaak in de buitenlucht te vinden. Het was een kleine school met combinatiegroepen. Ik herinner het mij als een fijne tijd. Jonge en oudere kinderen speelden met elkaar. Dit blije gevoel dat ik aan de basisschooltijd heb onthouden, hoop ik ook nu aan de kinderen door te kunnen geven: samen leren werken en spelen, hoe anders iedereen ook is. Het respect naar elkaar. Een belangrijke boodschap vind ik dan ook: ‘iedereen is zo mooi anders’.

Voordat ik naar de pabo ging, heb ik in 1996 een kappersopleiding afgerond en heb daarna 10 jaar in kapsalons gewerkt. Ik merkte toen dat ik het altijd leuk vond om kinderen te mogen knippen. Uiteindelijk heb ik de beslissing genomen om het roer om te gooien: ‘ik wil juf worden.’ Het werken met kinderen vind ik geweldig! Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen kwaliteiten. Ik vind het altijd een uitdaging om deze kwaliteiten positief in te zetten. Ieder kind mag er zijn en ik hoop dát de kinderen ook mee te geven.

Na een jaar invalwerk en een jaar op het Hunnedal in Onnen te hebben gewerkt, ben ik sinds 2008 werkzaam op de Borg.  Iedere dag ziet er anders uit en dat maakt het werk als leerkracht zo boeiend. Kinderen zijn spontaan en eerlijk in hun ‘zijn’.

In het jaar 2000 heb ik een half jaar in Finland gewoond en als kapster gewerkt. Daar heb ik mijn vriend ontmoet. Andere landen en culturen spreken mij zeer aan. Het is zo mooi en interessant om te zien, hoe verschillend mensen over de hele wereld zijn.

Sinds 2003 woon ik, samen met mijn vriend, met heel veel plezier in Haren. Een prachtig groen dorp, fijne mensen en een rustige omgeving, waar ik me veilig voel. In mijn vrije tijd ben ik graag aan het zingen of luister ik naar muziek. Sporten is voor mij een fijne uitlaadklep. Hardlopen, racefietsen en dansen.

Ik hoop nog heel lang te kunnen genieten van de kinderen op De Borg!

Jint Hoeksema
Johanna Molenaar