Mijn naam is Christa Boer en ik werk sinds 2007 met veel plezier op de Borg. Ik ben woonachtig in een dorp buiten Groningen en rij elke morgen met veel plezier naar de Borg. Als klein meisje wilde ik altijd juf worden, net als mijn moeder. Dit komt mede omdat ik heb genoten van mijn basisschooltijd en het mij toentertijd al leuk leek om kinderen iets uit te leggen. Nu ik aan het werk ben krijg ik ontzettend veel energie van kinderen die met grote en soms kleine stapjes de wereld om hun heen beter begrijpen. Bijkomend voordeel is dat wij als leerkrachten samen met de kinderen nog ontzettend mogen genieten van feesten als Sinterklaas.

Op de Borg ben ik leescoördinator, hiervoor heb ik in 2012 mijn diploma in ontvangst mogen nemen. Het onderwijs begint met lezen, het is een basisvaardigheid, waarop andere vaardigheden en kennis in het onderwijs op rusten. Hier zet ik mij voor de volle 100% voor in.

In 2006 ben ik een half jaar naar Zuid-Afrika geweest en ben ik verliefd geworden op het land. De mensen, muziek en de natuur maakt  dat het een prachtig land is. In deze periode heb ik zelf ervaren hoe het is om les te geven met weinig materialen. En hoe afhankelijk kinderen van jou als leerkracht zijn. Dit stukje draag ik mee tijdens de lessen die ik nu dagelijks geef. Wij hebben hier in Nederland prachtige methodes, smartboarden en een goed zorgsysteem. Hierin komen kinderen die meer uitdaging nodig hebben en kinderen die extra ondersteuning nodig hebben tot hun recht. Maar als leerkracht moet je het doen. Ik ben er trots op dat ik samen met mijn collega’s mijn steentje bij mag bijdragen op de Borg.

Leontien Scholma-Poel