Ik ben Alice de Vries. Ik ben in Bulawayo,  Zimbabwe,  geboren en op mijn vierde naar Nederland gekomen. Ik ben in 1985 na mijn studie aan de pedagogische academie naar Noordwijk aan Zee gegaan voor mijn eerste baan in het onderwijs. In Groningen heb ik tien jaar in het Speciaal Onderwijs les gegeven aan Zeer Moeilijk Lerenden. Het werken met minder begaafde kinderen gaf heel veel voldoening, maar na tien jaar was het tijd voor iets anders. Nu werk ik sinds 2001 met veel plezier op De Borg, waarvan zes jaar bij de kleuters en nu in groep 4. Mijn hobby’s zijn dansen en portretschilderen. Zwemmen is míjn sport. Ik heb twee prachtige kinderen, een zoon en een dochter, die beiden al studeren. Voor mij is lesgeven elke dag weer een feestje. De kinderen brengen zoveel energie, humor en leven met zich mee. Daar geniet ik enorm van. Geen dag is hetzelfde en de kinderen leren niet alleen van mij, maar ik leer ook elke dag van mijn kinderen.

Leontien Scholma-Poel