Vakantie-eiland groep 6b
Jul 13, 2017

Dinsdag zijn we in de klas gestart met Vakantie-eiland van Jong Ondernemen. De klas wordt uitgedaagd om een succesvol vakantie-eiland te ontwerpen. Ze worden opgedeeld in 5 teams die samen bedenken hoe het eiland eruitziet en wat er te doen is. Daarbij staat steeds voorop dat het een commercieel succes moeten worden. Er wordt dus een ondernemende en onderzoekende houding van de kinderen verwacht. Ze moeten bepaalde keuzes maken en verantwoording nemen voor hun eigen handelen. Dit klinkt allemaal erg serieus, maar wat een lol hebben de kinderen hiermee. Het eiland heeft een volkslied, z’n eigen geld en er is zelfs een legende over het eiland.
Alles wordt afgesloten met een eilanddag waarop ouders mogen komen om hapjes te eten, souvenirs te kopen, een cultureel uitstapje te doen, te genieten van de natuur, noem maar op. Het geld gaat naar een goed doel, door de kinderen zelf bedacht; Jantje Beton en Kika!