Groep 8b Rekendag
Mar 23, 2017

Gisteren was de nationale Rekendag. Ook groep 8b heeft een enthousiaste Rekendag gehad. De kinderen kregen een filmpje te zien, waarin tante Tine gestorven was. Zij had een groot stuk grond achtergelaten en daarop ging een familie een vakantiepark beginnen. De taak voor de kinderen was om in groepjes het park te ontwerpen. Dit begon met het ontwerpen van huisjes. Deze werden gemaakt op schaal 1:200. De huisjes werden ingericht, inclusief bijpassende legenda’s. De huisjes moesten aan vele eisen voldoen, bijvoorbeeld een minimale oppervlakte van 50m2 en een maximale oppervlakte van 100m2. Op ruitjespapier van 1 bij 1 cm en van 2,5 bij 2,5 cm werden de huisjes ontworpen.
Het tweede deel van de dag bestond uit het ontwerpen en inrichten van het vakantiepark. Ook dit werd op dezelfde schaal gedaan. De huisjes kregen hun plek, net als de zwembaden, recreatiegebouwen, recepties, speeltuinen en vele andere gebouwen. Met veel passen en meten op grote flap-overs zijn de vakantieparken gemaakt. Deze zijn aan het eind van de dag gepresenteerd door de groepjes.
Ook nu zijn de vakantieparken te bewonderen bij het lokaal van groep 8b.