Mijn naam is Elisa Bilijam en ik ben sinds augustus 2010 werkzaam op deze mooie school.
Ik ben in maart 1986 geboren in de prachtige stad Groningen. Nu woon ik samen met mijn man en dochter in een dorp net buiten Groningen. Ik hou van koken en bakken en ik vind het ook erg lekker om dit dan op te eten.

Mijn keuze voor het onderwijs was niet van de een op de andere dag gemaakt. Ik heb eerst het atheneum afgerond en ik kon dus alle kanten op. Maar ik wist niet goed wat ik wilde worden. Ik wilde eigenlijk heel veel; kok, leerkracht handvaardigheid, politieagent, de winkel van mijn vader overnemen, leerkracht Nederlands… En toen bedacht ik, ik word leerkracht in het basisonderwijs, want dat is alles in een!

Voordat ik op deze school aan het werk kwam, heb ik een jaar lang veel ervaring opgedaan binnen het basisonderwijs. Ik heb ingevallen op verschillende scholen in Groningen, in de groepen 1 t/m 8.

In 2010 was ik ook nog werkzaam bij Visio onderwijs. Dit is speciaal onderwijs voor kinderen met een visuele beperking. Ik heb uiteindelijk voor het reguliere basisonderwijs op de Borg gekozen, omdat het onderwijs wat op onze school gegeven wordt bij mij past. Wij werken volgens de Dalton-aspecten. Wij verwachten van de kinderen dat zij verantwoordelijk en zelfstandig leren, maar ook dat de kinderen veel van elkaar leren, door samen te werken. Wij geven de kinderen veel vrijheid om zichzelf te ontplooien en dat spreekt mij aan. Ik vind het belangrijk dat elk kind zich kan ontwikkelen tot een zelfstandig individu.

Ik geef de kinderen graag rekenen en aardrijkskunde. Rekenen, omdat ik het interessant vind om te zien dat kinderen de logica van sommen plotseling door kunnen hebben. Je ziet dan bijna een lampje aan gaan en kinderen worden zelf ook enthousiast. Dit maakt mijn vak elke dag weer de moeite waard. Dit is echt waarom ik voor de klas sta. Kinderen iets laten ervaren, iets van de wereld laten zien en ze laten ondervinden dat ze elke dag weer iets nieuws kunnen leren.
Naast het lesgeven vervul ik ook een coördinerende rol. Ik ben sinds 2014 rekencoördinator op de Borg. Dit vind ik uitdagend om te doen, want zo zorg ik ervoor dat onze school mee blijft gaan met de ontwikkelingen binnen het rekenonderwijs.

Leontien Scholma-Poel