Nationale Buitenlesdag
Apr 11, 2017

Vandaag was het zo ver: de Nationale Buitenlesdag. We begonnen de dag met een warming-up op het nummer: bewegen is gezond van kinderen voor kinderen. Vervolgens hebben we een buitenles rekenen gehad. Het was een circuit dat bestond uit: tafeltikkertje, hinkel de tafels en reken estafette. De groep werd verdeeld over 3 groepen, op deze manier konden we mooi doordraaien. Na een korte pauze stond de leesestafette op het programma. Drie teksten waren verdeeld in meerdere leesstukjes. De kinderen renden naar de tekst, ze moesten de tekst lezen, de volgende in de rij aantikken en naar het doel rennen. Wat een actieve opdracht! Spelling, leerorkest en de grote pauze kwamen tussendoor en vervolgens was als afsluiting de taal-/spellingles aan de beurt. Over het veld lagen kaartjes verspreid met woorden. Bijvoeglijk naamwoorden, stoffelijk bijvoeglijk naamwoorden, werkwoorden, werkwoorden in de ik-vorm, woorden met -cht en woorden met een -d die klinken als een -t. De groep werd dit keer verdeeld in twee groepen: A en B. Op het moment dat groep A op zoek moest naar de werkwoorden, moest groep B op zoek naar de woorden met -cht. Op deze manier waren alle kinderen steeds op zoek naar de juiste woorden. De dag sloten we af met de douchedruppeldans. De kinderen waren erg enthousiast over deze dag en ze gaven aan vaker dit soort lessen vaker te willen doen. Leuk te horen!